in

Ο Αγενής Εργοδότης του τον Απέλυσε Χωρίς Λόγο, Αλλά Κανείς Δεν Περίμενε να Πάρει Τέτοια Εκδίκηση

Ο χρήστης του Reddit με το παρατσούκλι Lethkhar μοιράζεται μαζί μας την ιστορία του: 

Δούλευα κάνοντας εγγραφές από συναυλίες για το ωδείο του σχολείου μου. Στην ουσία, οι μαθητές πληρώνουν ένα ποσό στο ωδείο για να καταγράφουν τις συναυλίες τους και τα κάνουν εγγραφή σε ένα CD για αυτούς. Είχα τη δουλειά από τότε που ήμουν πρώτο έτος και μου άρεσε πολύ.

Το δεύτερο εξάμηνο του τελευταίου έτους, είχα μια κλήση από τον εργοδότη μου, λέγοντάς μου ότι είχα καταστρέψει ένα CD και ότι έπρεπε να τον συναντήσω στο στούντιο για να το διορθώσω στις 4 μ.μ. Σκέφτηκα ότι ήταν μια περίεργη απαίτηση. Λάθη γίνονται, αλλά όλοι οι υπάλληλοι ήξεραν πως να το διορθώσουν μόνοι τους και ήμουν ο πιο έμπειρος υπάλληλος σε εκείνο το σημείο. Ρώτησα αν μπορούσα να το διορθώσω νωρίτερα και να το δώσω στη γραμματέα μας, αλλά εκείνος επέμενε να έρθω στις 4.

Εμφανίστηκα 15 λεπτά νωρίτερα για να δω τι είχε πάει στραβά. Έβαλα το CD μέσα στο μηχάνημα, και αμέσως κατάλαβα ότι ήταν από μια τελείως διαφορετική συναυλία. Αυτό ήταν πολύ παράξενο, αλλά κρατάμε όλα τα αρχεία και αμέσως έγραψα ένα άλλο CD της σωστής συναυλίας.

Καθώς γινόταν η εγγραφή του CD, το αφεντικό μου μπήκε μέσα και μου είπε ότι απολύομαι. Μου είπε ότι το να καταστρέψω ένα CD σε τέτοιο βαθμό, ήταν απαράδεκτο. Δεν είχα απολυθεί ποτέ προηγουμένως, ήταν το μεγαλύτερο διάστημα που είχα δουλειά, και τα είχα χαμένα. Μέχρι σήμερα δεν έχω ιδέα πως η λάθος συναυλία κατέληξε σε εκείνο το CD.

Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η γραμματέας μπέρδεψε τα CD ή κάποιος άλλος, αλλά ήταν κάτι πολύ εύκολο για να διορθωθεί. Διαφώνησα μαζί του για λίγο, λέγοντάς του ότι έκανε λάθος και δεν ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα. Αλλά εκείνος αρνιόταν να ακούσει.

Τη στιγμή που αποδεχόμουν τη μοίρα μου, πετάχτηκε το νέο CD από τον υπολογιστή. Το κοιτάξαμε μαζί για 5 δευτερόλεπτα στη σιωπή. Τότε γέλασα, του έσφιξα το χέρι, και έφυγα.

Δεν είχα τελειώσει, ωστόσο. Αγαπούσα εκείνη τη δουλειά, και ένιωθα αδικημένος. Επίσης, μάζευα χρήματα για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, και δεν ήθελα να το ακυρώσω.

Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω τη δική μου επιχείρηση καταγράφοντας τις συναυλίες των μαθητών χρησιμοποιώντας το δικό μου εξοπλισμό.

Χρέωνα ελαφρώς λιγότερα από τον πρώην εργοδότη μου και έβαλα διαφημίσεις στο διαδίκτυο και γύρω από το ωδείο.

Διαφήμισα ότι είχα τη μεγαλύτερη πείρα από οποιονδήποτε ηχολήπτη, και ειλικρινά ο εξοπλισμός μου ήταν καλύτερος, αρκεί να μη παίζανε σε μεγαλύτερους χώρους. Ειδικά για τζαζ.

Επίσης, αντί να κάνω εγγραφή σε CD, προσφέρθηκα να το στέλνω σε ψηφιακή μορφή, που οι περισσότεροι μαθητές προτιμούσαν, μιας και θα έπαιρναν το αρχείο μέσα 1-2 ώρες, αντί για μερικές μέρες αργότερα.

Οι φοιτητές είναι φτηνοί, και δε μου πήρε αρκετό χρόνο μέχρι να προσλάβω ένα βοηθό για να προλαβαίνω όλες τις συναυλίες.

Πιθανόν κατέληξα να μειώσω τη δουλειά του στούντιο κατά 20% τουλάχιστον. Ο πρώην εργοδότης μου ήταν μνησίκακος και προσπάθησε ανεπιτυχώς μερικές φορές να μας κλείσει.

Κέρδισα περισσότερα χρήματα εκείνο το εξάμηνο από όσα είχα βγάλει τα προηγούμενα 3,5 χρόνια συνδυαστικά. Είχα θυμώσει με τον εαυτό μου που δε το είχα ξεκινήσει νωρίτερα.

Credit: knowable.com

Μαρί Κυριακού: Η κυρία του ANT1 και το λάθος όταν παντρεύτηκε τον Κυριακού [photos]

Δασκάλα ρώτησε την 6η Δημοτικού: “Ποιο όργανο του σώματος μπορεί να γίνει 10 φορές Μεγαλύτερο;”