in

13 Συνήθειες που Κάνουν οι Ρώσοι και φαίνονται Περίεργα σε όλο τον υπόλοιπο Κόσμο

Ο ρώσικος λαός είναι από τους πιο θερμούς λαού του κόσμου, τόσο σε φιλοξενία, όσο και σε ταμπεραμέντο. Συγκεντρώσαμε 13 γνωστές τους συνήθειες, που ενώ για αυτούς είναι καθημερινό βίωμα, για όλους τους υπόλοιπους φαίνονται μάλλον περίεργα και ασυνήθιστα.

Να λοιπόν τι κάνουν:

1. Στολίζονται πριν πάνε στα μαγαζιά.
Ακόμα και η πιο σύντομη βόλτα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ, επιβάλλει το περιποιημένο ντύσιμο.

2. Πριν φύγουν για ένα ταξίδι, κάθονται για ένα λεπτό.
Όταν οι βαλίτσες είναι έτοιμες, κάνουν μια μικρή παύση, για να καθίσουν ήρεμα για ένα λεπτό, για το καλό για το δρόμο. Πολλοί δεν αγαπάνε αυτή την παράδοση, θεωρώντας το απομεινάρι του παγανισμού, αλλά αυτή η στιγμή είναι ένα μικρό διάλειμμα ανάμεσα στη μεγάλη αναταραχή.

3. Κάνουν μεγάλες και περίπλοκες προπόσεις.

Μόνο κάποιος Ρώσος που βαριέται θα πει ένα απλό “Στην υγειά μας” ή κάτι παρόμοιο. Πάντα οι άλλοι περιμένουν να ακούσουν μεγάλα ανέκδοτα και προπόσεις.

4. Λένε ανέκδοτα όσο πιο συχνά μπορούν.

Μπορεί να ξεκινήσουν να λένε μια ιστορία, και ακριβώς στη μέση να πουν: «Είναι όπως σε εκείνο το ανέκδοτο!»

5. Συγχαίρουν ο ένας τον άλλον μετά το ντους ή τη σάουνα.
Εύχονται ο ένας στον άλλον «καλό μπάνιο» συνήθως μετά το μπάνιο, ενώ κανονικά το λογικό είναι να λέγεται εκ των προτέρων.

6. Απαντάνε με ειλικρίνεια στο ερώτημα «τι κάνεις»
«Τι κάνεις;» Οι Άγγλοι θα απαντήσουν διπλωματικά «πολύ καλά, ευχαριστώ!». Αλλά οι Ρώσοι θα απαντήσουν με απόλυτη ειλικρίνεια.

7. Δεν χαμογελούν σε άγνωστους.

Δεν χαμογελάνε σε ανθρώπους με τους οποίους έτυχε να διασταυρώσουν ματιές. Χαμογελάνε μόνο σε φίλους, συγγενείς και αγαπημένους.

8. Γιορτάζουν τη Πρωτοχρονιά με μεγαλύτερο πάθος, από ότι τα Χριστούγεννα.
Η Πρωτοχρονιά είναι η πιο σημαντική γιορτή του χειμώνα για τους Ρώσους. Τα Χριστούγεννα γιορτάζονται πιο ήπια από τους Ρώσους.

9. Συνεχώς βλέπουν ξανά σοβιετικά κινούμενα σχέδια και παλιές ταινίες.
Όλοι οι Ρώσοι με μεγάλη χαρά θυμούνται και τραγουδάνε στίχους από παλιά σοβιετικά κινούμενα σχέδια και ταινίες, μη δίνοντας σημασία σε κανέναν.

10. Απευθύνονται σε κάθε γυναίκα «κοπέλα».
Αν θέλουν να φωνάξουν την σερβιτόρα, μια 40αρα κυρία ή οποιαδήποτε γυναίκα, την φωνάζουν «κοπέλα», και όλοι είναι ευχαριστημένοι.

11. Κάθονται στο τραπέζι για βραδινό και μπορούν να περάσουν ατελείωτες ώρες συζητώντας.
Όταν μαζεύονται παρέες κάθονται σε επίσημο τραπέζι για βραδινό και συζητάνε συνεχώς. Έπειτα κάνουν ένα διάλειμμα για ακόμη περισσότερο φαγητό και συζήτηση. Ακόμα και όταν έρθει η ώρα να φύγουν οι καλεσμένοι κάθονται δίπλα στη πόρτα και ακόμα συζητάνε. Γιατί οι Ρώσοι αγαπάνε να συζητάνε και να τρώνε. Ειδικά σαλάτες με μαγιονέζα!

12. Ποτέ δεν πετάνε σακούλες.
Σε κάθε σπίτι υπάρχουν κάθε λογής σακούλες και σακουλίτσες.

13. Ποτέ δεν πάνε επίσκεψη χωρίς δώρο.
Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει μια τούρτα ή ένα μπουκάλι κρασί, σοκολάτα ή λουλούδια (σε μονό αριθμό λουλουδιών). Δεν έχει σημασία τι ακριβώς, σημασία έχει κάτι να φέρεις. Επειδή κανένας Ρώσος «δε μπορεί να έρθει με άδεια χέρια».

Έχετε κάποιες εμπειρίες με Ρώσους; Αφήστε μας τα σχόλιά σας και μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας στο Facebook!

Credit: adme.ru

Τα κορυφαία ανέκδοτα του Αγίου Βαλεντίνου

ΧAΜOΣ στη Βέρoια: Aυτoς εiναι o παπάς πoυ ξυλoκoπήθηκε μέσα στo νoσoκoμεio(φωτo)