Αρχική Όμορφος Κόσμος Τεστ Νοημοσύνης: Το 90% των Ανθρώπων ΔΕΝ Μπορεί να βρει τη Λύση. Εσύ Μπορείς;

Τεστ Νοημοσύνης: Το 90% των Ανθρώπων ΔΕΝ Μπορεί να βρει τη Λύση. Εσύ Μπορείς;

0
Τεστ Νοημοσύνης: Το 90% των Ανθρώπων ΔΕΝ Μπορεί να βρει τη Λύση. Εσύ Μπορείς;

Μπορείτε να λύσετε αυτή την εξίσωση;

Ένας δημοφιλής τρόπος που πολλοί περνάνε την ώρα τους είναι προσπαθώντας να λύσουν γρίφους που συναντούν στο διαδίκτυο. Κυκλοφορούν πολλοί γρίφοι και κάποιοι είναι αρκετά δύσκολοι.

Αυτοί οι γρίφοι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, γιατί μπορεί να αφορούν τον τομέα γνώσεων σας, άρα μπορείτε να τους λύσετε και να τους αφήσετε όλους άφωνους.

Υπάρχουν γρίφοι για τα μάτια, τα μαθηματικά του εγκεφάλου, ακόμα και γρίφοι που ελέγχουν τις γνώσεις μας για την γλώσσα.

Αν σας αρέσει να δουλεύετε με αριθμούς, τότε αυτός ο γρίφος είναι τέλειος για εσάς. Περιλαμβάνει μια σειρά αριθμών και πρέπει να αναγνωρίσετε το μοτίβο που παρουσιάζουν οι πράξεις για να βρείτε το τελευταίο αποτέλεσμα.

80

Μπορεί να σας φαίνεται απλό, αλλά η διαδικασία που ακολουθεί δεν είναι εύκολη.

Δείτε τις εξισώσεις. Αναγνωρίζετε κάποιο μοτίβο ή ακολουθία;

Σίγουρα αναρωτιέστε ποιο να είναι το τελικό αποτέλεσμα, γιατί όντως είναι δύσκολος γρίφος. Αν το πετύχετε, αυτό σημαίνει ότι είστε καλύτεροι από το 90% των ανθρώπων.

Αν δεν το βρίσκετε, μην ανησυχείτε, θα σας δείξουμε την εξήγηση αλλά και την λύση της τελευταίας εξίσωσης.

Ο τελευταίος αριθμός μπορεί να υπολογιστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Μέθοδος 1:
Για να βρείτε τον τελευταίο αριθμό, προσθέστε τους αριθμούς στην αριστερή πλευρά της εξίσωσης και πολλαπλασιάστε επί 3. Με αυτή την λογική, 1+5=6, το οποίο επί 3 δίνει όντως 18. 2+10=12, το οποίο επί 3 δίνει 36 και το ίδιο ισχύει και για το 54. Άρα 4+20=24, επί 3 μας δίνει 72.

Μέθοδος 2:
Αν δώσετε περισσότερο βάση στο τελικό αποτέλεσμα κάθε εξίσωσης, τότε μπορεί να παρατηρήσατε το εξής: 18=9*2 και 36=9*4 και 54=9*6, που σημαίνει ότι ο βαθμωτός παράγοντας που επηρεάζει τον αριθμό 9 αυξάνεται κατά 2 μονάδες κάθε φορά, ξεκινώντας από το ίδιο το 2. αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος αριθμός θα πρέπει να είναι το 8, έτσι σας δίνει την εξίσωση 9*8 που κάνει 72.

Αυτός ο γρίφος είναι πολύ δημοφιλής και κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχουν βρεθεί 2 διαφορετικές λύσεις, οι οποίες φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Πως σας φάνηκε; Σας πήρε πολύ για να βρείτε το μοτίβο και να το λύσετε ή ήταν πανεύκολο;

Πείτε μας στα σχόλια!

Credit: awm.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.