8 Περίεργα πράγματα που μπορείτε να κολλήσετε με ένα… Φιλί

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, ακόμη και ένα φιλί μπορεί να γίνει η αιτία να βάλετε την υγεία σας σε περιπέτειες, ενώ μερικές από αυτές τις ασθένειες είναι αρκετά επικίνδυνες. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ένα φιλί 10 δευτερολέπτων μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 80 εκατομμύρια βακτήρια!
Η ανταλλαγή σάλιου τελικά μόνο άκακη δεν είναι…

Έρπη
1Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα ο ιός της έρπης να μεταφερθεί μέσω του φιλιού, δεδομένου ότι η πληγή είναι ανοιχτή και έχει ακόμα υγρά.

Η ασθένεια των χεριών, των ποδιών και του στόματος
2Προκαλείται κυρίως λόγω των ανοιχτών πληγών στο στόμα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα συμπτώματα εμφανίζονται στα χέρια, το στόμα ή ακόμα και τα πόδια. Μπορεί να μεταφερθεί μέσω των φιλιών και επίσης είναι κοινή μεταξύ των παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία.

Στρεπτόκοκκος
3Αυτό το βακτήριο ταξιδεύει μέσω του αέρα και μπορεί να μεταφερθεί μέσω του φιλιού ή ακόμα και όταν κάποιος φτερνίζεται.

Μονοπυρήνωση
4Μπορεί να μεταφερθεί μέσω του σάλιου και προκαλείται εξαιτίας του ιού Epstein-Barr ή του EBV. Δεν υπάρχει θεραπεία για την μονοπυρήνωση.

Περιοδοντίτιδα
5Η περιοδοντίτιδα μπορεί να μεταφερθεί μόνο μέσω του σάλιου. Ως εκ τούτου, αυτή η ασθένεια μπορεί να μεταφερθεί μέσω των φιλιών, με την ανταλλαγή οδοντόβουρτσες ή ακόμα και την κοινή χρήση τροφίμων.

Μηνιγγίτιδα
6Τα φιλιά μπορεί να οδηγήσουν σε ιογενή μηνιγγίτιδα. Είναι λιγότερο σοβαρή απ” ό, τι η βακτηριακή, αλλά πολύ επιβλαβής.

Παρωτίτιδα
7Είναι επιβλαβής δεδομένου ότι επηρεάζει τους σιελογόνους αδένες και να τους αναγκάσζι να πρηστούν. Μπορεί εύκολα να προληφθεί με εμβόλια.

Γρίπη
8Credits: Witty Feed

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που κοιμόμαστε για την προσωπικότητά μας;

Το παρακάτω τεστ είναι τόσο απλό και ταυτόχρονα μπορεί να αποκαλύψει πολλά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας. Η στάση που κοιμόμαστε μπορεί να δείχνει πολλά για...

Γεμίζει τo τηγάνι με πoλύ αλάτι – Aυτό είναι ιδιoφυές! (BINTEO)

Oι περισσoτερoι απo εμάς γνωρiζoυμε πoσo πoλύτιμo εiναι τo αλάτι για τo φαγητo μας. Μια μoνo ελάχιστη πoσoτητα αλατιoύ, βελτιώνει την γεύση και μπoρεi...

Beauty tips με την βαζελίνη που ούτε φανταζόσουν

Η βαζελίνη είναι οικονομική και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έξυπνα για χρήσεις ομορφιάς.Και επειδή δεν λείπει συνήθως από κανένα σπτι διάβασε πως μπορείς να την...
close