in

7 λόγοι για να μην επιστρέψεις ποτέ στον άνθρωπο που σε κεράτωσε!

Στις μέρες μας φαίνεται πως οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, έχουν προδοθεί από το/τη σύντροφο τους. Στην τελική, όλοι γνωρίζουμε κάποιoν που τον έχουν απατήσει και κάποιον που έχει απατήσει.

Επίσης, πολλοί είναι αυτοί που συγχωρούν την απιστία του συντρόφου τους και προσπαθούν να συνεχίσουν τη σχέση τους. Κάποιες φορές, ίσως και να λειτουργεί αυτό και οι δυό τους να είναι πιο χαρούμενοι από ποτέ, μιας και ο άπιστος συνειδητοποίησε το λάθος του και δεν παραστράτησε ξανά.

Ωστόσο, το σενάριο αυτό αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα, παρά το γεγονός ότι όσοι προδόθηκαν ζουν με την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί, ότι θα συγχωρέσουν και όλα θα είναι όπως πριν.

Ορίστε 7 λόγοι για να μην επιστρέψετε ποτέ στον/στην πρώην σας:

1. Δεν σ’αγαπάει αρκετά (αν όχι καθόλου)

Το πιο απλό για να κατανοήσεις και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο για να αποδεχτείς. Το άτομο που σε απάτησε προφανώς δεν σε αγαπά τόσο, ώστε να καταφέρει να μείνει πιστό. Τα συναισθήματα του δεν ήταν τόσο δυνατά όσο δήλωνε, ώστε να τον κρατήσουν πίσω και να μην προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη (υποθέτοντας πως έχουμε συγχωρέσει το πρώτο στάδιο, την σκέψη). Προσπάθησε να μην ακούς τις βλακείες που περιέχει το κουτάκι με τις δικαιολογίες, όπως ότι είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος, που αγαπάει ακόμα και το φταίξιμο είναι όλο δικό του, επειδή του αρέσει να τραβάει την προσοχή! Άσε μας καλέ μου…

2. Θα το επαναλάβει

Δεν εννοώ άμεσα, ότι έχει βρει τον επόμενο στόχο του. Όμως, από την στιγμή που επέστρεψες σε κάποιον που σε απάτησε, στο υποσυνείδητο του πέρασε το μήνυμα πως τελικά δεν ήταν και τόσο κακό αυτό που έκανε. Επίσης, του δίνεις την εντύπωση πως θα το ξεπεράσεις ή το ξεπέρασες εύκολα. Αν εσύ προσπάθησες να το ξεχάσεις μια φορά, εκείνος/η το ξέχασε δέκα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα το κάνει, θα του φαίνεται ακόμα πιο εύκολο από την πρώτη.

3. Όσες φορές και να ζητήσει συγνώμη, ποτέ δεν θα είναι αρκετές

Αλήθεια σκέψου το. Τα άτομα που απατούν και έπειτα απολογούνται ασταμάτητα, δίνοντας κάθε πιθανή δικαιολογία για τη συμπεριφορά τους, μπορεί να αισθάνονται τύψεις, όμως μέσα τους δεν έχουν μετανιώσει πραγματικά για αυτό που έκαναν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που αυτός που απάτησε δεν είναι κι αυτός που μετέφερε το γεγονός. Μάλλον γιατί δεν ένιωσε την ανάγκη να παραδεχτεί την πράξη του, δηλαδή δεν μετάνιωσε που απέτυχε να μείνει πιστός κι ας λέει πως δεν το ομολόγησε επειδή δεν ήθελε να σε πληγώσει. Το πιο πιθανό είναι ότι σκεφτόταν πως δεν θα το μάθεις ποτέ.

4. Σε κάνει να αισθάνεσαι χάλια

Αυτό είναι που κάνει την απιστία τόσο άδικη και ταυτόχρονα τόσο δύσκολη να τη διαχειριστείς. Διατηρώντας τη σχέση σου με τον άπιστο σύντροφο σου, είναι δεδομένο πως για πολύ καιρό ακόμα θα αισθάνεσαι μέσα σου χάλια μιας και θα τριγυρίζει σαν σκέψη στο μυαλό σου. Όσο καιρός και να περάσει, θα σε πονάει το ίδιο όπως την πρώτη φορά που το έμαθες. Επομένως, ποιος ο λόγος να πάρεις μια τέτοιο απόφαση να επιστρέψεις, η οποία μόνο κακό σε εσένα μπορεί να κάνει;!

5. Δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς ξανά

…τουλάχιστον το ίδιο όπως πριν. Όποιο κι αν ήταν το κίνητρο που τον/την οδήγησε στην απιστία, πάντα θα υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου και θα το σκέφτεσαι όταν έρχεται η στιγμή που θα βγει κάπου μόνος/η του/της. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο όταν γνωρίζεις και ποιο ήταν το τρίτο πρόσωπο της υπόθεσης και ξέρεις ότι θα είναι κι αυτό εκεί ή απλά …φαντάζεσαι ότι μπορεί να είναι. Με λίγα λόγια, πάντα θα υπάρχει αφορμή για τσακωμό εξαιτίας της έλλειψης εμπιστοσύνης.

6. Η σχέση θα είναι ανισόρροπη

Κι αυτό γιατί ο ένας σύντροφος νοιάζεται περισσότερο από τον άλλο ή μάλλον νοιάζεται και για τους δύο. Από τη μια είναι πληγωμένος για αυτό που συνέβη, αλλά από την άλλη προσπαθεί να διατηρηθεί αυτή η σχέση περισσότερο από τον άπιστο. Η ισορροπία θα είναι πιθανόν δύσκολο να αποκατασταθεί ξανά, ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις που θα σου δώσει ότι απο δω και πέρα θα σου φέρεται όπως σου αξίζει κ ακόμα περισσότερο. Αχ, τι ρομαντικό!!

7. Εκεί έξω, υπάρχουν κι αληθινοί άνθρωποι

Ναι ίσως να είναι λίγοι και να μην καταφέρεις να βρεις γρήγορα έναν αληθινό άνθρωπο. Όμως, ένα τέτοιο άτομο είναι ικανό να σε σεβαστεί και να μην φτάσει ποτέ στο σημείο να σε κοροϊδέψει. Εάν σε έχουν απατήσει, τότε βρίσκεσαι σε λάθος σχέση. Είναι προτιμότερο να διοχετεύσεις όλη την ενέργεια σου στο να βρεις ένα άτομο που πραγματικά αξίζει να είναι δίπλα σου παρά να προσπαθείς να σώσεις τον αμαυρωμένο σου έρωτα. Δεν αξίζει πια την προσοχή σου. Κανείς δεν πρέπει να πληγωθεί – και κυρίως εσύ – για να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικός/η είσαι πραγματικά για κάποιον.

Το να διαγράψεις ένα άτομο από το μυαλό και την καρδιά σου, αφού σε πλήγωσε, μπορεί να είναι πολύ δυσκολότερο απ’ όσο νομίζεις. Όμως, είναι τεράστιο λάθος να συνεχίζεις να είσαι με κάποιον που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου.

Βλέπω συχνά να συμβαίνει κι ο απατημένος να αξίζει πολλά περισσότερα από μια τέτοια σχέση.

david-avramidis.gr

10 αλάνθαστα κόλπα για να τρέχει από πίσω σου!

Τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου που προκάλεσαν σεισμικές αντιδράσεις.