8 Σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να περάσατε ένα Μίνι-Εγκεφαλικό επεισόδιο ΧΩΡΙΣ να το Καταλάβετε. Ανοίξετε τα Μάτια σας!

Ο εγκέφαλος χρειάζεται κυκλοφορία του αίματος για να λειτουργήσει. Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο φράσσει στον εγκέφαλο (γνωστό ως παροδικό ισχαιμικό επεισόδιο) ή αρχίζει να αιμορραγεί (αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο), τότε το άτομο κινδυνεύει με σοβαρή και πιθανώς μόνιμη βλάβη στον εγκέφαλο ή ακόμα και να πεθάνει, αν δεν δράσει γρήγορα.

Όπως και με πολλά προβλήματα υγείας, τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού συχνά πιστεύεται ότι είναι κάτι άλλο και αγνοούνται. Το εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο, και είναι η πέμπτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ.

Τα πιο σημαντικά συμπτώματα είναι:

1. Δυνατός πονοκέφαλος ή ημικρανία

2. Αιφνίδια υπερβολική κόπωση.

3. Μυϊκή αδυναμία στο πρόσωπο, ειδικά στη μία πλευρά.

4. Μυϊκή αδυναμία στο χέρι ή το πόδι (συνήθως μόνο στη μία πλευρά). Αν νιώθετε μούδιασμα ή αδυναμία στο ένα χέρι, για περισσότερο από μερικά λεπτά, αυτό είναι ένα κρίσιμο προειδοποιητικό σημάδι. Τα εγκεφαλικά επεισόδια τείνουν να επηρεάζουν μία πλευρά του σώματος.

5. Πρόβλημα στην ομιλία ή στην κατανόηση άλλων που μιλούν. Μπορεί να νομίζετε ότι μιλάτε καθαρά, αλλά αν κάποιος σας πει ότι δεν σας καταλαβαίνει, τότε πάρτε το στα σοβαρά!

6. Προβλήματα στην όραση, όπως μειωμένη όραση, διπλωπία ή ολική απώλεια της όρασης.

7. Αισθητηριακές μεταβολές που επηρεάζουν την αφή και την ικανότητα αίσθησης πόνου, πίεσης, διαφορών θερμοκρασίας ή άλλων ερεθισμάτων

8. Σύγχυση ή απώλεια της μνήμης.

Το βίντεο που ακολουθεί εξηγεί τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια ενός εγκεφαλικού επεισοδίου και τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε. 

Credit: sun-gazing.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πως να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χρησιμοποιώντας ένα απλό κλειδί. (Βίντεο)

Άμα δεν έχετε μπροστά σας κάποιο ανοιχτήρι για να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί… δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα. Συνήθως πάντα έχουμε πάνω μας ένα κλειδί...

Πιέστε αυτά τα 2 σημεία & ΑΜΕΣΩΣ θα εξαφανιστεί ο πόνος που αισθάνεστε στην πλάτη – Ιδού ο τρόπος

Δυστυχώς, εκατομμύρια άνθρωποι αισθάνονται πόνο στην πλάτη που πολλές φορές είναι τόσο έντονος που δεν αντέχεται. Δεν είναι γνωστός κάποιος αποτελεσματικός τρόπος για την...

Η Σπιτική Κρέμα Ματιών που κάνει Θραύση! Δοκίμασέ την και θα δείχνεις μέχρι και 5 Χρόνια Νεότερη!

Σε καμιά γυναίκα δεν αρέσουν οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια καθώς μεγαλώνει. Το γυναικείο δέρμα είναι τόσο απαλό και ντελικάτο και αποτελεί τον...
close