in

Τα 7 πιο κοινά όνειρα και τι μπορεί να σημαίνουν

Ο ψυχολόγος Ian Wallace έχει αναλύσει πάνω 200.000 όνειρα και είναι συγγραφέας του βιβλίου «The Top 100 Dreams». Μέσα από την εμπειρία του, αναλύει 7 από τα πιο κοινά όνειρα που βλέπουν οι άνθρωποι στον ύπνο τους, και εξηγεί τι μπορεί να σημαίνουν.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στη Daily Mail, ο Wallace πιστεύει ότι η διερεύνηση των επαναλαμβανόμενων μοτίβων στα όνειρα μάς δίνει την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε ορισμένα θέματα στη ζωή μας.

«Ένα όνειρο είναι μια φυσική αντίδραση για την επίλυση όλων των συναισθηματικών εντάσεων που συναντούμε μέρα με τη μέρα στη ζωή μας. Τα όνειρα που έχουμε την τάση να θυμόμαστε είναι εκείνα που συνήθως είναι τα πιο συγκινητικά για εμάς», δηλώνει.

Για να δούμε τα 7 πιο κοινά όνειρα, και τι μπορεί να σημαίνουν.

Κάποιος μας κυνηγά

Σύμφωνα με τον Wallace, αυτό είναι το πιο κοινό όνειρο σε όλο τον κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας, θρησκείας ή πολιτισμού. Όταν βλέπουμε στον ύπνο μας ότι μας κυνηγάνε πιθανόν να αντιμετωπίζουμε κάποια απογοήτευση ή πρόκληση για να επιδιώξουμε την εκπλήρωση ενός στόχου στη ζωή μας.

1

Μπορεί να βλέπουμε ότι μας κυνηγάει ένα ζώο, ένας τέρας, ή κάποια συμμορία. Στην περίπτωση με το τέρας, αυτό αντικατοπτρίζει ίσως κάποιο ισχυρό ταλέντο που έχουμε, το οποίο εξελίσσεται και τελειοποιείται δύσκολα.

Στην περίπτωση της συμμορίας, τότε αυτό σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε ένα ιδιαίτερο ταλέντο, από το οποίο όμως τρέχουμε μακριά, και δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που σχετίζονται με αυτό.

Ο Wallace προσθέτει: «Παρά το γεγονός ότι φαίνεται τρομακτικό να σας κυνηγάνε, στην πραγματικότητα [αυτά τα όνειρα] σας στρέφουν την προσοχή στα ακαλλιέργητα ταλέντα και δυνάμεις σας, για να εκπληρώσετε έναν στόχο».

Καίγεται ή πλημμυρίζει το σπίτι

Όταν ονειρευόμαστε ένα φλεγόμενο σπίτι, αυτό συχνά υποδηλώνει την πιθανότητα για μια δημιουργική μεταμόρφωση στη ζωή μας. Αυτό το φλεγόμενο σπίτι φωτίζει την ανάγκη να αναλάβουμε κάποια δημιουργική δράση, προκειμένου να μετατρέψουμε την τρέχουσα κατάσταση.

2

Όταν βλέπουμε το σπίτι να πλημμυρίζει ή ότι τρέχει νερό μέσα από τους τοίχους, μάλλον στην ζωή μας αντιμετωπίζουμε κάποια συναισθήματα που δεν μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς με τον εαυτό μας.

Πνιγμός

Ο πνιγμός, σύμφωνα με τον Wallace, συμβολίζει είτε μια συναισθηματική κατάσταση στη ζωή μας στην οποία είτε βυθιζόμαστε μαζί με τα συναισθήματά μας, είτε το γεγονός ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με λέξεις και νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε.

3

Από την άλλη, όταν βλέπουμε τον εαυτό μας να πλησιάζει στον πάτο, νιώθουμε στη ζωή ότι σίγουρα είμαστε έξω από τα νερά μας, και προσπαθούμε να αγωνιστούμε για να σταθούμε όρθιοι.

Μας απατάει ο/η σύντροφός μας

Ο Wallace ξεκαθαρίζει πως αυτό το όνειρο δεν έχει να κάνει με τον σύντροφό μας. Πιθανόν να είναι άπιστος, μπορεί όμως να είναι και πιστός. Το ότι ονειρευόμαστε πως ο σύντροφός μας, μας απατάει συνήθως προκύπτει από τη δική μας έλλειψη πίστης στη σeξουαλικότητά μας, μέρα με την ημέρα.

4

Αυτό το όνειρο, σύμφωνα με τον Wallace, αντικατοπτρίζει ότι έχουμε χάσει την επαφή με ορισμένες από τις βασικές μας ανάγκες, με αποτέλεσμα να νιώθουμε λιγότερο ελκυστικοί, συγκριτικά με άλλες φορές.

Τρομοκρατική επίθεση

Αυτά τα όνειρα σύμφωνα με τον ψυχολόγο Wallace είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ανθρώπους που εργάζονται σε συνθήκες υψηλής πίεσης, που απαιτούν άμεσες απαντήσεις σε απρόβλεπτες στιγμές.

Ένα τέτοιο όνειρο λέει ο Wallace δείχνει ότι στην καθημερινή μας ζωή έχουμε έρθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν παράλογες απαιτήσεις σχετικά με τον χρόνο μας και τους πόρους μας, ενώ αισθανόμαστε πως αυτή η ομάδα ανθρώπων μας αναγκάζει να κάνουμε πράγματα που δεν επιθυμούμε.

Τα βασικά στοιχεία των τρομακρατικών επιθέσων σύμφωνα με τον Wallace είναι η έκπληξη και το σοκ. Στην καθημερινή μας ζωή μπορεί να βρισκόμαστε σοκαρισμένοι και έκπληκτοι από τις απαιτήσεις των άλλων.

Ανακαλύπτουμε πως είμαστε έγκυες

Ο Ian Wallace λέει πως αυτό το όνειρο αντανακλά συνήθως μια παρατεταμένη περίοδο αναμονής για την ολοκλήρωση ενός επενδυτικού σχεδίου ή ενός έργου ζωής.

5

Αυτή η περίοδος κυοφορίας δείχνει την ανάπτυξη ενός σχεδίου, το οποίο πρόκειται να γεννηθεί στην πραγματικότητα, και το όνειρο συμβολίζει την ανάγκη να είμαστε υπομονετικοί και να έχουμε αρκετούς πόρους για την επιτυχή γέννηση του έργου.

Χάνουμε κάτι σημαντικό ή παρουσιάζουμε κάτι σημαντικό

Ο διορισμός ή η προθεσμία στα όνειρα συχνά είναι ένα χρονοδιάγραμμα που ορίζουμε μέρα με τη μέρα στη ζωή μας για να επιτευχθεί μαι συγκεκριμένη φιλοδοξία, όπως η έναρξη μιας οικογένειας ή μια επαγγελματική υπόθεση. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο χρόνος εξαντλείται, αν θέλουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.

6

Το επίκαιρο μήνυμα αυτού του ονείρου, σύμφωνα με τον Wallace, είναι η δέσμευση για μια ουσιαστική δράση και όχι απλώς συμμετοχή σε μία ανούσια δραστηριότητα.

Εσύ, έχεις δει κάποιο από τα ανωτέρω όνειρα;

Πηγή

Οι προτιμήσεις των αντρών στο γυναικείο στήθος, αποκαλύπτουν το χαρακτήρα τους!

Όλοι τον φώναζαν άσχημο λελέκι, τώρα όμως τον φωνάζουν εφιάλτη!