in

14 Σημάδια-Καμπανάκια που μας Προειδοποιούν ότι μας Ανέβηκε το Ζάχαρο και ΔΕΝ πρέπει να Αγνοήσουμε!

Όταν ακούμε τους άλλους να μιλάνε για υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι ο διαβήτης. Ο διαβήτης είναι μια πολύ σοβαρή πάθηση, αλλά πολύ πριν διαγνωστεί κάποιος με διαβήτη, το σώμα του θα του δείξει σημάδια ότι τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του είναι πολύ υψηλά.

Μαθαίνοντας αυτά τα σημάδια μπορούμε να αποτρέψουμε μια μη αναστρέψιμη βλάβη. Η κατανάλωση γλυκόζης μέσα από την διατροφή είναι η πιο πιθανή αιτία υψηλών επιπέδων σακχάρου. Η γλυκόζη διανέμεται σε κάθε κύτταρο και είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό (στις κατάλληλες δόσεις).

Ωστόσο, όταν τα επίπεδα της γλυκόζης ανεβαίνουν πολύ για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε προκαλείται σοβαρή βλάβη στα νεφρά, στα αιμοφόρα αγγεία, τα νεύρα και τα μάτια. Με τα επεξεργασμένα και τα τεχνητά τρόφιμα να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της διατροφής, ο αριθμός των ατόμων που πάσχουν από ζάχαρο αυξάνεται.

Ο μόνος τρόπος να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας είναι να αρχίσετε να διαβάζετε τα σημάδια:

Σημάδια υψηλού ζάχαρου στο αίμα

Πολλά από τα συμπτώματα της λίστα συχνά παραβλέπονται σαν σημάδια αδιαθεσίας και πιστεύουμε ότι θα φύγουν από μόνα τους. Η αλήθεια είναι ότι το σώμα μας προειδοποιεί ότι υπάρχει χημική ανισορροπία που χρειάζεται να διορθωθεί. Προσέξτε, λοιπόν, τα παρακάτω συμπτώματα:

Συχνή διούρηση και διούρηση κατά την διάρκεια της νύχτας
Θολή όραση
Δυσκολία στη συγκέντρωση
Στεγνό στόμα
Ανικανότητα
Συχνές μολύνσεις
Αργή επούλωση τραυμάτων και πληγών
Προβλήματα με το στομάχι
Συνεχής κούραση ή υπερβολική εξάντληση
Αυξημένη δίψα
Ξηρό δέρμα που φαγουρίζει
Συνεχής πείνα
Υπερβολικό λίπος/αύξηση βάρους στην κοιλιά
Προβλήματα με τα νεύρα
Αν σας ανησυχεί το ζάχαρο, τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον γλυκαιμικό δείκτη (GI), ο οποίος δείχνει τον αριθμό υδατανθράκων στα τρόφιμα, με σκοπό να υποδείξει ποια τρόφιμα είναι καλό να αποφεύγουμε και ποια να καταναλώνουμε.

Ο GI μετράει τα τρόφιμα με ένα σύστημα με μονάδες από το 0-100, στο οποίο όσο πιο χαμηλός ο αριθμός, τόσο πιο χαμηλή η περιεκτικότητα σε γλυκόζη.

Τρία τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που πρέπει να αποφεύγετε:

Αν έχετε αναγνωρίσει κάποια από τα συμπτώματα ή θέλετε προληπτικά να αποφύγετε το υψηλό σάκχαρο, θα πρέπει να βγάλετε μερικά τρόφιμα από την διατροφή σας αμέσως. Μαζί με την προφανή συμβουλή να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα γλυκά και τα αναψυκτικά, αυτά τα τρόφιμα θα πρέπει να απαγορευτούν από το σπίτι σας σε περίπτωση που κάποιος έχει υψηλό ζάχαρο.

1. Μια φέτα ψωμί – βαθμολογία GI 70
Αν σκεφτεί κανείς ότι στα σάντουιτς βάζουμε δύο φέτες ψωμί, το να συνεχίσετε να τρώτε ψωμί μπορεί να αυξάνει κατά πολύ τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Προτιμήστε το ψωμί ολικής άλεσης!
2. Ριζογκοφρέτες – βαθμολογία GI 78
Αν και θεωρούνται υγιεινό σνακ αν το ζάχαρο σας είναι σε φυσιολογικά ή χαμηλά επίπεδα, αν πάσχετε από υψηλό ζάχαρο, τότε είναι πολύ επικίνδυνα για εσάς.
3. Ψητές πατάτες – βαθμολογία GI 85
Σημαντικό κομμάτι της διατροφής πολλών ατόμων, οι ψητές πατάτες μπορεί να σας κάνουν κακό αν δεν προσέχετε. Αποφύγετε τις πάση θυσία αν έχετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα.

Τρία τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη που μπορείτε να απολαύσετε:

Για όσους θέλουν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να τα διατηρήσουν σε υγιές επίπεδο, θα πρέπει να προσέξετε την διατροφή σας. Αυτό σημαίνει τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως τα παρακάτω.

1. Καρύδια – βαθμολογία GI 15
Τέλεια σαν σνακ ή σε σαλάτες, τα καρύδια έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και προσφέρουν πολλά οφέλη στον οργανισμό, όπως την ενίσχυση της αναπαραγωγικής υγείας (για τους άντρες) και την υγεία της καρδιάς.
2. Μπρόκολο – βαθμολογία GI 10
Το μπρόκολο μπορεί να μην ήταν το αγαπημένο λαχανικό πολλών σαν παιδιά, αλλά στην πραγματικότητα βοηθά να διορθωθεί η βλάβη που προκαλούν τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μπορεί να λειτουργήσει σαν υποκατάστατο του κρέατος και είναι απαραίτητο για την διατροφή σας.
3. Αβγά – βαθμολογία GI 0
Δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες, έτσι ένας διαβητικός θα μπορούσε να τρώει αβγά όλη μέρα αν το ήθελε (αν και θα ήταν αρκετά βαρετό). Όταν δεν τρώγονται σε μεγάλες ποσότητες τα αβγά είναι τέλεια για την υγεία και δεν ανεβάζουν το ζάχαρο.
Είναι σημαντικό να προσέχετε την υγεία σας για να καταλάβετε τι ελλείψεις ή πλεονάσματα έχετε.

Είναι εύκολο να πάθετε ζάχαρο από όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα που κυκλοφορούν. Μην αγνοείτε τα συμπτώματα – το σώμα σας προσπαθεί να σας πει κάτι!

Credit: theheartysoul.com

Με Μόνο 2 Υλικά, Φτιάχνει ένα Γλυκό που θα Εντυπωσιάσει τους Πάντες! Δοκιμάστε το!

Ρίχνει ξύδι σε μία φέτα του τοστ και αποκαλύπτει ένα κόλπο που όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν