Νομίζετε πως βλέπετε μια κουλουριασμένη χνουδωτή γάτα; Η αλήθεια είναι πολύ πιο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!

Μπορεί αυτό το χνουδωτό πλάσμα στη φωτογραφία να σας φαίνεται σαν ένα κουλουριασμένο γατάκι, αλλά η αλήθεια απέχει πάρα πολύ!

Η φύση είναι γεμάτη παράξενα πλάσματα που μπορεί να μας φαίνονται αθώα αλλά να είναι πολύ επικίνδυνα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση!

Καταρχάς να σας πούμε πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος κάμπιας!

χνουδωτό πλάσμα1

Και μπορεί να διαφέρει από την εικόνα της κάμπιας που ξέρετε και να φαίνεται ακίνδυνο και πολύ γλυκό έτσι όπως είναι χνουδωτό, αλλά δεν είναι!

χνουδωτό πλάσμα2

Η “κάμπια-γάτα”, όπως ονομάζεται λόγω του ιδιαίτερου τριχώματος της, μοιάζει με μικρό γατάκι. Η άλλη της ονομασία είναι Megalopyge opercularis.

Τη συναντά κανείς στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και ιδιαίτερα στη Φλόριντα, το Μεξικό αλλά και την Κεντρική Αμερική.

Και μπορεί το χνουδωτό της τρίχωμα να σας καλεί να τη χαϊδέψετε, αλλά δεν πρέπει να το κάνετε! Μέσα στο χνούδι κρύβονται δηλητηριώδη αγκάθια που μπορούν να προκαλέσουν ακραίο ερεθισμό του δέρματος και πόνο που οι επιστήμονες λένε ότι είναι χειρότερος από δάγκωμα μέδουσας ή σκορπιού.

Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ναυτία, εμετό, πονοκέφαλο, κάψιμο, πρήξιμο, εξανθήματα, μούδιασμα, πόνος στο στήθος, και δυσκολία στην αναπνοή.

χνουδωτό πλάσμα3

Αυτή την επικίνδυνη κάμπια μπορείτε να τη συναντήσετε στις τριανταφυλλιές του κήπου, καθώς και σε μεγάλη ποικιλία δέντρων, όπως εσπεριδοειδή, φτελιές και βελανιδιές.

Αν ποτέ, λοιπόν, δείτε στον κήπο σας ένα μικρό χνουδωτό γκρίζο πλασματάκι, αν δεν νιαουρίζει καλό είναι να μην θελήσετε να το χαϊδέψετε. Θα μπείτε σε μεγάλους μπελάδες. Αν πάλι την πατήσετε, καλό θα είναι να ζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα!

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το φυσικό Αυτό Ρόφημα είναι πιο αποτελεσματικό στην μείωση της πλάκας χωρίς όλα τα επιβλαβή χημικά των στοματικών διαλυμάτων.

Το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας πολλών. Η στοματική υγιεινή είναι σημαντική, αλλά αν δεν προσέχετε, το στοματικό διάλυμα μπορεί...

Αυτή η φρικτή ανακάλυψη των γιατρών είναι ακριβώς ο λόγος για να καθαρίζετε σωστά τα αυτιά σας.

Λένε πως ο πόνος του αυτιού είναι ο χειρότερος που έχει να υποφέρει ο άνθρωπος. Όσο για την αιτία του πόνου, πολλές φορές είναι...

Συνταγή για σπιτική τυρόπιτα με δύο υλικά!

Η τυρόπιτα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Τώρα που ανοίγουν και τα σχολεία ένα κομμάτι από αυτήν είναι το καλύτερο πρωινό για το...
close