in

Κυνηγημένα παιδιά αλμπίνο από την Τανζανία, βρίσκουν καταφύγιο στην Νέα Υόρκη

Στη Τανζανία, στη νοατιοανατολική Αφρική, ο μάγοι των διαφόρων χωριών έχουν ουσιαστικά επικηρύξει όσα παιδιά πάσχουν από λευκοπάθεια και μαζί με πολλούς δυσδαίμονες κατοίκους τα κυνηγάνε για να τα κατακρεουργήσουν. Θεωρούν ότι αυτά τα παιδιά δεν είναι άνθρωποι αλλά φαντάσματα και κυρίως ότι όποιος φάει ένα κομμάτι κρέας από παιδί-αλμπίνο, θα έχει καλύτερη τύχη και παντοτινή υγεία.

Οι αρχές κάνουν ότι μπορούν για να σταματήσει αυτή η ανοησία, όμως κάποια πράγματα είναι τόσο βαθιά ριζωμένα στην ανθρώπινη ψυχή και την έχουν δηλητηριάσει τόσο πολύ που είναι αδύνατον να ξεριζωθούν. Έτσι ότι δεν μπορούν να καταφέρουν οι αρχές προσπαθούν να το κάνουν οι γονείς και κυρίως οι μητέρες αυτών των παιδιών. Προσπαθούν να σώσουν τα παιδιά τους από τις δυσδαιμονίες και το θάνατο.

Οι δολοφονίες παιδιών με λευκοπάθεια είναι πολλές και οι μητέρες παίρνουν τα παιδιά τους στην πλάτη τους και σαν πρόσφυγες στην ίδια τη χώρα τους προσπαθούν να μετακινηθούν από τα σημεία κινδύνου και να πάνε κάπου πιο ασφαλή. Αλλά αυτά τα σημεία είναι δύσκολο να βρεθούν. Οι αλιείς θεωρούν ότι τα παιδιά αλμπίνοι (τα λευκά μαλλιά τους) θα τους επιφέρουν καλύτερες ψαριές, οι ανθρακωρύχοι πιστεύουν ότι θα τους βοηθήσουν να βρουν διαμάντια (τα κόκαλα των παιδιών), οι μάγοι υποστηρίζουν ότι τα γεvvητικά τους όpγανα θα επιφέρουν γονιμότητα.

Σήμερα στην Τανζανία σε σύνολο πληθυσμού 48.000.000 κατοίκων υπολογίζεται ότι 100.000 άνθρωποι είναι αλμπίνοι, ή συγγενείς που έχουν δημιουργήσει ομάδες προστασίας. Ο αλφισμός ή αλμπινισμός ή λευκοπάθεια είναι πάθηση που εμφανίζεται εκ γενετής σ” ένα άτομο και σαν κύρια συνέπεια έχει το λευκό χρώμα στο δέρμα και στις τρίχες των μαλλιών και ολόκληρου του σώματος, ενώ η ίριδα των ματιών είναι ρόδινη.

Οι πάσχοντες από αλφισμό έχουν λεπτό δέρμα που παρουσιάζει μεγάλη ευπάθεια στις λοιμώξεις, καθώς και σοβαρά προβλήματα όρασης η οποία είναι ελαττωματική και μπορούν να προκαλέσουν αχρωματοψία ή καταρράκτη, ενώ εμφανίζουν και φωτοφοβία. Στις βαρύτερες μορφές του, οι δύο κυριότερες επιπλοκές του αλφισμού είναι η τύφλωση και η εμφάνιση καρκινωμάτων του δέρματος. Αντίθετα, στον μερικό αλφισμό, η πάθηση χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες περιοχές του δέρματος και του τριχωτού στις οποίες λείπει η χρωστική και η μοναδική εκδήλωση μπορεί να είναι μία λευκή τούφα τριχών σε κάποιο άλλο σημείο του σώματος.

Δείτε τις φωτογραφίες:

αλμπίνο8

Μια μητέρα παίζει με την κόρη της. Ο κίνδυνος όμως παραμονεύει παντού…
αλμπίνο1

Το παιχνίδι γίνεται με άγχος γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να εμφανισθεί κάποιος μάγος με την ομάδα του και να πάρει το παιδί
αλμπίνο2

Αυτές οι γυναίκες έχουν επιβιώσει και έχουν μεγαλώσει. Συνεχίζουν να θεωρούνται «καλή τύχη», όχι βέβαια σαν τα παιδιά
αλμπίνο3

Και ξαφνικά το κυνήγι αρχίζει. Οι μητέρες παίρνουν στη πλάτη τα παιδιά τους και αρχίζουν να απομακρύνονται
αλμπίνο4

Κινδυνεύουν από μάγους, από αλιείς, από ανθρακωρύχους…
αλμπίνο5

Τι γίνεται όμως όταν το παιδί είναι φυσοιλογικό, αλλά η μητέρα έχει λευκοπάθεια και είναι εκείνη η κυνηγημένη;
αλμπίνο6

Ένα διάλειμμα για λίγη ξεκούραση και μετά πάλι τρέξιμο. Οι διώκτες μπορεί να εμφανισθούν ξαφνικά
αλμπίνο7Ακόμη και το καμουφλάζ με ρούχα που καλύπτουν όλο το κορμί δεν είναι αρκετό
Πηγή

Χτυπούσε βαύναυσα την γυναίκα του στο πάρκο, μέχρι που επενέβησαν δύο τύποι και…

Το παρελθόν είναι δάσκαλος και δεν πρέπει να το θάβεις.