Το ήξερες;;; Τι Περίεργο έχουν οι άνθρωποι με Γαλάζια Μάτια σύμφωνα με τους Επιστήμονες;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την προέλευσή σας; Το γεγονός ότι όλοι είμαστε αποτέλεσμα εκατοντάδων γενιών κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών μας βάζει σε σκέψεις. Κάποιοι από μας ήταν τυχεροί και γνώρισαν τους προ-παππούδες, αλλά τι γίνεται με τις γενιές που πάνε πιο πίσω χρονολογικά;
Αυτού του είδους τις ερωτήσεις προσπαθούν να απαντήσουν οι ανθρωπολόγοι και οι επιστήμονες. Πως έμοιαζαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας; Τι έτρωγαν; Πως ζούσαν; Αν και η ανθρώποτητα υπάρχει για ένα σύντομο χρονολογικό διάστημα, αυτό όμως συμπεριλαμβάνει χιλιάδες χρόνια τεχνολογικής εξέλιξης και πολιτισμού.

Ένα από τα ερωτήματα που οι επιστήμονες αναζητούν απαντήσεις, είναι το χρώμα των ματιών. Τα γαλάζια μάτια είναι κατά κάποιο τρόπο επιστημονική ανωμαλία, και ψάχνουν τη λύση στο μυστήριο αυτού του μοναδικού χαρακτηριστικού. Οι επιστήμονες για να βρουν τη προέλευση των γαλάζιων ματιών, πήγαν πίσω μια χρονολογική αναδρομή περίπου 128 γενιών.

1

Μια τέτοια αναδρομή είναι αρκετά περίπλοκη, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν την απάντηση που έψαχναν.

g26

Πιστεύουν ότι όλοι όσοι γαλάζια μάτια προέρχονται από έναν κοινό πρόγονο, που έζησε στην Ευρώπη περίπου πριν από 6.000-10.000 χρόνια.

3

Μέχρι τότε, πιστεύεται ότι όλοι οι άνθρωποι είχαν καστανά μάτια, αλλά η εμφάνιση του γονιδίου, γνωστό ως OCA2, προκάλεσε αλλαγές στην ποσότητα του χρώματος που παρήγαγε ο ανθρώπινος οργανισμός.

4

Αυτή η μετάλλαξη οδήγησε σε διαφορετικές αποχρώσεις του καστανού χρώματος, και τελικά στην δημιουργία διαφορετικών χρωμάτων.

5

Με βάση αυτή τη πληροφορία, οι επιστήμονες μπόρεσαν να εντοπίσουν την προέλευση των γαλάζιων ματιών.

6

Το 2006, οι επιστήμονες ανακάλυψαν το HERC2, το γονίδιο που ευθύνεται για τα γαλάζια μάτια, σε ένα καλά διατηρημένο σώμα ενός ανθρώπου της Λίθινης Εποχής, που βρέθηκε στην Ισπανία.

7

Οι εξετάσεις αποκάλυψαν τη παρουσία γονιδίων, που βρέθηκαν σε Αφρικανικούς πληθυσμούς, όπως και στους σύγχρονους Σκανδιναβούς. Πιστεύεται ότι αυτός ο μοναδικός συνδυασμός είχε ως αποτέλεσμα τη πρώτη μετάλλαξη των γαλάζιων ματιών.

8

Σύμφωνα με τον Δρ. Carles Lalueza-Fox του Ινστιτούτου Εξελικτικής Βιολογίας της Βαρκελώνης, αυτό είναι το παλαιότερο γνωστό ανθρώπινο δείγμα με αυτό το γονίδιο. Αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος των σπηλαίων ήταν μοναδικός στο είδος του και πρόγονος όλων των ανθρώπων με γαλάζια μάτια σήμερα.

9

Αν έχετε γαλάζια μάτια, τότε αυτός ο παλαιολιθικός άντρας είναι ο αρχαίος πρόγονός σας.

10

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας!

Credit: Wimp

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλη η ιστορία της ροκ μέσα σε ένα βίντεο 14 λεπτών.

Ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στο χρόνο, 348 θρύλοι της ροκ, 84 κιθαρίστες , 64 τραγούδια, αφηγούνται την μουσική που άλλαξε το κόσμο. Ο Έλβις δίνει τον...

Ένα γρήγορο κόλπο για να φτιάχνετε μόνοι σας φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Πολλοί δεν το κατέχουν με τη μαγειρική, έτσι κάθε φορά που θέλουν να φτιάξουν κάτι καταφεύγουν στα έτοιμα και στα τυποποιημένα. Πάρτε για παράδειγμα...

Τυλίγει ζυμάρι γύρω από το αλουμινόχαρτο, σε σχήμα κώνου όταν όμως τελείωσε; Σίγουρα θα το δοκιμάσουμε!

Επειδή όπως και να το κάνουμε, το φαγητό που σερβίρεται σε χωνάκι είναι πολύ καλύτερο, θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε χωνάκια ψωμιού που...
close