in

5 λόγοι που ξαναπαίρνουμε και πάλι πίσω τα χαμένα κιλά

Χάσατε τελικά τα κιλά που θέλατε μετά κόπων και βασάνων. Το ερώτημα τώρα, όμως, είναι πώς θα τα διατηρήσετε.

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να ξαναπάρει το χαμένο βάρος. Κάποιοι από τους οποίους αναφέρονται παρακάτω, όπως αναφέρει το Λόγω Διατροφής – logodiatrofis.gr:

Τρώμε πολύ αλάτι
Είναι γνωστό ότι το αλάτι αυξάνει σημαντικά το αίσθημα της δίψας αλλά και της πείνας συμβάλλοντας στην αύξηση της συνολικής θερμιδικής μας πρόσληψης. Επιπλέον, η μεγάλη πρόσληψη αλατιού ενδέχεται να οδηγήσει σε κατακράτηση περιττών υγρών στο σώμα (κατακράτηση). Πρόσφατες έρευνες φέρνουν στο φως και άλλη μια ενδιαφέρουσα ιδιότητα του αλατιού που μέχρι πρότινος γνώριζαν λίγοι. Φαίνεται λοιπόν ότι η μεγάλη κατανάλωση αλατιού αυξάνει την συγκέντρωση των κορτικοειδών στον λιπώδη ιστό με αποτέλεσμα αυτά με την σειρά τους να ενισχύουν την αύξηση και ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Πέρα από την επίδραση που έχει όλη αυτή η διαδικασία στο βάρος μας, φαίνεται ότι μπορεί να συμβάλλει και στην ανάπτυξη ινσουλινοαντίστασης σε περιπτώσεις μεγάλης ευαισθησίας στο αλάτι. Οι διεθνείς συστάσεις προτείνουν πρόσληψη 2300mg Νατρίου την ημέρα, που πρακτικά σημαίνει 1 ¼ κ. γλυκού αλατιού συνολικά. Ωστόσο, καλό είναι να προσέχετε και το κρυφό αλάτι που έχουν τα τρόφιμα (π.χ. κονσέρβες, πατατάκια).

Δεν κοιμόμαστε αρκετά
Ο ύπνος όχι μόνο βοηθά να νιώθουμε πιο δραστήριοι, αλλά μας κάνει να πεινάμε και περισσότερο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα άτομα που δεν κοιμούνται καλά έχουν αυξημένα επίπεδα της ορμόνης γκρελίνης, που θα μας κάνει να θέλουμε να τρώμε περισσότερο. Ταυτόχρονα, δεν παράγεται επαρκή ποσότητα λεπτίνης, που είναι η ορμόνη η οποία ελέγχει το αίσθημα του κορεσμού και μας λέει πότε να σταματήσουμε να τρώμε. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι όταν είμαστε εξαντλημένοι, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Επιστρέφουμε στις παλιές συνήθειες
Γιορτάζοντας μια πετυχημένη δίαιτα με ένα cheeseburger δυστυχώς αυτό δε λειτουργεί (εντάξει, εκτός από μια φορά στο τόσο). Ο καθένας θα ανακτήσει το χαμένο βάρος, αν πάει πίσω στις παλιές διατροφικές συνήθειες του. Μία από τις καλύτερες στρατηγικές για τη μόνιμη απώλεια βάρους είναι να επικεντρωθούμε στα υγιεινά τρόφιμα. Έτσι, αντί να ψάχνουμε για μαγικές δίαιτες ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μικρές αλλαγές που θα λειτουργούν μακροπρόθεσμα, όπως για παράδειγμα να τρώμε πάντα σαλάτα στο φαγητό μας και να προτιμάμε τα τρόφιμα ολικής αλέσεως.

Παραλείπουμε γεύματα
Το να μένουμε νηστικοί δεν είναι λύση για να μειώσουμε το σωματικό βάρος. Επιπλέον, το να παραλείπεται βασικές ομάδες τροφίμων, στερεί από τον οργανισμό σημαντικά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν το μεταβολισμό!

Δεν αλλάζουμε τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας
Όταν χάνετε βάρος μειώνεται σε ένα ποσοστό η μυϊκή μάζα με αποτέλεσμα να μειώνεται και ο μεταβολισμός. Ασκηθείτε έξυπνα με υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, (σκεφτείτε να τρέχετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε στο διάδρομο για ένα λεπτό, και ακολουθείται ένα με δύο λεπτά από αργό τρέξιμο), έτσι ώστε το σώμα να επιτευχθεί η μυϊκή ενδυνάμωση.
Πηγή

Κολλάει την άκρη του φορτιστή του σε ένα μολύβι, όταν όμως ξετυλίγει την ταινία; Ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε!

Χυλωμένη φασολάδα μην σας παραπλανεί το όνομά της είναι απλά τέλεια!