Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Συνταγή για μια τάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη! - LINE LIFE

Συνταγή για μια τάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη!

Δεν είναι κέηκ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.

Είναι το αγαπημένο μου γλυκό, γλιτώνει το πολύ αλεύρι και βούτυρο. Είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο που σίγουρα θα δοκιμάσετε τα επόμενα clafoutis με άλλα φρούτα: μύρτιλλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνα, αχλάδια, βερύκοκα, ό,τι έχουν οι εποχές.

Υλικά για τάρτα 6 ετόμων

  • 3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 πακετάκι βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι
  • Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες
  • Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη
  • Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο
  • Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο
  • Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα
  • Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
  • Οταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα.

5a29681f1f1cdcb7d490cc78b7eb518b

Και λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:

a185a9232e015ee69814bc38ca784292

Μια άλλη ιδέα: Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα:

7d218b4445151d062d74b2ec1c7e1448

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.