Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Φτιάξτε σπιτικό γλυκό κουταλιού κάστανο: Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλο ακόμη και για διαβητικούς - LINE LIFE

Φτιάξτε σπιτικό γλυκό κουταλιού κάστανο: Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, κατάλληλο ακόμη και για διαβητικούς

Υλικά

  • 1 κιλό κάστανα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα κάστανα μόνο από τα εξωτερικά φλούδια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 10 λεπτά.
  2. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσουν ελαφρά, καθαρίζουμε και το εσωτερικό φλούδι, προσέχοντας να μη χαλάσουμε το σχήμα τους.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τα κάστανα και τη βανίλια, αφού προηγουμένως την έχουμε χαράξει ώστε να μπορούν να ελευθερωθούν τα αρώματά της στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 15 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Αφαιρούμε τη βανίλια και αφήνουμε τα κάστανα στην κατσαρόλα για 1 ημέρα, ώστε να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος από το σιρόπι μέχρι το εσωτερικό τους.
  5. Την επόμενη ημέρα βράζουμε ξανά το σιρόπι και τα κάστανα για 10 λεπτά ακόμη και μετά ρίχνουμε το χυμό λεμόνι και βράζουμε ακόμη 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.

Πηγή

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.