Η φάλαινα που «ζωγραφίζει» ουράνια τόξα ζει ανάμεσά μας και είναι σκέτη μαγεία

Αυτή η φάλαινα είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει περάσει ποτέ από το ζωικό βασίλειο.

Πριν από λίγες μέρες, στην παραλία του Newport στην California, ένα drone κατέγραψε σε βίντεο το εντυπωσιακό θέαμα μιας φάλαινας-καμπούρας (humpback whale στα αγγλικά) να ψεκάζει ένα ουράνιο τόξο μέσα από τον φυσητήρα της. Το βίντεο τραβήχτηκα από τον Mark Girardeau, έναν φωτογράφο και φυσιοδίφη της άγριας ζωής με έδρα το Orange County, ενώ ο φίλος του Royce Hutain οδηγούσε το σκάφος.

«Δεν είναι τόσο σπάνιο θέαμα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να βγαίνει το ουράνιο τόξο από τον φυσητήρα του και η λήψη του βίντεο, το κάνουν ξεχωριστό», λέει ο Hutain στην αμερικάνικη Huffington Post. «Επίσης, είναι προφανές πως πρόκειται για μια μαγική φάλαινα με ειδικές δυνάμεις».

Ο Girardeau τράβηξε αυτό το εντυπωσιακό βίντεο στις 5 Ιουλίου ενώ χειριζόταν μια κάμερα αέρος. Παρότι το θέαμα μιας φάλαινας να ψεκάζει ουράνια τόξα δεν είναι σπάνιο (ποιος να μας το λεγε), ο Girardeau και η ομάδα του βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

«Είδαμε πολλά ουράνια τόξα από πολλές φάλαινες εκείνη την ημέρα», είπε η Hutain. «Έχει να κάνει όμως με το από ποια γωνία βλέπεις τις φάλαινες και από που πέφτει ο ήλιος».

whalegifff

o-ROYCE-HUTAIN-BOAT-570

Σύμφωνα με το Instagram του Girardeau, το υλικό που βλέπουμε δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία. Μπήκε κατευθείαν από την κάμερα στις καρδιές μας.

«Μια φάλαινα να δημιουργεί ένα ουράνιο τόξο», έγραψε κάτω από το βίντεο. «Θα έλεγα πως αυτό είναι καλύτερο και από ένα τσουκάλι με χρυσάφι».

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξυπνάτε συχνά στη διάρκεια της νύχτας; Δείτε από τι κινδυνεύετε

Οι άνθρωποι που ξυπνούν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας, δηλαδή υποφέρουν από κατακερματισμό του ύπνου, εμφανίζουν αλλαγές στον εγκέφαλό τους, οι οποίες...

13 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν έχετε κακή διάθεση

13 πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν έχετε κακή διάθεση Πάντα θα είσαι τα πάντα σε κάποιον. Το χαμόγελό σου θα κάνει κάποιον χαρούμενο ακόμη και...

6 μυστικά για γρήγορο μεταβολισμό

Τα βασικά μαθήματα που ίσως γνωρίζετε για τον μεταβολισμό είναι ότι δεν πρέπει να παραλείπετε το πρωινό καθώς και να μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες....
close