in

10 από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες του κόσμου! Δείτε και μάθετε τις ιδιαιτερότητες του καθενός!

Όλοι μαγεύονται από τους καταρράκτες. Τα ορμητικά νερά τους και η ομορφιά που προσφέρουν μας προκαλλούν θαυμασμό και μας κόβουν την ανάσα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που θεωρούνται φυσικά θαύματα στη Γη. Εντοπίσαμε 10 από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες του κόσμου για εσάς!

1. Havasu Canyon

waterfall20

ΟΙ “Havasu Canyon” καταρράκτες είναι ανάμεσα στους 4 σπουδαιότερους και μεγαλύτερους καταρράκτες της Αριζόνας. Βρίσκονται όλοι σε αυτό το καταπληκτικό φαράγγι, και κάθε ένας από αυτούς έχει πολύ μοναδικά χαρακτηριστικά. Αυτό το σκηνικό μιας όμορφης όαση στην έρημο είναι απλά εκπληκτικό.

2. Καταρράκτες Iguazu

waterfall2

                Πηγή : www.photos.wildjunket.com

Οι Iguazu Falls είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα φυσικά αξιοθέατα της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Εκτείνεται πέρα από τα σύνορα της Βραζιλίας και της Αργεντινής. Iguazu σημαίνει στην πραγματικότητα “μεγάλο νερό”. Ο μύθος λέει ότι ο Θεός ήθελε να παντρευτεί μια γυναίκα, αλλά έφυγε με το θνητό εραστή της. Στην οργή, ο Θεός έκοψε το ποτάμι και δημιούργησε τους καταρράκτες για να καταδικάσουν τους δύο εραστές σε μια ατέλειωτη πτώση.

3. Baatara φαράγγι – καταρράκτης

waterfall6

 Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Το Baatara είναι ένας πανέμορφος καταρράκτης στον Λίβανο. Κατεβαίνει στην πραγματικότητα το Baatara φαράγγι που βρίσκεται στο βουνό του Λιβάνου Trail. Αυτός ο καταπληκτικός καταρράκτης ρίχνει το νερό ουσιαστικά μέσα από μια τεράστια σπηλιά. Το σκηνικό είναι μαγευτικό καθώς φυσικές γέφυρες σου επιτρέπουν να σταθείς σε σημεία από τα οποία περνάει ο καταρράχτης.

4. Καταρράκτες Cummins

waterfall11

                 Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Ο “Cummins” βρίσκεται στον ποταμό Blackburn For, στο Τενεσί. Η σπάνια ομορφιά των πετρωμάτων του κάνουν τους καταρράκτες να φαίνονται τεχνητοί.

5. Detian-Bayue

waterfall13

                Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Ο “Detian-Bayue Falls” βρίσκεται στην Κίνα και αποτελείται από δύο καταρράκτες στον Ouy Xuan ποταμό. Στην πραγματικότητα απλώνεται στην Κίνα και στο Βιετνάμ. Ο ήχος που παράγει το νερό καθώς χτυπάει στα βράχια είναι πολύ εντυπωσιακός και ακούγεται από μακρυά.

6. Blue Nile

waterfall8

                 Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Ο “Blue Nile Falls” είναι ένα καταρράκτης που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νείλου στην Αιθιοπία. Στα Αμαρικά, Blue Nile Falls σημαίνει «καπνισμένο νερό”. Αυτός ο καταρράκτης είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά μέρη της Αιθιοπίας, και είναι να απορεί κανείς πόση έλξη μπορεί να δημιουργεί τόση ομορφιά.

7. Dettifoss

waterfall14

               Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Ο Dettiffos βρίσκεται βορειοανατολικά της Ισλανδίας. Ο καταρράκτης είναι μεγάλη περίπου 100 μ.. Μπορεί κανείς να τον προσεγγίσει από έναν πολύ συγκεκριένο και δύσβατο δρόμο. Είναι όσο επικίνδυνος φαίνεται! Παρόλαυτά η θέαση είναι μαγευτική και όλες οι αισθήσεις ενεργοποιούνται δίπλα σε ένα τόσο αγέρωχο θάυμα της φύσης.

8. Augrabies Falls

waterfall5

                Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Οι Augrabies Falls είναι καταρράκτες στον ποταμό Orange στο Βόρειο Ακρωτήριο της Νοτίου Αφρικής. Το όνομα προέρχεται από  τη φυλή Khoihoi και σημαίνει «ο τόπος των μεγάλων θορύβων.” Οι καταρράχτες είναι περίπου 60μ σε ύψος. Αυτή η περιοχή είναι επίσης γνωστή για την παραγωγή διαμαντιών. Οι “Augrabies Falls”αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα της διάβρωσης γρανίτη!

9 . Yosemite Falls

waterfall3

                  Πηγή: www.wildjunket.com  

Οι Yosemite Falls βρίσκονται στην Καλιφόρνια και αποτελεί μέρος ενός πολύ δημοφικούς πάρκου. Απέχει λίγες ώρες από το Σαν Φρανσίσκο στην κεντρική Καλιφόρνια. Μπορείτε να πάτε στους Yosemite Falls είτε για πεζοπορεία, είτε για σκι το χειμώνα, είτε για κάμπινγκ. Αλλά πάνω απ ‘όλα οι Yosemite Falls διαθέτουν σπάνια ομορφιά την οποία αξίζει κανείς να θαυμάσει από κοντά.

10. Helmcken
waterfall21

                Πηγή : www.oddiant.poatemisepare.ro

Ο Helmcken βρίσκεται στην British Columbia δυτικά του Καναδά. Το ύψος του είναι 463 πόδια.

Μαίρλυ Σ.

Το τερμάτισε: H πιο αποτυχημένη βουτιά σε φουσκωτή πισίνα όλων των εποχών!

Η χορευτική πανούκλα, το άλυτο μυστήριο του Μεσαίωνα. Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν από εξάντληση, επειδή χόρευαν ασταμάτητα για μέρες!