Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the adace domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/linelife.gr/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
Ηπειρώτικη ριζόπιτα…! Παραδοσιακή πίτα με ρύζι - LINE LIFE

Ηπειρώτικη ριζόπιτα…! Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

Υλικά για 10 – 12 μερίδες

Για το φύλλο

1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα

200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

3 αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

400 γραμμάρια τυρί φέτα

400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη

1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.

Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.

Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.

Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.

Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.

Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.