4 βήματα για πιο υγιεινές πατάτες τηγανιτές!

Έχετε αδυναμία στις τηγανητές πατάτες; Δείτε πώς θα τις κάνετε υγιεινές για να μην τις στερηθείτε ποτέ ξανά!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η πατάτα αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές αμύλου, ενώ περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι προτιμούμε την τηγανητή εκδοχή τους στη θέση της ψητής ή της βραστής. Ωστόσο, οι τηγανητές πατάτες είναι έντονα συνδεδεμένες στο μυαλό όλων μας με την αύξηση του σωματικού βάρους κι έτσι αντιμετωπίζονται ως η υπέρτατη ένοχη απόλαυση. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα τρόφιμα και μάλιστα ανεξάρτητα από το πόσο «καλά» ή «κακά» τα θεωρούμε για τη σιλουέτα μας αρκεί να δίνουμε βάση στη συχνότητα και την ποσότητα.

Για να καταφέρετε να δώσετε άδεια παραμονής στις τηγανητές πατάτες στο τραπέζι σας, δεν έχετε παρά να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που τις προετοιμάζετε έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα εξίσου νόστιμο αλλά πιο υγιεινό κι ελαφρύ πιάτο με λιγότερες θερμίδες. Δείτε ποιες είναι αυτές:

Ρίξτε την χαμηλά Κι εννοούμε τη θερμοκρασία τηγανίσματος. Όσο μεγαλύτερη είναι η τελευταία, τόσο περισσότερη ποσότητα λαδιού απορροφάται από τις πατάτες και, έτσι, αυξάνονται και οι θερμίδες που προσφέρουν. Επομένως, τηγανίζοντας τις σε πιο χαμηλή θερμοκρασία μειώνετε εξαρχής τις θερμίδες τους.

Βάλτε (το σωστό) λάδι Η μαμά και η γιαγιά σας πιθανόν να προτιμούσαν να τηγανίζουν τις πατάτες σε σπορέλαιο. Ωστόσο, εμείς σας προτείνουμε να το βάλετε άκρη και, στη θέση του, να βάλετε στο τηγάνι, ελαιόλαδο το οποίο είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, μην ξεχνάτε να το ανανεώνετε μετά από κάθε τηγάνισμα.

τηγανιτες πατατες1

Μπορεί να σας φαίνεται πιο ελαφριά η γεύση του, αλλά το ηλιέλαιο δεν αποτελεί την πιο υγιεινή επιλογή για το τηγάνισμα.

Το μέγεθος μετράει Κι όμως οι ψιλοκομμένες πατάτες περιέχουν διπλάσιο ποσοστό λίπους σε σύγκριση με τις χοντροκομμένες. Με άλλα λόγια, καλό είναι να μην κόβετε τις πατάτες σας πολύ λεπτές.

τηγανιτες πατατες2

Όσο πιο χοντρές είναι οι πατάτες σας τόσο πιο καλές είναι… για τη σιλουέτα σας!

Στραγγίξτε τις καλά Αφού τις τηγανίσετε, αφήστε τις πατάτες να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφηθεί κάποια ποσότητα λαδιού.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βάλτε ένα παγάκι σε αυτό το σημείο στο κεφάλι σας και δείτε το θαύμα!

Έχετε ποτέ σκεφτεί ότι πιθανός η ημερήσια χρήση από τα παγάκια μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας, να σας θεραπεύσει,να σας βοηθήσει να επαναφορτίσετε τις...

Η καλύτερη συνταγή με διαφορά για ζουμερό παστίτσιο είναι αυτή!

Υλικά Συνταγής 4 κ.σ. ελαιόλαδο 700 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 1 καρότο 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί 600 γραμμ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 1 δαφνόφυλλο αλάτι πιπέρι 1 πρέζα ζάχαρη 1/2 φλ. κεφαλοτύρι 20 λαζάνια Για...

Το έξυπνο κόλπο για να κόψετε το καρπούζι. Σερβίρισμα μέσα σε λίγα λεπτά!!! [Βίντεο]

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού αλλά οι περισσότεροι σκέφτονται τη μικρή δυσκολία στο κόψιμό του. Χωρίς κόπο και πολύ χρόνο μπορείτε να...
close