Αυτό είναι το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision!

Μόλις παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ1 το τραγούδι «Utopian Land» που θα μας εκπροσωπήσει στον 61ο διαγωνισμό της Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στη Στοκχόλμη. Το τραγούδι του συγκροτήματος «Argo» διαθέτει παραδοσιακά μουσικά όργανα και ήχο, συνδυάζει ελληνικό και αγγλικό στίχο (μαζί με ντοπιολαλιά) και στοιχεία χιπ-χοπ:

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από λίγο καιρό από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, φέτος η συμμετοχή της Ελλάδας γίνεται με απευθείας ανάθεση στο συγκρότημα «Argo», χωρίς τη συνήθη διαδικασία του ελληνικού τελικού όπου αποφασιζόταν από κοινό και κριτικούς ποιο τραγούδι θα μας εκπροσωπούσε.

Το συγκρότημα αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι).

174615

Για τον φετινό διαγωνισμό, οι διοργανωτές ετοιμάζουν αλλαγές ώστε να κάνουν τον διαγωνισμό πιο ενδιαφέροντα για το κοινό. Όπως έχουν ανακοινώσει, η ανακοίνωση της βαθμολογίας θα γίνεται πλέον σε τρία στάδια. Στο πρώτο, τα τηλεοπτικά δίκτυα των 43 χωρών που συμμετέχουν θα ανακοινώνουν τους βαθμούς, από έναν έως δέκα, που δίνουν οι κριτικές τους επιτροπές επαγγελματιών. Στη συνέχεια, αυτές οι κριτικές επιτροπές θα δίνουν τους 12 βαθμούς τους. Στο τρίτο στάδιο, η Eurovision θα προσθέτει τους βαθμούς που συλλέγονται από κάθε χώρα χάρη στην ψηφοφορία των τηλεθεατών, ξεκινώντας από τον υποψήφιο που συγκέντρωσε τους λιγότερους και φτάνοντας σ’ αυτόν που έλαβε τους περισσότερους.

Οι τηλεθεατές της κάθε χώρας δίνουν έναν έως δώδεκα βαθμούς, κάτι που προσδίδει μεγαλύτερο βάρος στην ψηφοφορία των μικρών χωρών και μπορεί να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Η ψηφοφορία των τηλεθεατών δεν θα ανακοινώνεται στην τηλεόραση, αλλά θα μπορεί να ενημερωθεί κανείς από το διαδίκτυο, στο τέλος του διαγωνισμού.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νίκησε τις λιγούρες σου με αυτά τα πανέξυπνα tips!

Οι άνθρωποι που είναι εθισμένοι σε κάποια τροφή τείνουν να την καταναλώνουν συνεχώς -και θέλουν όλο και περισσότερο. Τέτοιες «εθιστικές»τροφές είναι η ζάχαρη, το...

5 Απλοί Τρόποι για να Προφυλάξετε την Αυλή σας από τα Τσιμπούρια και Ψύλλους.

Η νόσος του Lyme είναι μία βακτηριδιακή μόλυνση που μεταδίδεται από τσίμπημα τσιμπουριού και είναι κάτι που κανείς δεν θα θέλει να κολλήσει. Επηρεάζει ανθρώπους...

ΠΡOΣOΧH: ΣΤAΜAΤHΣΤE να πiνετε αυτo τo AΝAΨΥΚΤIΚO – Δεiτε τι συμβαiνει στo σώμα μας, μια ώρα μετά την ΚAΤAΝAΛΩΣH!!

Μετά απo αυτo δεν θα τo ξαναβάλετε στo στoμα σας…Τo γράφημα πoυ έχει τiτλo “What Happens One Hour After Drinking A Can Of Coke”,...
close