Ναρκωτικό σε σκόνη Σκοτώνει νεαρούς Ανθρώπους αλλά ακόμα Πωλείται Κανονικά

Οι γερουσιαστές στην Αμερική θέλουν να το απαγορεύσουν: Σε ένα γράμμα που στάλθηκε στη Διεύθυνση Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), οι γερουσιαστές της Δημοκρατικής παράταξης έκαναν εκστρατεία για την ομοσπονδιακή απαγόρευση της πώλησης σκόνης καθαρής καφεΐνης, σύμφωνα με το Hill.

Οι γερουσιαστές αναφέρεται ότι είπαν πως ο χειρισμός του FDA σχετικά με αυτό το επικίνδυνο προϊόν ήταν μια πικρή απογοήτευση. Οι ανησυχίες των νομοθετών προέρχονται από δύο θανάτους λόγω υπερβολικής δόσης σκόνης καθαρής καφεΐνης το 2014.

Ο πρώτος ήταν ο Logan Stiner, ένας τελειόφοιτος λυκείου ο οποίος πέθανε μετά από χρήση σκόνης καφεΐνης για να ενισχύσει την ενέργεια του – αλλά δεν υπολόγισε σωστά τη δόση, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο δεύτερος ήταν ο James Wade Sweatt, ένας 24χρονος απόφοιτος κολεγίου ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες πέθανε αφού κατανάλωσε ένα ρόφημα το οποίο περιείχε σκόνη καφεΐνης.

Τι έχει κάνει μέχρι στιγμής το FDΑ: Σε μια δήλωση μετά τους θανάτους των Stiner και Sweatt, το FDA πρότεινε στον κόσμο να αποφεύγει την σκόνη καφεΐνης.

Και το 2015, το γραφείο έστειλε “προειδοποιητικές επιστολές” σε 5 διανομείς της σκόνης, “γιατί αυτά τα προϊόντα είναι επικίνδυνα και παρουσιάζουν σημαντικό κίνδυνο ασθένειας και τραυματισμού των καταναλωτών”, σύμφωνα με την δήλωση.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γερά οστά: Οι καλύτερες τροφές εκτός από γαλακτοκομικά

Η σωστή διατροφή για την καλή υγεία των οστών αφορά βασικά δύο πολύτιμα συστατικά: το ασβέστιο και την βιταμίνη D. Και αν είναι γνωστό ότι...

Οι 3 εύκολες ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν πόδια και οπίσθια σε 1 μήνα!

Το καλοκαίρι έχει την ιδιότητα να αφυπνίζει τις ανασφάλειές μας. Η καλοκαιρινή περιβολή, μοιραία, θα βγάλει τα άπλυτά μας στη φόρα. Όλα τα βραδινά...

Κάντε θαύματα στο δέρμα σας με μόνο 2 συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας!

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι πολύ προβληματικό και οι άνθρωποι που έχουν λιπαρό δέρμα γνωρίζουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να το διαχειριστούν....
close