8 Περίεργα πράγματα που μπορείτε να κολλήσετε με ένα… Φιλί

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ακόμη και ένα φιλί μπορεί να γίνει η αιτία να βάλετε την υγεία σας σε περιπέτειες, ενώ μερικές από αυτές τις ασθένειες είναι αρκετά επικίνδυνες. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ένα φιλί 10 δευτερολέπτων μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 80 εκατομμύρια βακτήρια!
Η ανταλλαγή σάλιου τελικά μόνο άκακη δεν είναι…

Έρπη
1Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα ο ιός της έρπης να μεταφερθεί μέσω του φιλιού, δεδομένου ότι η πληγή είναι ανοιχτή και έχει ακόμα υγρά.

Η ασθένεια των χεριών, των ποδιών και του στόματος
2Προκαλείται κυρίως λόγω των ανοιχτών πληγών στο στόμα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα συμπτώματα εμφανίζονται στα χέρια, το στόμα ή ακόμα και τα πόδια. Μπορεί να μεταφερθεί μέσω των φιλιών και επίσης είναι κοινή μεταξύ των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Στρεπτόκοκκος
3Αυτό το βακτήριο ταξιδεύει μέσω του αέρα και μπορεί να μεταφερθεί μέσω του φιλιού ή ακόμα και όταν κάποιος φτερνίζεται.

Μονοπυρήνωση
4Μπορεί να μεταφερθεί μέσω του σάλιου και προκαλείται εξαιτίας του ιού Epstein-Barr ή του EBV. Δεν υπάρχει θεραπεία για την μονοπυρήνωση.

Περιοδοντίτιδα
5Η περιοδοντίτιδα μπορεί να μεταφερθεί μόνο μέσω του σάλιου. Ως εκ τούτου, αυτή η ασθένεια μπορεί να μεταφερθεί μέσω των φιλιών, με την ανταλλαγή οδοντόβουρτσες ή ακόμα και την κοινή χρήση τροφίμων.

Μηνιγγίτιδα
6Τα φιλιά μπορεί να οδηγήσουν σε ιογενή μηνιγγίτιδα. Είναι λιγότερο σοβαρή απ” ό, τι η βακτηριακή, αλλά πολύ επιβλαβής.

Παρωτίτιδα
7Είναι επιβλαβής δεδομένου ότι επηρεάζει τους σιελογόνους αδένες και να τους αναγκάσζι να πρηστούν. Μπορεί εύκολα να προληφθεί με εμβόλια.

Γρίπη
8Credits: Witty Feed

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε σε ποιους μήνες η απιστία «χτυπάει» κόκκινο…

Είναι αλήθεια ότι η ψυχολογία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι διαφορετική από ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τους...

Έρχεται νέα μέθοδος για να κόψει κανείς το τσιγάρο με μια απλή εξέταση αίματος

Μια εξέταση αίματος είναι ίσως μια καλή λύση για όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Αποκαλύπτει πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ο οργανισμός μεταβολίζει τη νικοτίνη Νέα...

Πείτε αντίο στα γυαλιά σας και βελτιώστε την όρασή σας με αυτή τη καταπληκτική συνταγή!

Γνωρίζετε τον Vladimir Petrovich Filatov; Είναι ένας επιφανής Ρώσος γιατρός ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο να βρεθεί ένας φυσικός τρόπος για τη...
close