in

Αρχικά πίστεψε ότι θα τον φάει ζωντανό. Αντ” αυτού, έκανε κάτι πολύ πιο παράξενο!

Αυτός είναι ο Πωλ Νίκλεν, ένας βραβευμένος φωτογράφος που εργάζεται για το National Geographic.
Ο Νίκλεν είναι γνωστός για μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες όπως αυτή…
FOTO1Αυτή…
FOTO2Και αυτή…
FOTO3Πιθανώς να σκέφτεστε μέσα σας ότι ο Νίκλεν κάνει την καλύτερη δουλειά στον κόσμο. Ταξιδεύει παντού φωτογραφίζοντας όμορφα ζώα και υπέροχα τοπία. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;
Η αλήθεια όμως είναι ότι ο Νίκλεν στα ταξίδια του, έχει θέσει την ζωή του πολλές φορές σε κίνδυνο. Μια από αυτές τις φορές θα παρακολουθήσετε στη συνέχεια.
Ο Πωλ έπρεπε να ταξιδέψει στην Ανταρκτική για να καταγράψει με τον φωτογραφικό του φακό τα ζώα της περιοχής.
FOTO4Κάποια μέρα ο Πωλ ήθελε να φωτογραφίσει φώκιες και για να το πετύχει βούτηξε στο νερό κρατώντας στο χέρι του την φωτογραφική του μηχανή.
Όλα έμοιαζαν ιδανικά μέχρι που είδε μια μεγάλη φώκια λεοπάρδαλη να τον πλησιάζει.
FOTO5Οι φώκιες λεοπαρδάλεις μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3,3 μέτρα μήκος ενώ ζυγίζουν έως και 272 κιλά. Έχουν πολύ λεπτά σώματα και το κεφάλι δείχνει δυσανάλογα μεγάλο. Το φαρδύ τους στόμα είναι οπλισμένο με μεγάλα δόντια, που έχουν το καθένα τρεις μύτες. Η εμφάνισή της είναι υπεύθυνη για τη φήμη της, γιατί επιδεικνύει εξαιρετική αγριότητα. Εάν δεν ενοχληθεί είναι απλώς επικίνδυνη μόνο για τους πιγκουίνους, τα ψάρια και τα καλαμάρια, με τα οποία τρέφεται.
Αν κάποιος όμως κάνει το λάθος να την ενοχλήσει…
Ο Νίκλεν τα γνώριζε όλα αυτά και γι” αυτό μόλις την είδε πίστεψε ότι είχε έρθει το τέλος του.
FOTO6Δεν μπορούσε όμως να ξεφύγει και γι” αυτό έμεινε ακίνητος και περίμενε να δει την αντίδρασή της.
FOTO7Η φώκια μόλις κατάλαβε ότι ο Νίκλεν δεν την απειλούσε, μάλλον τον λυπήθηκε.
FOTO8Ίσως να σκέφτηκε ότι ήταν κάποιο ανήμπορο ζώο που έψαχνε μάταια για τροφή και γι” αυτό του έφερε έναν πιγκουίνο για να φάει! Φυσικά, ο Πωλ δεν τρώει πιγκουίνους και γι” αυτό της το αρνήθηκε ευγενικά.
FOTO9Η φώκια μάλλον πανικοβλήθηκε έπειτα από την άρνηση του. Δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί κάποιο πλάσμα μπορεί να αρνείται να φάει. Γι” αυτό, συνέχισε να του φέρνει φαγητό στο ίδιο σημείο για τις επόμενες τέσσερις ημέρες!
FOTO10Δύο εντελώς διαφορετικά πλάσματα, με εντελώς διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Με κάποιο όμως μαγικό τρόπο το ένα ενδιαφέρεται για την επιβίωση του άλλου. Δεν είναι εκπληκτικό;
Αν άνθρωπος και φώκια λεοπάρδαλη μπορούν να φροντίσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, φανταστείτε τι θα μπορούσαν να κάνουν οι άνθρωποι. Αν το ήθελαν.
Ακούστε την ιστορία από τον ίδιο τον Πωλ Νίκλεν:

Ό,τι πιο γλυκό έχεις δει σήμερα – Γονείς φωτογραφίζουν τα νεογέννητα μωράκια τους εμπνευσμένοι από τους αγαπημένους τους ήρωες!

Βιολιστής του δρόμου εντυπωσιάζει με το ταλέντο του