Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Συνταγή: Θεϊκό σπιτικό τιραμισού! - LINE LIFE

Συνταγή: Θεϊκό σπιτικό τιραμισού!

Mια τρομερή συνταγή σπιτικού τιραμισού που πρέπει οποιοσδήποτε να δοκιμάσετε και να τρελάνετε φίλους και οικογένεια!

Υλικά

  • μπισκότα σαβαγιάρ: 30-32
  • μασκαρπόνε (ιταλικό τυρί): 500 γρ.
  • αυγά: 3
  • ζάχαρη: 1 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουταλάκια του γλυκού επιπλέον για τον καφέ
  • καφές espresso: 2 φλιτζάνια
  • λικέρ του καφέ: 3 κουταλιές της σούπας
  • γάλα: 2 κουταλιές της σούπας
  • κακάο: 30 γρ, σε σκόνη
  • αλάτι: ελάχιστο
 Εκτέλεση
  1. Ξεχωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτετε το τυρί μασκαρπόνε στο μείγμα των κρόκων χτυπώντας ελαφρά και ρίχνετε κατόπιν τη μαρέγκα κατά μικρές ποσότητες, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι με κυκλικές κινήσεις. Αφήνετε την κρέμα μασκαρπόνε στο ψυγείο.
  2. Ανακατεύετε τον καφέ με τη ζάχαρη (τα 2 κουταλάκια), το γάλα και το λικέρ. Στρώνετε σε ορθογώνιο δίσκο τα μισά μπισκότα, αφού τα βουτήξετε στο μείγμα καφέ για λίγο. Απλώνετε τη μισή κρέμα μασκαρπόνε. Επαναλαμβάνετε το ίδιο σε δεύτερη στρώση μπισκότων βουτηγμένων στον καφέ και τελειώνετε με κρέμα μασκαρπόνε.
  3. Κοσκινίζετε σε όλη την επιφάνεια  του γλυκού σκόνη κακάο. Διατηρείτε το τιραμισού στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.