7 ασκήσεις του ενός λεπτού, που θα σε κάνουν να νιώσεις «άλλος άνθρωπος»

Μια από τις επιπτώσεις της καθιστικής ζωής, αλλά και της υπερβολικής άσκησης, είναι οι πόνοι στην πλάτη. Βρήκαμε λοιπόν 7 ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεφορτωθείτε όχι μόνο το αίσθημα της ακαμψίας αλλά και τους πόνους!

1. Ξαπλώστε στο πάτωμα και κρατήστε τεντωμένο κάθε πόδι εναλλάξ για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 2 φορές για κάθε πόδι.
askhsh1
2. Τραβήξτε το λυγισμένο πόδι σας προς το στήθoς, προσπαθώντας όμως να μη σηκωθεί η λεκάνη. Θα πρέπει δηλαδή να νιώθετε δύο αντίθετες δυνάμεις: εσείς θα τραβάτε το πόδι και ταυτόχρονα η «ουρίτσα» θα τραβάει προς το πάτωμα. Κρατήστε για 20 δευτερόλεπτα.
askhsh2
3. Στρίψτε τη σπονδυλική σας στήλη κρατώντας αυτή τη στάση για 20 δευτερόλεπτα πριν γυρίσετε προς την αντίθετη πλευρά κρατώντας το άλλο γόνατο. Επαναλάβετε όσες φορές θέλετε, αλλά μη το παρακάνετε!
askhsh3
4. Ξαπλώστε και τοποθετήστε το δεξί σας αστράγαλο στο αριστερό σας γόνατο, πιέζοντας (ελαφρά) όμως το δεξί γόνατο ώστε να σχηματίζει «τραπεζάκι». Πάρτε ανάσα και στην εκπνοή ανασηκώστε τον κορμό σας ελαφρά. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε.
askhsh4
5. Διατάσεις: πρέπει να προσέξετε ώστε το γόνατο του ποδιού στο οποίο στηρίζεστε να βρίσκεται ακριβώς πάνω από το πέλμα σας. Ρίξτε απαλά τη μέση σας προς τα κάτω, αφήνοντας το πίσω πόδι να γλιστρήσει προς τα πίσω, μέχρι το σημείο που αντέχετε. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε.
askhsh5
6. Ξαπλώστε όπως στην παρακάτω εικόνα και προσπαθήστε να τραβήξετε το πόδι σας μέχρι να ακουμπήσει τους γλουτούς. Αν δεν αντέχετε, μη το παρακάνετε! Μέχρι εκεί που νιώθετε τη διάταση, αλλά δεν πονάτε. Μείνετε σε αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα και αλλάξτε.
askhsh7
7. Η απόλυτη διάταση για την πλάτη. Μείνετε για 30 δευτερόλεπτα σε αυτή τη στάση:
askhsh8
Και στη συνέχεια δοκιμάστε αυτό μένοντας σε κάθε πλευρά για 10 δευτερόλεπτα:

askhsh6
Πηγή

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα ξαναβγάλετε μαλλιά μέσα σε 10 μέρες (θα χρειαστείτε μόνο 3 υλικά)!

Τρία συστατικά χρειάζονται μόνο για να ξαναβγάλεις μαλλιά μέσα σε 10 μέρες. Αν έχεις έντονη τριχόπτωση δες τι μπορείς να κάνεις για να σταματήσεις...

7 πράγματα που ο γυναικολόγος σας εύχεται να ξέρατε

1. Ο έρπης είναι πολύ πιο συχνός από ότι νομίζατε: περίπου 30-40% των ατόμων που εξετάζονται για έρπη βγαίνουν θετικά ακόμη και αν δεν...

Παίρνει αλουμινόχαρτο και τυλίγει τα πόδια της για μία ώρα! Ο λόγος; Θαυματουργός!

Το αλουμινόχαρτο είναι από αυτά τα αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν για να καλύπτουν το φαγητό που έχει περισσέψει...
close