4 ασκήσεις για τα πόδια που ανακουφίζουν από πόνους της πλάτης, τον γοφών και των γονάτων, σε λιγότερο από 20 λεπτά

Επειδή όλα έχουν τη βάση τους, οι πατούσες μας είναι σημαντικός παράγοντας για τη συνολική υγεία του σώματός μας.

Ακολουθούν 4 ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν τα πόδια σας, θα αποτρέψουν τους πόνους και θα αποκαταστήσουν την ισορροπία σας.

1. Πίεση στα δάχτυλα

Όπως και κάθε άλλο σημείο του σώματος, έτσι και οι πατούσες χρειάζονται προθέρμανση πριν την άσκηση. Σταθείτε όρθιοι με την πλάτη ίσια και λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας. Λυγίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας σαν να θέλετε να γραπωθείτε από το πάτωμα και μετρήστε μέχρι το 3. Κάντε 10 επαναλήψεις 3 φορές την ημέρα.

2. Περπάτημα στις μύτες

Θα ενδυναμώσει τους μυς που βρίσκονται στα δάχτυλα του ποδιού, χωρίς να είστε μπαλαρίνα. Σταθείτε στα δάχτυλα των ποδιών σας και περπατήστε για 20 δευτερόλεπτα, ξεκουραστείτε για 10-15 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 5 φορές ακόμη.

3. Κύκλοι αστραγάλων

Η ευλυγισία και η ευκινησία των αστραγάλων είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν πόνους σε όλες τις αρθρώσεις του σώματος. Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε ψηλά το ένα πόδι. Κάντε δεξιόστροφους κύκλους με τις πατούσες (δουλεύοντας τον αστράγαλο) 10 φορές και μετά άλλες 10 αριστερόστροφα. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε.

4. Κάμψεις με αντίσταση

Γι” αυτή την άσκηση θα χρειαστείτε ένα λάστιχο γυμναστικής. Καθίστε στο πάτωμα, τεντώστε τα πόδια μπροστά σας (με την πλάτη ίσια). Τυλίξτε το λάστιχο γύρω από ένα σταθερό σημείο (π.χ. κρεβάτι) και την άλλη πλευρά γύρω από το πόδι σας. Σιγά-σιγά ξαπλώστε προς τα πίσω μέχρι να νιώσετε το τράβηγμα της διάτασης.

Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μάρκα μωρομάντηλων μπορεί να προκαλεί σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε παιδιά

Τα μωρομάντηλα υπάρχουν σχεδόν σε κάθε σπίτι με μικρά παιδιά, καθώς είναι βολικά στο καθάρισμα, όταν λερώνονται. Αλλά όπως φαίνεται ίσως τελικά αυτό το...

ΑΥΤΗ είναι η Μυστική Συνταγή για τις πιο Γευστικές και Λαχταριστές Πατάτες Φούρνου που φάγατε ποτέ!

Οι πατάτες είναι τρόφιμο που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα. Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι με τους οποίους παρασκευάζονται αλλά και συνδυάζονται. Ένας σεφ προτείνει μια συναρπαστική...

Έφαγες πολλά γλυκά; Αν κάνεις αυτό… είναι σαν να μην τα έφαγες

Λίγο η στενοχώρια, η βαρεμάρα, η αδυναμία σου φυσικά στην ζάχαρη και κατ’ επέκταση στους γλυκούς πειρασμούς μάλλον σε έκαναν να μην καταφέρεις να...
close