Cheesecake Νέας Υόρκης

Υλικά

Για τη βάση

  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 90 γρ. βούτυρο

Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
  • 1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 3 αυγά

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
  • Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου.
  • Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.

Για την κρέμα:

  • Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
  • Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50′-60′ περίπου.
  • Μόλις το cheesecake ψηθείωτο βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά η κρέμα και σερβίρετε.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσοχή: Δείτε τι σημαίνει όταν η γλώσσα σας έχει μια λευκή απόχρωση

Λευκή γλώσσα: Μάθετε τα αίτια του παράξενου φαινομένου Όταν η γλώσσα παίρνει ένα λευκό χρώμα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για μια επίστρωση...

Χρήσιμα και φυσικά γιατροσόφια της γιαγιάς

Μια ενδιαφέρον λίστα από γιατροσόφια της γιαγιάς… Για χτύπημα στο κεφάλι βάζουμε βούτυρο όχι πάγο. Βρεγμένη μπατονέτα με πιπέρι στο αυτί για τον πονόδοντο. Σε ένα λίτρο...

Έβαλε σε μια Κάλτσα μερικά φύλλα από ΑΥΤΟ το Φυτό και την έριξε στο Πλυντήριο. Το Αποτέλεσμα; Θα σας εκπλήξει!

Πιθανώς να μην υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που να γνωρίζουν τον κισσό, το αειθαλές αναρρηχητικό φυτό που συναντάται σε τοίχους κτιρίων ή σε...
close