Σε ποια χώρα ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο;

Όταν δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2012 η παγκόσμια έκθεση για την ευτυχία των πολιτών των διαφόρων χωρών υπήρξε μεγάλη δημοσιότητα και ενδιαφέρον, καθώς έγινε προφανές ότι το να περνάνε καλά και να είναι ευτυχισμένοι οι άνθρωποι είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη μιας χώρας.

Έτσι, ειδικοί επιστήμονες από διάφορους τομείς (οικονομολόγοι, νευροεπιστήμονες, στατιστικολόγοι κ.α.) τόνισαν ότι το μέλημα για ευτυχισμένους πολίτες θα πρέπει να είναι ανάμεσα στους βασικούς στόχους κάθε κυβέρνησης.

Επίσης, οι επιστήμονες αυτοί εξετάζοντας και εξηγώντας τις αιτίες που πιθανώς κρύβονται πίσω από τα αποτελέσματα της στατιστικής εξηγούν ότι δεν είναι μόνο τα χρήματα, αλλά ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που χρειάζεται να προωθήσει μία κυβέρνηση ώστε να έχει ευτυχισμένους κατοίκους. Τέτοιοι παράγοντες είναι το αίσθημα του δικαίου, ειλικρίνειας, ασφάλειας και κοινωνική πρόνοιας.

Η σχετική έκθεση για την ευτυχία των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο, που δημοσιεύτηκε φέτος μελέτησε τα επίπεδα ευτυχίας σε 158 χώρες και βρήκε ότι οι πιο ευτυχισμένοι λαοί είναι:

1. Οι Ελβετοί.
2. Οι Ισλανδοί.
3. Οι Δανοί.
4. Οι Νορβηγοί
5. Οι Καναδοί.

Επιπλέον, οι κάτοικοι σε 150 χώρες σε μία κλίμακα από το 0 ως το 10 ανέφεραν ότι ανάμεσα στο 2012 και το 2015 ήταν κατά μέσο όρο ευτυχισμένοι στο επίπεδο του 5,1.

Αυτή τη φορά η έκθεση ξεχωρίζει τα αποτελέσματα βάση φύλου, περιοχής και ηλικίας και τα αποτελέσματα είναι πραγματικά ενδιαφέροντα.

Αυτό που επίσης γίνεται φανερό και στο οποίο επιμένουν οι επιστήμονες είναι ότι η δημιουργία ευτυχισμένων ενηλίκων ξεκινάει από την παιδική ηλικία και έχει μεγάλη σημασία να επενδύσουν οι ιθύνοντες στο να είναι ευτυχισμένα τα παιδιά και να ζουν μία καλή ζωή, ώστε να μεγαλώσουν και να συνεχίσουν να ναι ευτυχισμένοι ενήλικες.

Επίσης είναι προφανές από τα αποτελέσματα της έρευνας ότι η κοινωνία γίνεται πιο ανθεκτική στα προβλήματα όταν υπάρχουν δυνατές κοινωνικές δομές και όταν οι πολίτες νοιώθουν ότι μπορούν να βιώσουν αλληλεγγύη, ασφάλεια, εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον στην κοινότητά τους, να έχουν δυνατούς οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς και να καθορίσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το λαχανικό που κάνει τον ιδρώτα να μυρίζει άσχημα!

Είναι νόστιμο και θρεπτικό, όμως μπορεί να εντείνει την άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα. Η κακοσμία του σώματος οφείλεται εν μέρει στα γονίδια που ελέγχουν την...

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο!

Νιώθετε πόνο στο στομάχι και τάσεις μελαγχολίας; Εχετε απώλεια βάρους ήλίγο αίμα; Δείτε τα 15 συμπτώματα οι άντρες πρέπει να ελέγξουν ως πιθανές αιτίες...

Έτσι θα απομακρύνετε την οσμή από μούχλα στο σπίτι

Μία από τις πιο επίμονες και δύσκολες για την απομάκρυνσή τους οσμές στο σπίτι είναι η χαρακτηριστική μυρωδιά της μούχλας. Πολλοί άνθρωποι την περιγράφουν...
close