Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά! - LINE LIFE

Το πιο νόστιμο και εύκολο μπανόφι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Ένα υπέροχο γλυκό, εύκολο που χρειάζεται ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο…λίγα υλικά. Μια συνταγή που θα φτιάξετε μόνες σας και αποκλείεται ποτέ να αποτύχει!

Υλικά συνταγής 

Για τη βάση

  • 250 γραμμάρια μπισκότα σοκολάτας, ή τύπου digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο

Για την κρέμα

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων)
  • 1 κουταλιά σούπας κακάο 300 ml κρέμα γάλακτος
  • Ξύσμα σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος  σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  • Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά
  • Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών
  • Αδειάζουμε τη βάση του  μπισκότου
  • Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι
  • Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο
  • Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα
  • Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος
  • Ανακατεύουμε καλά το μείγμα
  • Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει, αλλιώς θα σκληρύνει πολύ όταν κρυώσει
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες
  • Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο
  • Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας

Πηγή

 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.