Η μαγική παραλία του Χονγκ Κονγκ

Το τελευταίο διάστημα η θάλασσα κοντά στην παραλία του Χονγκ Κονγκ σε πολλά σημεία έχει γίνει φωσφορούχα μπλε!

Το θέαμα είναι μοναδικό, όμως και επικίνδυνο. Οι επιστήμονες αναφέρουν πως πρόκειται για μόλυνση του θαλάσσιου νερού από έναν μονοκύτταρο οργανισμό, που μοιάζει με φυτοπλαγκτόν.

Το φαινόμενο ονομάζεται Noctiluca scintillans, αλλά είναι περισσότερο γνωστό ως «sea sparkle» (λάμψη της θάλασσας), εξαιτίας του χρώματός του.

paralia xongk kongk1

Φαίνεται πως η λάμψη αυτή οφείλεται στους μικροοργανισμούς του πλαγκτόν, σε συνδυασμό με κάτι όχι και τόσο ευχάριστο, που είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος. Το είδος αυτό του πλαγκτόν όταν διαταράσσεται λόγω των κυμάτων το νερό, γίνεται ορατό στην επιφάνεια της θάλασσας.

Μιας και τα χημικά από τις φάρμες διασκορπίστηκαν στη θάλασσα μέσω της βροχής, το πλαγκτόν τράφηκε με αυτά και έτσι απελευθερώθηκαν ουσίες που οδήγησαν στην ιδιαίτερη εμφάνιση των νερών. Βέβαια, οι ουσίες αυτές ευτυχώς δεν προκαλούν κάποιο πρόβλημα στους συγκεκριμένους μικροοργανισμούς ως τροφή τους, όμως σε άλλους μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερές και μάλιστα σε συνδυασμό με την αμμωνία, που εκκρίνουν οι μικροοργανισμοί, μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες, που είναι πολύ χειρότερες για τους υπόλοιπους.

Για την ώρα όμως, οι φωτογράφοι θέλουν να περάσουν μέρες και ώρες δίπλα στο συγκεκριμένο φαινόμενο, καθώς πιστεύουν ότι με μια φωτογραφία τους από αυτό, μπορούν να αποτυπώσουν κάτι πολύ ξεχωριστό.

paralia xongk kongk2

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Είσαι ψυχοπαθής; Θα φανεί από την απάντησή σου σε μια και μόνο ερώτηση

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο ένα ψυχολογικό τεστ, που υποτίθεται πως σου δείχνει αν είσαι ψυχοπαθής με την απάντηση που θα...

Σουβλάκι ή χωριάτικη σαλάτα; Δεν πιστεύετε πόσες θερμίδες έχει το καθένα…

Αν έπρεπε να διαλέξουμε ένα και μόνο είδος φαγητού για να το αναδείξουμε ως το “εθνικό” μας “fast food”, τότε το σουβλάκι θα έβγαινε...

Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση εγκαύματος

Είναι καίριας σημασίας να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και με ποια σειρά, σε περίπτωση που εσείς, ή κάποιο δικό σας πρόσωπο πάθει έγκαυμα. Ένα...
close