in

11 πράγματα που θα σας σταματήσουν από το να τρώτε τα νύχια σας

Όταν έχουμε άγχος μια από τις πιο συνηθισμένες αντιδράσεις μας είναι να τρώμε τα νύχια μας. Δεν φανταζόμαστε, όμως, εκείνη την στιγμή πόσο βλαβερό μπορεί να αποδειχθεί αυτή η συνήθεια για τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω 11 πράγματα που δεν φανταζόσασταν ότι κρύβονται στα νύχια σας και μπορούν να σας βλάψουν.

Υπάρχουν χιλιάδες αηδιαστικά μικρόβια κάτω από τα νύχια σου.

1

Τα νύχια αποτελούν εστίες μικροβίων και κρύβουν χιλιάδες μύκητες και βακτήρια. Ένα συγκεκριμένο μικρόβιο που ζει στα νύχια είναι ο σταφυλόκοκκος Aureus, που μπορεί να προκαλέσει δερματικές παθήσεις, όπως αποστήματα και σπυράκια.

Όταν μασάς τα νύχια σου, μετατρέπονται σε ακόμα μεγαλύτερο βακτηριακό παράδεισο.

2

Το 2007 Τούρκοι επιστήμονες ήθελαν να εξετάσουν το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να μεταφέρει βακτήρια στο στόμα. Πήραν δείγμα από το σάλιο του κάθε συμμετέχοντα και το έλεγξαν για διάρροια και βακτήρια που προκαλούν εμετό, όπως το Escherichia Coli. τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 76% των συμμετεχόντων που έτρωγαν τα νύχια τους βγήκαν θετικοί στα παραπάνω βακτήρια σε σύγκριση με το 26,5% αυτών που δεν τα έτρωγαν.

Αν τρώτε τα νύχια σας, προκαλείτε μεγάλη ζημιά στα δόντια σας.

Ποιος φανταζόταν ότι ένα μικρό ροκάνισμα μπορεί να δημιουργήσει τόσο μεγάλη ζημιά στα δόντια. Η βλαβερή αυτή συνήθεια έχει οδηγήσει πολλές φορές σε σπάσιμο των δοντιών ή ακόμα εξάρθρωση σαγονιού.

Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να καταστραφούν οι γομφίοι σου μέσα σε ένα βράδυ.

“Όσοι δαγκώνουν τα νύχια τους, συνήθως είναι πολύ αγχωμένοι, οπότε μπορεί να υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επιδρούν στα δόντια τους, όπως η λείανση”, αναφέρει ο Dr Adams Roberts, λέκτορας στο τμήμα των μικροβιακών ασθενειών του πανεπιστημίου UCL. Αν έχετε ήδη αδύναμα δόντια και συνεχίζετε να τρώτε τα νύχια σας, μπορεί να οδηγήσει σε θρυμματισμό των δοντιών σας. Επίσης, όπως καταλαβαίνετε και από την παραπάνω φωτογραφία, υπάρχει η πιθανότητα να πέσουν τα δόντια σας.

Όσοι φοράνε σιδεράκια και τρώνε τα νύχια τους, κινδυνεύουν να προκαλέσουν ανυπολόγιστη ζημιά στα δόντια τους.

ccdb92ec77a014a592dc07323cfa909f

Η Dr Ansa Akram, καθηγήτρια ορθοδοντικής στο πανεπιστήμιο του Bristol, αναφέρει ότι αυτοί που φοράνε σιδεράκια και συνεχίζουν να τρώνε τα νύχια τους, κινδυνεύουν πολύ, καθώς η συνήθεια τους αυτή όχι μόνο μπορεί να να σπάσει τα σιδεράκια τους, αλλά μπορεί να προκαλέσει και απορρόφηση της ρίζας του δοντιού για όσους κάνουν κάποια ορθοδοντική θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι τα ίδια τα κύτταρα τρώνε τον εαυτό τους και διαλύουν την δομή των δοντιών.

Αν τρώτε τα νύχια σας, είστε επιρρεπείς σε ασθένειες των ούλων.

b136da90810501bc162f3df04c050dc6

Είναι πολύ πιθανό να τραυματίσετε τα ούλα σας. Η Dr Carlene B. Krejci αναφέρει μια απίστευτη μελέτη περίπτωσης, όπου ένα αγόρι υπέφερε από πρήξιμο των ούλων. Τελικά, αποδείχθηκε ότι είχαν κολλήσει 6 θραύσματα νυχιού κάτω από το δόντι του.

Επίσης, χειροτερεύει την άσχημη αναπνοή.

347fef81e2a8e8a62cac844b40e52d5c

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι τρώνε τα νύχια τους έχουν πολύ άσχημη αναπνοή. Υπάρχουν πολλά βακτήρια που ζουν μέσα στο στόμα μας και μάλιστα πολλά από αυτά ορθώς βρίσκονται εκεί. Όταν,όμως, τρως τα νύχια σου μπαίνουν στο στόμα πολλά περισσότερα μικρόβια.

Τα νύχια σου μπορεί να βγάλουν πύον.

26bf573527fd403d7da5f64af6aca30b

Ο σταφυλόκοκκος aureus εισέρχεται σε μικρές ανοιχτές πληγές και ως αποτέλεσμα συσσωρεύεται πύον γύρω από τα νύχια. Είναι σαν έρπης των νυχιών και θεραπεύεται με χορήγηση χαπιών.

Το δάγκωμα των νυχιών μπορεί να οδηγήσει σε Σ.Μ.Ν.

99390c61d85ab81201613e6ce573c953

Είδαμε ότι αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει έρπη. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, όμως, μπορεί να οδηγήσει και σε Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Αυτό γίνεται με την μεταφορά βακτηρίων από τα δάχτυλα στο στόμα. Να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά.

Τα μανό ουσιαστικά είναι δηλητηριώδη και δεν πρέπει να τα μασάμε.

Πολλά μανό περιέχουν φορμαλδεΰδη, ένα συστατικό που χρησιμοποιείται για την βαλσάμωση των πτωμάτων. Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Yale έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες είχαν βαμμένα νύχια, είχαν λιγότερα βακτήρια κάτω από τα νύχια τους. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι είναι καλό να έχουμε μανό μέσα στο στόμα μας.

Τα νύχια που τρώτε, μπορεί να μην ξαναμεγαλώσουν ποτέ.

66fcaf4ce9263c5c90965fb3d11ece9f

Το χρόνια δάγκωμα των νυχιών μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά, ώστε να μην ξαναμεγαλώσουν. Αν δαγκώνετε τα νύχια σας πολύ βαθιά στην κοίτη του νυχιού, θα τους προκαλέσετε ανεπανόρθωτη ζημιά και να μην ξαναμεγαλώσουν ποτέ.

Πηγή

Έβαλε Vicks σε μία Σκελίδα Σκόρδο και την περάσαμε για τρελή. Μόλις μάθαμε τον λόγο όμως…

6 σημάδια που προδίδουν όσους πάσχουν «κρυφά» από κατάθλιψη