Νομίζετε πως βλέπετε μια κουλουριασμένη χνουδωτή γάτα; Η αλήθεια είναι πολύ πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!

Μπορεί αυτό το χνουδωτό πλάσμα στη φωτογραφία να σας φαίνεται σαν ένα κουλουριασμένο γατάκι, αλλά η αλήθεια απέχει πάρα πολύ!

Η φύση είναι γεμάτη παράξενα πλάσματα που μπορεί να μας φαίνονται αθώα αλλά να είναι πολύ επικίνδυνα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση!

Καταρχάς να σας πούμε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος κάμπιας!

χνουδωτό πλάσμα1

Και μπορεί να διαφέρει από την εικόνα της κάμπιας που ξέρετε και να φαίνεται ακίνδυνο και πολύ γλυκό έτσι όπως είναι χνουδωτό, αλλά δεν είναι!

χνουδωτό πλάσμα2

Η “κάμπια-γάτα”, όπως ονομάζεται λόγω του ιδιαίτερου τριχώματος της, μοιάζει με μικρό γατάκι. Η άλλη της ονομασία είναι Megalopyge opercularis.

Τη συναντά κανείς στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα στη Φλόριντα, το Μεξικό αλλά και την Κεντρική Αμερική.

Και μπορεί το χνουδωτό της τρίχωμα να σας καλεί να τη χαϊδέψετε, αλλά δεν πρέπει να το κάνετε! Μέσα στο χνούδι κρύβονται δηλητηριώδη αγκάθια που μπορούν να προκαλέσουν ακραίο ερεθισμό του δέρματος και πόνο που οι επιστήμονες λένε ότι είναι χειρότερος από δάγκωμα μέδουσας ή σκορπιού.

Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ναυτία, εμετό, πονοκέφαλο, κάψιμο, πρήξιμο, εξανθήματα, μούδιασμα, πόνος στο στήθος, και δυσκολία στην αναπνοή.

χνουδωτό πλάσμα3

Αυτή την επικίνδυνη κάμπια μπορείτε να τη συναντήσετε στις τριανταφυλλιές του κήπου, καθώς και σε μεγάλη ποικιλία δέντρων, όπως εσπεριδοειδή, φτελιές και βελανιδιές.

Αν ποτέ, λοιπόν, δείτε στον κήπο σας ένα μικρό χνουδωτό γκρίζο πλασματάκι, αν δεν νιαουρίζει καλό είναι να μην θελήσετε να το χαϊδέψετε. Θα μπείτε σε μεγάλους μπελάδες. Αν πάλι την πατήσετε, καλό θα είναι να ζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέντε χρήσεις του αλουμινόχαρτου που σίγουρα ΔΕΝ γνωρίζατε μέχρι σήμερα!

Όπως έχουμε παρουσιάσει και σε παλαιότερα άρθρα μας, το αλουμινόχαρτο είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά που έχουμε στο σπίτι μας, με απίστευτες χρήσεις...

10 Φοβερά κόλπα με το ξύδι που θα σας βγάλουν από μια δύσκολη θέση. (Βίντεο)

Το ξίδι είναι ένα από εκείνα τα προϊόντα που το έχουμε υποτιμήσει. Πιστεύουμε ότι χρησιμεύει μόνο για να δώσουμε γεύση σε σαλάτες αλλά στην...

Προσοχή! Δείτε γιατί ΔΕΝ πρέπει να βάλετε ΠΟΤΕ τα χέρια σας σε αυτά τα σημεία στο σώμα σας

Προσπαθήστε να παρομοιάσετε στο μυαλό σας το σώμα σας ως τον δικό σας, προσωπικό «ναό». Μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε και να τον φροντίζετε, αλλά...
close