in

Δροσερή τάρτα ψυγείου με βάση oreo, κρέμα τυριού και φράουλες!

Μια ανάλαφρη, δροσερή και πεντανόστιμη τάρτα με μπισκοτένια βάση oreoκαι λιωμένης σοκολάτας, γέμιση κρέμας τυριού, γαρνιρισμένη με φρέσκες φράουλες και σοκολάτα. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

26 μπισκότα όρεο
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
3 κ.γ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

220 γρ. μαλακό τυρί  [μασκαρπόνε ή Philadelphia]
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. βανίλια
220 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης σε πηχτή σαντιγί

Για γαρνίρισμα:

2 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Πολτοποιείτε τα oreo στο multi. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Στρώνετε το μείγμα στη βάση μιας στρογγυλής φόρμας 20-22 εκ. με αποσπώμενη βάση [ή στρωμένη με λαδόκολλα]. Πιέζετε σταθερά σε όλη τη βάση μέχρι να κατανεμηθεί ισομερώς όλο το μείγμα.

Λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς, τις σταγόνες σοκολάτας με τις 3 κ.γ. βούτυρο. Απλώνετε τα 3/4 της λιωμένης σοκολάτας πάνω στη μπισκοτένια βάση και την ισιώνετε. Κρατάτε σε μπολάκι, σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο το υπόλοιπο. Βάζετε τη βάση στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Σε άλλο μπολ χτυπάτε τα 220 ml κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε, σταδιακά, σε 2 δόσεις, τη σαντιγί μέσα στο μείγμα τυριού, ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά, κυκλικά από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Ρίχνετε με μια μεγάλη κουτάλα τη γέμιση πάνω από τη βάση, την ισιώνετε και τη βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά [ιδανικά και ολόκληρο το βράδυ].

Για γαρνίρισμα: Όταν πρόκειται να σερβίρετε, μεταφέρετε τη τάρτα σε πιατέλα, κόβετε τις φράουλες σε κομμάτια και γαρνίρετε. Ζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμμάτων για λίγα δευτερόλεπτα ή πάλι μπεν μαρί την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα που κρατήσατε στο ψυγείο και περιχύνετε τις φράουλες. Εναλλακτικά μπορείτε να γαρνίρετε με τις φράουλες και τη σοκολάτα όταν θα βάλετε και τη γέμιση και να τα παγώσετε όλα μαζί.

Φτιάχνετε τη βάση, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και στρώνετε τα 3/4 πάνω στη βάση.

Χτυπήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το λεμόνι, τη κρέμα γάλακτος και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτο και  λείο.

Χτυπήστε σε άλλο μπολ τη κρέμα γάλακτος [πλήρης] σε πηχτή σαντιγί.

Ρίξτε τη σαντιγί στο μείγμα τυριού και ανακατέψτε να ενσωματωθεί & βάλτε το στο ψυγείο να παγώσει.

Προσθέστε από πάνω τις φράουλες κομμένες και την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα και βάλτε στο ψυγείο να κρυώνει. Εναλλακτικά γαρνίρετε με φράουλες και σοκολάτα όταν παγώσει η κρέμα τυριού και πρόκειται να σερβίρετε.

Πηγή

Fitness video: Απέκτησε τους κοιλιακούς των ονείρων σου σε 9 μόλις λεπτά!

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ! Χιλιάδες μικρόβια κρύβονται στη σκόνη των σπιτιών