in

6 ιστορίες αντισύλληψης και… τρόμου που ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσετε!

Σχεδόν 50 χρόνια πριν, το «χάπι» έφερε την επανάσταση στις ζωές των γυναικών, όπως όμως και με όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, έχει και αυτό το ρίσκο του.

Τι ρίσκο, αναρωτιέστε; Αυτό εξαρτάται κυρίως από τον κάθε οργανισμό, πράγμα το οποίο σημαίνει πως κάθε γυναίκα πρέπει να διαλέγει πολύ προσεκτικά τη μέθοδο αντισύλληψης που θα ακολουθήσει. Κάντε την έρευνά σας, συμβουλευτείτε το γιατρό σας και παρατηρείστε τις αντιδράσεις του σώματός σας.

1.« Όταν μου είπαν τι συμβαίνει, σοκαρίστηκα. Είμαι 26 χρονώ”
Τον Μάιο, η μελλοντική νυφούλα Jordan Ward παραδέχτηκε στην οικογένειά της ότι υπέφερε από ημικρανίες. Μετά από επιμονή του αρραβωνιαστικού της επισκέφθηκε το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε πάθε εγκεφαλικό (!) εξαιτίας ενός θρόμβου αίματος που είχε μπλοκάρει τις φλέβες της.
Αιτία: αντισυλληπτικά χάπια.

2.« Ένιωθα λες και ένας ελέφαντας καθόταν στο στήθoς μου”
Το καλοκαίρι του 2012, η αθλήτρια Megan Henry ξεκίνησε να χρησιμοποιεί κoλπικό δακτύλιο ως μέθοδο αντισύλληψης. Λίγες εβδομάδες αργότερα, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησής της.
Μετά από 5 γιατρούς που δε μπόρεσαν να αναλύψουν την αιτία της δύσπνοιας, ένας πνευμονολόγος τα κατάφερε: θρόμβοι αίματος στους πνεύμονες.

3.« Ήταν λες και ο δακτύλιος με είχε κυριεύσει. Με έκανε διαφορετική… πιο σκοτεινή”
Ακούγεται υπερβολικό; Στο δοκίμιο με τίτλο «My Birth Control Gave Me a Mental Breakdown, η συγγραφέας Jessie Lochrie αναφέρεται στις ακραίες αλλαγές διάθεσης που βίωνε μετά τη χρήση κoλπικού δακτυλίου. Έπαθε κατάθλιψη και οι ήδη υπάρχουσες κρίσεις πανικού αυξήθηκαν κατά πολύ σε συχνότητα – σχεδόν σε καθημερινή βάση. Για ένα διάστημα 2 εβδομάδων, έμεινε κλεισμένη στο δωμάτιό της λόγω αγοραφοβίας.

4. «Κατέληξαν ότι η Erika δεν έδειχνε σημάδια εγκεφαλικής δραστηριότητας”
Η 24χρονη Erika Langhart είχε ήδη επισκεφθεί 37 χώρες πριν τελειώσει το πανεπιστήμιο και ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μαθήματα στη Νομική Σχολή της Georgetown.
Έχασε τη ζωή της το Δεκέμβρη του 2011 όταν ξαφνικά κατέρρευσε στο διαμέρισμά της και αργότερα απεβίωσε στο νοσοκομείο.
Η νεκροψία κατέληξε πως πιθανότερη αιτία της πνευμονικής εμβολής (αιτία θανάτου) ήταν ο κoλπικός δακτύλιος…

5. «Ο μόνος τρόπος να το περιγράψω είναι ως δίψα για αίμα. Ήθελα να κάνω φόνο”
Σε άρθρο της Daily Mail, η συγγραφέας Jill Foster μίλησε ανοιχτά για τις εναλλαγές διάθεσης και τα ξεσπάσματα που βίωσε και η ίδια αποδίδει στα αντισυλληπτικά χάπια που έπαιρνε για κάμποσους μήνες.
Ένα άδειο μπουκάλι από χυμό πορτοκάλι ήταν η αιτία να εκσφενδονίσει το ποτήρι στην άλλη άκρη του δωματίου, κάνοντάς το χίλια κομμάτια. Αλλά και η αφορμή για να σταματήσει τελείως τα χάπια επιστρέφοντας στον παλιό εαυτό της.

6. «Έμεινα άναυδη όταν συνειδητοποίησα πόσο κοντά στο θάνατο έφτασα”
Το Σεπτέμβρη του 2009, η 26χρονη Christen Childs ξύπνησε με φριχτούς πόνους στο ένα της πόδι, ενώ 2 μέρες αργότερα είχε πρηστεί τόσο που μεταφέρθηκε στα επείγοντα.
Ο υπέρηχος αποκάλυψε έναν θρόμβο στο πόδι της ο οποίος στη συνέχεια διασπάστηκε και προχώρησε στους πνεύμονές της. Επειδή το ιστορικό της – δεν κάπνιζε, δεν ήταν παχύσαρκη και δεν υπήρχε παρόμοιο περιστατικό στην οικογένεια – ήταν καθαρό, οι γιατροί κατέληξαν πως πιθανότερη αιτία ήταν ο κoλπικός δακτύλιος…

Πηγή

Μάκρυνε τα μαλλιά σου με αυτά τα δύο υλικά και άφησέ τους όλους με το στόμα ανοιχτο!!

Καμία δίαιτα: Αυτό είναι το μυστικό για να χάσετε βάρος. Και είναι πανεύκολο και απλό!