Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Γιατί θα πρέπει να σταματήσεις να τρως κέτσαπ; - LINE LIFE

Γιατί θα πρέπει να σταματήσεις να τρως κέτσαπ;

H κέτσαπ είναι από τα αγαπημένα μας υλικά στο σουβλάκι, αλλά και πάνω από τις τηγανητές πατάτες. Πολλοί είναι εκείνοι που την χρησιμοποιούν καθημερινά μαζί με τα κρεατικά τους και πιο συγκεκριμένα με το burger και τα hot dogs, για την γλυκιά και νόστιμη γεύση που έχει.
Βέβαια, μπορεί να σκέφτεσαι πως στην ουσία είναι φτιαγμένη μόνο από ντομάτα και η ντομάτα είναι υγιεινή, αλλά μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένας εφιάλτης για την διατροφή και τον μεταβολισμό σου, ακόμη και αν τρως μόλις ένα κουταλάκι την ημέρα. Πως όμως επηρεάζει την υγεία σου και γιατί θα έπρεπε να σταματήσεις να την χρησιμοποιείς;

Γιατί η κέτσαπ κάνει κακό στην υγεία σου!

Αρχικά, θα πρέπει να δούμε από τι αποτελείται η ketchup. Για να την φτιάξεις θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, ξύδι, σιρόπι καλαμποκιού πλούσιο σε φρουκτόζη, κρεμμύδι σε σκόνη, μπαχαρικά και αλάτι.

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα με τα υλικά που μόλις αναφέραμε;

Ας τα πάρουμε ένα ένα και να δούμε στο τι μας επηρεάζουν. Αρχικά ας ασχοληθούμε με τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Όλοι μας έχουμε στο μυαλό μας πως η ντομάτα είναι πολύ καλή για την υγεία και το σώμα μας, αλλά για να φτάσει σε αυτή τη μορφή για να γίνει κέτσαπ έχει εκτεθεί για πολλές ώρες σε υψηλή θερμότητα και έχει μαγειρευτεί ξανά και ξανά, χωρίς τους σπόρους και την φλούδα της, με αποτέλεσμα να χάσει όλες της τις βιταμίνες και τα μέταλλα.

Όσον αφορά το σιρόπι καλαμποκιού μία λέξη μπορεί να το περιγράψει σωστά και αυτή είναι η Ζάχαρη! Η φρουκτόζη υπάρχει σχεδόν παντού και είναι από τις κύριες αιτίες της παχυσαρκίας και του σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2.

Το χειρότερο όμως είναι πως το σιρόπι είναι κατά 70% με 85% γενετικώς τροποποιημένο, καθώς έχει υποστεί επεξεργασία με φυτοφάρμακα και διάφορες άλλες χημικές ουσίες.

Το αλάτι, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με την πίεση και την ροή του αίματος μας, γι’ αυτό και οι γιατροί μας συστήνουν να το αποφεύγουμε. Τέλος, τα μπαχαρικά είναι τα μόνα που σε γενικές γραμμές δεν επηρεάζουν την υγεία μας, αλλά το κακό είναι ότι δεν αναγράφονται καν στην συσκευασία και αυτό γεννά απορίες.

Οπότε, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα καθημερινά και πάλι μπορεί να βλάψει την υγεία σου και θα ήταν καλό να την αποφεύγεις, όσο δύσκολο και αν σου είναι, λόγω της υπέροχης γεύσης της!

Πηγή: aggouria.net

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.