Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Πανεύκολο σιροπιαστό κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι - LINE LIFE

Πανεύκολο σιροπιαστό κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι

Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο υγρό κέϊκ λεμονιού με γιαούρτι και σιρόπι λεμονιούγια να απολαύσετε ένα φανταστικό κέϊκ με βελούδινη υφή σε μια τέλεια γευστική απόλαυση.

Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ λεμονιού/γιαουρτιού:

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.γ. ξύσμα λεμονιού + λίγο επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 3 αυγά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι λεμονιού:

  • 1/2 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
 Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα και λαδώνετε ή βουτυρώνετε μια φόρμα του κέϊκ 24 εκ. περίπου.
  2. Για το κέϊκ λεμονιού/γιαουρτιού: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε σταδιακά, ένα ένα, τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Ρίχνετε το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  4. Κοσκινίζετε το μισό αλεύρι πάνω στο μείγμα και χτυπάτε. Επαναλαμβάνετε με τη προσθήκη του άλλου μισού γιαουρτιού, το υπόλοιπο μισό χυμό λεμονιού και κοσκινίζετε και το υπόλοιπο αλεύρι.
  5. Χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέϊκ και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε 10 λ να “σταθεί” και το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα.
  7. Για το σιρόπι λεμονιού: Εν τω μεταξύ βάζετε σε μια κατσαρόλα το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και 1/2 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας, για 2-3 λ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  8. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια και μόλις κοχλάσει το κατεβάζετε πάλι στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 3-5 λ μέχρι να πήξει. Περιχύνετε το ζεστό κέϊκ με το ζεστό σιρόπι. Πασπαλίζετε το κέϊκ με ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.