Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Η καλύτερη συνταγή με διαφορά για ζουμερό παστίτσιο είναι αυτή! - LINE LIFE

Η καλύτερη συνταγή με διαφορά για ζουμερό παστίτσιο είναι αυτή!

Υλικά Συνταγής

4 κ.σ. ελαιόλαδο

700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 καρότο

1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα

1 δαφνόφυλλο

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα ζάχαρη

1/2 φλ. κεφαλοτύρι

20 λαζάνια

Για τη μπεσαμέλ

1½ λίτρο γάλα φρέσκο

6 κ.σ. κορν φλάου

2 κ.σ. βούτυρο

1 αυγό

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Για τον κιμά: Στο ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτουμε έπειτα την ντομάτα και το δαφνόφυλλο. Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.

tremouliasto-pastitsio-me-eukolh-mpesamel-11-03-16

Για την κρέμα: Βάζουμε το γάλα κρύο, το βούτυρο, το κόρν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα αφήνουμε μέχρι να δέσει η κρέμα, αλατίζουμε και το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ½ τυρί και το αυγό, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Λαδώνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά κρέμα. Στρώνουμε τα λαζάνια και ξανά λίγη κρέμα, λίγο κιμά και έτσι κάνουμε στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μια στρώση από την υπόλοιπη κρέμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Τέλος, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί λίγο πριν το βγάλουμε από το φούρνο. Δείτε την εκτέλεση βήμα βήμα στα βίντεο που ακολουθούν:

youweekly.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.