in

Όταν οι Γιατροί εξέτασαν το Μαύρο Σημάδι στο πόδι του δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό. Δυστυχώς όμως, 2 Εβδομάδες αργότερα…

Στην ηλικία των 10, ο Keith Pierce από την Montana ήδη φαινόταν πως θα γίνει ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής και παλαιστής. Δεδομένου την υγιεινή ζωή του, σίγουρα οι γονείς του έδιναν πολύ προσοχή στην υγεία και την ασφάλειά του.

Οπότε μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα ανησύχησαν – μόλις 1 μήνα μετά τα 10α γενέθλια του γιου τους – όταν ένα μαύρο σημάδι εμφανίστηκε στο πόδι του, το οποίο είχε πρηστεί.

1

Οι γονείς του Keith τον πήραν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί άρχισαν να πιστεύουν πως αυτό το σημάδι ήταν καρκίνος. Μετά από εξετάσεις, είδαν πως δεν ήταν καρκίνος όμως και τον έστειλαν σπίτι. Δεν είχαν ιδέα πως στην πραγματικότητα τον είχε τσιμπήσει μία αράχνη κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Καθώς το δηλητήριο της αράχνης απλώθηκε στο σώμα του τις επόμενες μέρες, ο πόνος και το πρήξιμο έγιναν πιο έντονα. Οι γιατροί τον πήγαν ξανά στο νοσοκομείο δύο μέρες αργότερα, όπου και του έκαναν άμεση επέμβαση. Ποτέ δεν ξύπνησε. Δεν είχε πάρει τη θεραπεία αρκετά γρήγορα.

“Ο Keith πέθανε σε λιγότερες από 24 ώρες – 1 μήνα και 4 μέρες μετά τα 10α γενέθλιά του,” είπε η συντετριμμένη μητέρα του, Mandy.

2

Κίνδυνοι της Καφέ Αράχνης

Η καφέ αράχνη είναι μία από τις 2 πιο δηλητηριώδεις αράχνες στην Βόρεια Αμερική – η άλλη είναι η μαύρη χήρα. Έχει μέγεθος από 6 μέχρι και 20 χιλιοστά. Ξεχωρίζει από τις άλλες αράχνες από το χαρακτηριστικό σημάδι πίσω από το κεφάλι της.

3

Συνήθως είναι μόνες τους σε σκοτεινά και απομονωμένα μέρη όπως βεράντες και ντουλάπες. Από τη φύση τους, ταράζονται πολύ εύκολα και δεν τις αρέσει να τις βρίσκουν και να τις ενοχλούν.

Εξαιτίας το μεγέθους και της ευαισθησίας τους, παιδιά όπως ο Keith ανήκουν στην πιο ευπαθή κατηγορία. Το 2014, ένα αγόρι που λεγόταν Branson Riley Carlisle, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού το δάγκωσε μία καφέ αράχνη που είχε κρυφτεί στην πιτζάμα του.

Στις φωτογραφίες φαίνεται πως εξελίχτηκε το τσίμπημα.

4

Λίγες ώρες μετά, ο Branson έπαθε καρδιακό από το δηλητήριο. Μετά από 17 προσπάθειες ανάνηψης, τελικά ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Γονείς, εάν το παιδί σας παραπονεθεί για κάποιο τσίμπημα, προσέξτε για τα εξής συμπτώματα:

Φαγούρα
Κρυάδες
Πυρετό
Ναυτία
Εφίδρωση
Δυσφορία

Εάν δείτε αυτά τα συμπτώματα και υπάρχει και το σημάδι από το τσίμπημα, πλύντε καλά την περιοχή με σαπούνι και νερό. Μετά, φτιάξτε μία κρύα κομπρέσα και βάλτε την πάνω στην περιοχή για 10 λεπτά. Μετά βγάλτε την για 10 λεπτά και επαναλάβετε πριν πάτε στο νοσοκομείο.

Δείτε στο βίντεο αναλυτικά πώς πρέπει να αντιδράσετε σε ένα τέτοιο τσίμπημα από δηλητηριώδη αράχνη:


Credit: davidwolfe.com

Ο ευκολότερος τρόπος για να βάλετε την παπλωματοθήκη

Ψυχολογικό τεστ 9 ερωτήσεων. Τολμάς να το κάνεις;