Λαζάνια με κοτόπουλο και ψητή κολοκύθα!

Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών. Εδώ τα φτιάχνουμε σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με κιμά κοτόπουλου και κολοκύθα που τώρα είναι και στα καλύτερά της.

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 800γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο, σε μικρές μπουκιές
  • 500γρ. κόκκινη κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη), σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 100ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τους κύβους της κολοκύθας σε ένα μικρό ταψάκι, τους αλατοπιπερώνετε και τους ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε την κολοκύθα για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κοτόπουλο. Σοτάρετε για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αδειάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνετε το τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, ½ φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ρίχνετε τον διαλυμένο πελτέ. Απλώνετε να πάει παντού. Στρώνετε μια σειρά λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε εντελώς την βάση. Απλώνετε το 1/3 από το σοταρισμένο κοτόπουλο και το 1/3 από την ψημένη κολοκύθα. Καλύπτετε με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και σκεπάζετε με μια σειρά λαζάνια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το γάλα και καλύπτετε τα λαζάνια. Ψήνετε το φαγητό για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαζάνια.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φίλε άνδρα: Δες τι θα σου συμβεί αν πιεις τα υγρά της γυναίκας

Ίσως οι δυτικοί έχουμε …μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία, κάποιες από τις απόψεις μπορεί να σας φανούν εξαιρετικά εκκεντρικές. Ανεξάρτητα όμως από το αν συμφωνείτε...

Τα θανάσιμα δηλητήρια που υπάρχουν μέσα σας και τι να κάνετε για να τα αντιμετωπίσετε

Όταν πρόκειται για τοξίνες και δηλητήρια, οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να τα αποφύγουν. Αλλά υπάρχουν ορισμένα δηλητήρια που ερχόμαστε σε επαφή κάθε μέρα (πολλά είναι...

Αν έχετε ένα από αυτά τα 6 συμπτώματα, τότε υποφέρετε από…

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που βασανίζονται για... μεγάλα χρονικά διαστήματα από πολύ βαριά μελαγχολία και έλλειψη όρεξης για ζωή. Στις περιπτώσεις αυτές, της “άτυπης κατάθλιψης”, οι...
close