Σε ποια χώρα ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο;

Όταν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2012 η παγκόσμια έκθεση για την ευτυχία των πολιτών των διαφόρων χωρών υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα και ενδιαφέρον, καθώς έγινε προφανές ότι το να περνάνε καλά και να είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας.

Έτσι, ειδικοί επιστήμονες από διάφορους τομείς (οικονομολόγοι, νευροεπιστήμονες, στατιστικολόγοι κ.α.) τόνισαν ότι το μέλημα για ευτυχισμένους πολίτες θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους βασικούς στόχους κάθε κυβέρνησης.

Επίσης, οι επιστήμονες αυτοί εξετάζοντας και εξηγώντας τις αιτίες που πιθανώς κρύβονται πίσω από τα αποτελέσματα της στατιστικής εξηγούν ότι δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που χρειάζεται να προωθήσει μία κυβέρνηση ώστε να έχει ευτυχισμένους κατοίκους. Τέτοιοι παράγοντες είναι το αίσθημα του δικαίου, ειλικρίνειας, ασφάλειας και κοινωνική πρόνοιας.

Η σχετική έκθεση για την ευτυχία των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, που δημοσιεύτηκε φέτος μελέτησε τα επίπεδα ευτυχίας σε 158 χώρες και βρήκε ότι οι πιο ευτυχισμένοι λαοί είναι:

1. Οι Ελβετοί.
2. Οι Ισλανδοί.
3. Οι Δανοί.
4. Οι Νορβηγοί
5. Οι Καναδοί.

Επιπλέον, οι κάτοικοι σε 150 χώρες σε μία κλίμακα από το 0 ως το 10 ανέφεραν ότι ανάμεσα στο 2012 και το 2015 ήταν κατά μέσο όρο ευτυχισμένοι στο επίπεδο του 5,1.

Αυτή τη φορά η έκθεση ξεχωρίζει τα αποτελέσματα βάση φύλου, περιοχής και ηλικίας και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ενδιαφέροντα.

Αυτό που επίσης γίνεται φανερό και στο οποίο επιμένουν οι επιστήμονες είναι ότι η δημιουργία ευτυχισμένων ενηλίκων ξεκινάει από την παιδική ηλικία και έχει μεγάλη σημασία να επενδύσουν οι ιθύνοντες στο να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά και να ζουν μία καλή ζωή, ώστε να μεγαλώσουν και να συνεχίσουν να ναι ευτυχισμένοι ενήλικες.

Επίσης είναι προφανές από τα αποτελέσματα της έρευνας ότι η κοινωνία γίνεται πιο ανθεκτική στα προβλήματα όταν υπάρχουν δυνατές κοινωνικές δομές και όταν οι πολίτες νοιώθουν ότι μπορούν να βιώσουν αλληλεγγύη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον στην κοινότητά τους, να έχουν δυνατούς οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς και να καθορίσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΑ σας ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ αυτό το ΚΟΛΠΑΚΙ! Έτσι θα παγώσετε ένα ζεστό αναψυκτικό σε μόλις 2 λεπτά!

Αυτό το tip θα σας λύσει πραγματικά τα χέρια ειδικά αν δεν έχετε καθόλου κρύα αναψυκτικά στο ψυγείο και θέλετε οπωσδήποτε να πιείτε κάτι...

Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

Υλικά συνταγής 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 αυγά 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα 500 γρ. σπανάκι...

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα κάθε μέρα κάνει καλό στην υγεία σας

Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στις ζωές μας που ένα παγωμένο ποτήρι μπύρα είναι πραγματικά απαραίτητο. Είτε πρόκειται για γενέθλια, για γάμο, είτε απλά θέλεις να...
close