Χαλβάς βουτύρου με γάλα και αυγά

Υλικά

  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλο κοπανισμένο
  • 1 κιλό γάλα φρέσκο ή αραιωμένο εβαπορέ 500 γρ.
  • ζάχαρη 2-3 αυγά λίγη κανέλα και γλυκό κουταλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύετε το σιμιγδάλι για μισή ώρα.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αυγά και ρίχνουμε μέσα σ” αυτά το γάλα χλιαρό.

Ανακατεύετε πολύ καλά.

Αυξάνετε την ένταση της εστίας και ρίχνετε στο σιμιγδάλι το κουκουνάρι ή την αμυγδαλόψιχα και κατόπιν το μίγμα των αυγών με το γάλα.

Ανακατεύετε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει.

Αποσύρετε από τη φωτιά και βάζετε σε φόρμα.

Σερβίρετε το χαλβά αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα και γαρνίρετε με γλυκό κουταλιού.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάρτε ιδέες για φέτος: Χριστουγεννιάτικη συνταγή για brownies

Συστατικά 1 ¼ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας κακάο 320 γραμ. κουβερτούρα 1 κούπα βούτυρο ή...

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει! Υλικά...

Απίθανη συνταγή για μια Black Forest παγωτό!

Black Forest παγωτό με υπέροχη σος σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα αγαπημένο από όλους παγωτό. Υλικά συνταγής 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ψιλοκομμένο + λίγο...
close