Του είπαν ότι στα 15 του θα μείνει ανάπηρος και μέχρι τα 20 του θα έχει πεθάνει. Αυτός όμως είχε άλλα σχέδια…

Ο Bonner Paddock διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση (Cerebral Palsy) όταν ήταν 11 χρονών, ενώ οι γιατροί είπαν στη μητέρα του ότι «κατά πάσα πιθανότητα, σε 4 χρόνια θα είναι τελείως παράλυτος και μέχρι τα 20 του θα έχει πεθάνει.

Bonner Paddock1

Ύστερα από αρκετά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων ο Bonner αντιμετώπισε την έλλειψη κατανόησης της σοβαρότητας της κατάστασής του από τους ίδιους του τους γονείς, όπως επίσης και το bullying των συμμαθητών του, έχοντας πλέον φτάσει 30 χρονών, αποφάσισε να σταματήσει να προσπαθεί να κρύψει την πάθησή του και να θέσει νέους στόχους: να είναι ο πρώτος άνθρωπος με εγκεφαλική παράλυση που θα σκαρφαλώσει στο Κιλιμάντζαρο, χωρίς βοήθεια!
Και τα κατάφερε… Λίγο καιρό αργότερα, άρχισε να προπονείται για να σπάσει άλλο ένα ρεκόρ: να είναι ο πρώτος άνθρωπος με CP που θα τερματίσει στο Ironman World Championship!

Bonner Paddock2

Σήμερα, στα 39 του χρόνια και έχοντας ήδη δημοσιεύσει το βιβλίο του με τίτλο «One More Step«, εξηγεί πως όσα έχει καταφέρει στη ζωή του – και θα συνεχίσει να κάνει – είναι προκειμένου ποτέ ξανά, κανένα παιδί να μην υποφέρει από αυτή την ασθένεια.

Bonner Paddock3

Μπορεί ακόμη να αναρρώνει από το στρες στο οποίο υπέβαλε το σώμα του και την υπερβολική αφυδάτωση κατά τη διάρκεια των αγώνων, έχει στρέψει όμως την προσοχή του στο One Man Foundation, μια οργάνωση που σκοπό έχει να συγκεντρώσει χρήματα ώστε να ενθαρρύνει παιδιά με αναπηρίες να ξεπερνούν τα όριά τους.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε σε ποιους μήνες η απιστία «χτυπάει» κόκκινο…

Είναι αλήθεια ότι η ψυχολογία των ανθρώπων κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού είναι διαφορετική από ότι το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τους...

Έρχεται νέα μέθοδος για να κόψει κανείς το τσιγάρο με μια απλή εξέταση αίματος

Μια εξέταση αίματος είναι ίσως μια καλή λύση για όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα. Αποκαλύπτει πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ο οργανισμός μεταβολίζει τη νικοτίνη Νέα...

Πείτε αντίο στα γυαλιά σας και βελτιώστε την όρασή σας με αυτή τη καταπληκτική συνταγή!

Γνωρίζετε τον Vladimir Petrovich Filatov; Είναι ένας επιφανής Ρώσος γιατρός ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στο να βρεθεί ένας φυσικός τρόπος για τη...
close