Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Το πιο γλυκό, εύκολο και γρήγορο Ραβανί! - LINE LIFE

Το πιο γλυκό, εύκολο και γρήγορο Ραβανί!

Μια συνταγή για ένα από τα πιο ωραία παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά.

Ραβανί. Μια εύκολη, γρήγορη και υπέροχη συνταγή του Στ. Παρλιάρου που θα την απολαύσετε σκέτη ή σαν βάση για το παγωτό σας.

Υλικά συνταγής

Για το ραβανί:

  • 6 αυγά (χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. νερό
  • 30 γρ. γλυκόζη (κάνει πιο ρευστό το σιρόπι, δεν ζαχαρώνει και σε αυτές τις ποσότητες δεν αλλοιώνει τη γεύση)
 Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το ραβανί: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους από τα αβγά με 100 γρ. από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με τα 40 γρ. ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα, την οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. ή σε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 23 x 23 εκ.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C, για 20 – 30 λεπτά.
  4. Για το σιρόπι:  Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (μετρώντας από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ρεβανί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό (δηλαδή και τα δύο ζεστά).

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.