Η γλυκιά «κόλαση», ελαφρύ, βελούδινο, με γεύση καραμέλας !!!

Της Ανδρονίκης Ζάχου:

Πάρτε τη συνταγή και στην κουζίνα:

Υλικά:

  • 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 400 γραμμάρια γάλα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 8 φύλλα ζελατίνες.

Εκτέλεση : 

  1. Βουτάμε τα φύλλα σε κρύο νερό να μαλακώσουν
  2. Ρίχνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα υλικά. ..
  3. Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας…
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα… ανακατεύουμε και το βάζουμε σε φόρμα ή μικρά ατομικά φαρμάκια.

12191429_10208352794045749_5405175843367718029_n

Για την σως 
Λιώνουμε ζάχαρη σε αντικολιτικό τηγάνι περίπου μια κούπα .μόλις αποκτήσει χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί  πιτσιλάει. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ως που να δέσει η σος. .. Μόλις κρυώσει την περιχύνετε στην πανακότα..

12208265_10208352793885745_6609153286632539175_n
Πηγή