Η μαγική παραλία του Χονγκ Κονγκ

Το τελευταίο διάστημα η θάλασσα κοντά στην παραλία του Χονγκ Κονγκ σε πολλά σημεία έχει γίνει φωσφορούχα μπλε!

Το θέαμα είναι μοναδικό, όμως και επικίνδυνο. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως πρόκειται για μόλυνση του θαλάσσιου νερού από έναν μονοκύτταρο οργανισμό, που μοιάζει με φυτοπλαγκτόν.

Το φαινόμενο ονομάζεται Noctiluca scintillans, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως «sea sparkle» (λάμψη της θάλασσας), εξαιτίας του χρώματός του.

paralia xongk kongk1

Φαίνεται πως η λάμψη αυτή οφείλεται στους μικροοργανισμούς του πλαγκτόν, σε συνδυασμό με κάτι όχι και τόσο ευχάριστο, που είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Το είδος αυτό του πλαγκτόν όταν διαταράσσεται λόγω των κυμάτων το νερό, γίνεται ορατό στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μιας και τα χημικά από τις φάρμες διασκορπίστηκαν στη θάλασσα μέσω της βροχής, το πλαγκτόν τράφηκε με αυτά και έτσι απελευθερώθηκαν ουσίες που οδήγησαν στην ιδιαίτερη εμφάνιση των νερών. Βέβαια, οι ουσίες αυτές ευτυχώς δεν προκαλούν κάποιο πρόβλημα στους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς ως τροφή τους, όμως σε άλλους μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερές και μάλιστα σε συνδυασμό με την αμμωνία, που εκκρίνουν οι μικροοργανισμοί, μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες, που είναι πολύ χειρότερες για τους υπόλοιπους.

Για την ώρα όμως, οι φωτογράφοι θέλουν να περάσουν μέρες και ώρες δίπλα στο συγκεκριμένο φαινόμενο, καθώς πιστεύουν ότι με μια φωτογραφία τους από αυτό, μπορούν να αποτυπώσουν κάτι πολύ ξεχωριστό.

paralia xongk kongk2

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα ξαναβγάλετε μαλλιά μέσα σε 10 μέρες (θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά)!

Τρία συστατικά χρειάζονται μόνο για να ξαναβγάλεις μαλλιά μέσα σε 10 μέρες. Αν έχεις έντονη τριχόπτωση δες τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις...

7 πράγματα που ο γυναικολόγος σας εύχεται να ξέρατε

1. Ο έρπης είναι πολύ πιο συχνός από ότι νομίζατε: περίπου 30-40% των ατόμων που εξετάζονται για έρπη βγαίνουν θετικά ακόμη και αν δεν...

Παίρνει αλουμινόχαρτο και τυλίγει τα πόδια της για μία ώρα! Ο λόγος; Θαυματουργός!

Το αλουμινόχαρτο είναι από αυτά τα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να καλύπτουν το φαγητό που έχει περισσέψει...
close