Αρχική Όμορφος Κόσμος To σπάνιο ροζ δελφίνι φυλακισμένο σε ενυδρείο της Ιαπωνίας

To σπάνιο ροζ δελφίνι φυλακισμένο σε ενυδρείο της Ιαπωνίας

0
To σπάνιο ροζ δελφίνι φυλακισμένο σε ενυδρείο της Ιαπωνίας

Ο «Άγγελος», όπως όλοι φωνάζουν το μoναδικό ρινοδέλφινο της φωτογραφίας βρίσκεται σε αιχμαλωσία στο Taiji Whale Museum στην Ιαπωνία.

Το δελφίνι αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μιας σπάνιας κατηγορίας θηλαστικών που γεννιούνται με αλφισμό (αλμπινισμό) και είναι μόλις ένα από τα 14 ρινοδέλφινα που έχουν παρατηρηθεί από το 1962. Το σπάνιο ροζ δελφίνι βρίσκεται φυλακισμένο ήδη από το περσινό ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία.

roz deliini1

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το κυνήγι αυτό έχει κεντρίσει το διεθνές ενδιαφέρον και προκαλεί αρκετές αντιδράσεις από διάφορες οργανώσεις καθώς οι πρακτικές που ακολουθούνται είναι όχι μόνον παράνομες αλλά και επικίνδυνες για τα ζώα που αιχμαλωτίζονται.

roz deliini2

Το ντοκιμαντέρ «Ο “Ορμος» (« The Cove») που κέρδισε “Oσκαρ το 2009 παρουσιάζει ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίζεται το ετήσιο κυνήγι κάνοντας λόγο για «ομαδική σφαγή δελφινιών».

roz deliini3

Στα πλαίσια των αντιδράσεων, οι ακτιβιστικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των ζώων μήνυσαν το ενυδρείο με την κατηγορία ότι δεν φροντίζουν την υγεία του Αγγέλου και απαίτησαν αν τους δοθεί άδεια να κάνουν έλεγχο της κατάστασής του. Η υπόθεση έφθασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες και η απόφαση ανάγκασε το ενυδρείο να αλλάξει τις διατάξεις του.

Η δημοφιλία του ρινόδελφινου είναι μεγάλη διότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τη σπανιότητα αυτού του είδους, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Luca Giovagnoli, Ιταλός κτηνίατρος από το Ric O’Barry’s Dolphin Project που λαμβάνει χώρα στη Santa Monica, της California.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.