Το φρούτο που «διαλύει» τους καρκινικούς όγκους

Αυστραλοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ένας άγριος καρπός από τα τροπικά δάση του Κουίνσλαντ κρατά πιθανώς το μυστικό για την αντιμετώπιση του καρκίνου.

Οι πρώτες δοκιμές είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρες, καθώς κατέδειξαν ότι η αποτελεσματικότητα του φυσικού συστατικού αγγίζει το 70% στην εξάλειψη των καρκινικών όγκων.

Πειραματικό φάρμακο που παρασκευάστηκε από τον καρπό είχε εξαιρετικά ευεργετική δράση σε κατοικίδια με καρκίνο.
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Ιατρικών Ερευνών QIMR Berghofer ανακάλυψαν επίσης πως μία μόνο ένεση του φαρμάκου EBC-46 ήταν αρκετή για την ταχύτατη καταστροφή του καρκινικού όγκου σε ευρύ φάσμα δειγμάτων ανθρώπινων ιστών που δοκιμάστηκαν στο εργαστήριο.

Το EBC-46 είναι μια σύνθετη ουσία που παρασκευάστηκε από τα άγρια μούρα του δέντρου Blushwood, το οποίο ευδοκιμεί στα τροπικά δάση του Βόρειου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Η σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLOS One αναφέρει πως χρησιμοποιήθηκαν δείγματα καρκίνου του δέρματος, του εγκεφάλου, του λάρυγγα και του παχέος εντέρου.

Στα περισσότερα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν, η ένεση είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων μέσα σε λίγες ώρες και εν τέλει την ολική διάλυση του όγκου.

Η αποτελεσματικότητα του EBC-46 οφείλεται εν μέρει στην κυτταρική αντίδραση που πυροδοτεί, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη διακοπή της παροχής αίματος στον καρκινικό όγκο.

Σε ποσοστό πάνω από 70% των προ-κλινικών δοκιμών, η θετική επίδραση ήταν διαρκής σε βάθος χρόνου, με ελάχιστες πιθανότητες υποτροπής σε διάστημα 12 μηνών.

Το πειραματικό φάρμακο έχει ως τώρα χρησιμοποιηθεί από κτηνιάτρους ώστε να αντιμετωπίζονται οι καρκινικοί όγκοι σε κατοικίδια.

Επίσημες δοκιμές πραγματοποιούνται επί του παρόντος σε κατοικίδια σε Αυστραλία και ΗΠΑ ώστε να επιβεβαιωθεί η αποτελεσματικότητα του EBC-46. Απαιτείται ωστόσο έγκριση για να ξεκινήσουν οι δοκιμές πρώτης φάσης σε ανθρώπους.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

10 Συμπτώματα του «Σιωπηλού Δολοφόνου» των Ωοθηκών, που Κάθε Γυναίκα ΠΡΕΠΕΙ να Γνωρίζει!

Υπολογίζεται ότι στης ΗΠΑ περισσότερες από 550 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο στις ωοθήκες.  Πιστεύεται πως οι κύριες αιτίες αυτής της μορφής καρκίνου περιλαμβάνουν: ...

Ο σωστός τρόπος να βάφετε τα μάτια σας!

Το σωστό μακιγιάζ αναδεικνύει την ομορφιά της κάθε γυναίκας. Για να τονίσετε τα μάτια σας, η πιο σίγουρη επιλογή είναι το eyeliner και το...

Τα Τατουάζ όχι Μόνο Μας Εκφράζουν, Αλλά στην Πραγματικότητα Μας Κάνουν Πιο Υγιείς

Τα τατουάζ πλέον έχουν κερδίσει έδαφος και έχουν ξεφύγει από τις υποκουλτούρες του παρελθόντος, αλλά εξακολουθούν να έχουν αρνητικό στίγμα. Καθώς οι μεγαλύτερες γενιές...
close