Τεστ Νοημοσύνης: Το 90% των Ανθρώπων ΔΕΝ Μπορεί να βρει τη Λύση. Εσύ Μπορείς;

Μπορείτε να λύσετε αυτή την εξίσωση;

Ένας δημοφιλής τρόπος που πολλοί περνάνε την ώρα τους είναι προσπαθώντας να λύσουν γρίφους που συναντούν στο διαδίκτυο. Κυκλοφορούν πολλοί γρίφοι και κάποιοι είναι αρκετά δύσκολοι.

Αυτοί οι γρίφοι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντες, γιατί μπορεί να αφορούν τον τομέα γνώσεων σας, άρα μπορείτε να τους λύσετε και να τους αφήσετε όλους άφωνους.

Υπάρχουν γρίφοι για τα μάτια, τα μαθηματικά του εγκεφάλου, ακόμα και γρίφοι που ελέγχουν τις γνώσεις μας για την γλώσσα.

Αν σας αρέσει να δουλεύετε με αριθμούς, τότε αυτός ο γρίφος είναι τέλειος για εσάς. Περιλαμβάνει μια σειρά αριθμών και πρέπει να αναγνωρίσετε το μοτίβο που παρουσιάζουν οι πράξεις για να βρείτε το τελευταίο αποτέλεσμα.

80

Μπορεί να σας φαίνεται απλό, αλλά η διαδικασία που ακολουθεί δεν είναι εύκολη.

Δείτε τις εξισώσεις. Αναγνωρίζετε κάποιο μοτίβο ή ακολουθία;

Σίγουρα αναρωτιέστε ποιο να είναι το τελικό αποτέλεσμα, γιατί όντως είναι δύσκολος γρίφος. Αν το πετύχετε, αυτό σημαίνει ότι είστε καλύτεροι από το 90% των ανθρώπων.

Αν δεν το βρίσκετε, μην ανησυχείτε, θα σας δείξουμε την εξήγηση αλλά και την λύση της τελευταίας εξίσωσης.

Ο τελευταίος αριθμός μπορεί να υπολογιστεί με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Μέθοδος 1:
Για να βρείτε τον τελευταίο αριθμό, προσθέστε τους αριθμούς στην αριστερή πλευρά της εξίσωσης και πολλαπλασιάστε επί 3. Με αυτή την λογική, 1+5=6, το οποίο επί 3 δίνει όντως 18. 2+10=12, το οποίο επί 3 δίνει 36 και το ίδιο ισχύει και για το 54. Άρα 4+20=24, επί 3 μας δίνει 72.

Μέθοδος 2:
Αν δώσετε περισσότερο βάση στο τελικό αποτέλεσμα κάθε εξίσωσης, τότε μπορεί να παρατηρήσατε το εξής: 18=9*2 και 36=9*4 και 54=9*6, που σημαίνει ότι ο βαθμωτός παράγοντας που επηρεάζει τον αριθμό 9 αυξάνεται κατά 2 μονάδες κάθε φορά, ξεκινώντας από το ίδιο το 2. αυτό σημαίνει ότι ο επόμενος αριθμός θα πρέπει να είναι το 8, έτσι σας δίνει την εξίσωση 9*8 που κάνει 72.

Αυτός ο γρίφος είναι πολύ δημοφιλής και κυκλοφορεί εδώ και καιρό στο διαδίκτυο.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έχουν βρεθεί 2 διαφορετικές λύσεις, οι οποίες φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Πως σας φάνηκε; Σας πήρε πολύ για να βρείτε το μοτίβο και να το λύσετε ή ήταν πανεύκολο;

Πείτε μας στα σχόλια!

Credit: awm.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κορωνοϊός: Ποιο εμβόλιο προκαλεί εκτεταμένο δερματικό εξάνθημα. Προσοχή [φωτο]

Ποιο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού προκαλεί εκτεταμένο δερματικό εξάνθημα; Οι εξελίξεις τρέχουν για τα νέα εμβόλια έναντι της COVID-19, το ίδιο όμως συμβαίνει και όσον...

Ψύξη από air condition: Τι μπορείτε να κάνετε

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και το air condition έχει ήδη μπει σε λειτουργία από τους θερμόαιμους. Εκτός από τη δροσιά όμως, παραμονεύει και...

Μην αγκαλιάζετε και μη φιλάτε τις γάτες -Μπορεί να σας σκοτώσει

Τους σοβαρούς κινδύνους που... εγκυμονούν οι γάτες για τους ιδιοκτήτες τους αποκαλύπτει νέα έρευνα. Μια καινούργια μελέτη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ...
close