Λαζάνια με κοτόπουλο και ψητή κολοκύθα!

Τα λαζάνια είναι από τα πιο αγαπημένα και απολαυστικά πιάτα ζυμαρικών. Εδώ τα φτιάχνουμε σε μια πεντανόστιμη εκδοχή με κιμά κοτόπουλου και κολοκύθα που τώρα είναι και στα καλύτερά της.

Υλικά

  • 1 πακέτο λαζάνια
  • 800γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο, σε μικρές μπουκιές
  • 500γρ. κόκκινη κολοκύθα (ζυγισμένη καθαρισμένη), σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένo
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 400γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κεσεδάκι (200 γρ.) γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 100ml κρασί λευκό ξηρό
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε τους κύβους της κολοκύθας σε ένα μικρό ταψάκι, τους αλατοπιπερώνετε και τους ραντίζετε με λίγο από το ελαιόλαδο. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε την κολοκύθα για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνετε λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το κοτόπουλο. Σοτάρετε για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα. Σβήνετε με το μισό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 3

Αδειάζετε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και χωρίς να πλύνετε το τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνετε με το υπόλοιπο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, ½ φλιτζάνι νερό και αλατοπιπερώνετε καλά. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τον δυόσμο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και ρίχνετε τον διαλυμένο πελτέ. Απλώνετε να πάει παντού. Στρώνετε μια σειρά λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να καλύψετε εντελώς την βάση. Απλώνετε το 1/3 από το σοταρισμένο κοτόπουλο και το 1/3 από την ψημένη κολοκύθα. Καλύπτετε με το 1/3 της σάλτσας ντομάτας και σκεπάζετε με μια σειρά λαζάνια. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για άλλες δύο φορές μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Τελειώνετε με μια στρώση λαζάνια.

Βήμα 5

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το γάλα και καλύπτετε τα λαζάνια. Ψήνετε το φαγητό για 50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαζάνια.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι 3 εύκολες ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν πόδια και οπίσθια σε 1 μήνα!

Το καλοκαίρι έχει την ιδιότητα να αφυπνίζει τις ανασφάλειές μας. Η καλοκαιρινή περιβολή, μοιραία, θα βγάλει τα άπλυτά μας στη φόρα. Όλα τα βραδινά...

Κάντε θαύματα στο δέρμα σας με μόνο 2 συστατικά που βρίσκονται στην κουζίνα σας!

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι πολύ προβληματικό και οι άνθρωποι που έχουν λιπαρό δέρμα γνωρίζουν πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να το διαχειριστούν....

Προσθέστε Αυτά τα 3 Συστατικά στο Σαμπουάν σας και Πείτε Αντίο για Πάντα στην Τριχόπτωση.

Γνωρίζετε τι προκαλεί απώλεια μαλλιών; Οι ειδικοί λένε ότι σχετίζεται με διάφορους παράγοντες, όπως άγχος, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση, απώλεια βάρους, κ.ά. Αυτό το αισθητικό πρόβλημα μπορεί...
close