in

7 λόγοι που το Kara Sevda δεν είναι απλά ένα ακόμη «τούρκικο».

Kara Sevda. Η τουρκική σειρά που γνωρίζει τεράστια επιτυχία, τόσο στη γειτονική χώρα όσο και στη δική μας. Η συνταγή της επιτυχίας είναι γνωστή. Δράμα, έρωτας, εκδίκηση, πλούσια σκηνικά και όμορφοι ηθοποιοί. Η σειρά πραγματεύεται τον καταδικασμένο έρωτα του Κεμάλ και της Νιχάν που περνά από 40 κύματα, γιατί στη μέση βρίσκεται ο Εμίρ, ένας πλούσιος επιχειρηματίας που έχει πάθει ψύχωση με τη Νιχάν και εξοντώνει όποιον βρεθεί στο πέρασμά του. Η σειρά βασίζεται κατά βάση σε αυτούς τους τρεις κεντρικούς χαρακτήρες και μετά επικρατεί το χάος.

Γιατί όμως έχει γίνει τόσο αγαπητή στο ελληνικό κοινό; Τι διαφορετικό έχει από τις άλλες τουρκικές σειρές που έχουν περάσει από την ελληνική τηλεόραση;

Τίποτα διαφορετικό θα πω εγώ. Απλά, όπως κι οι περισσότερες τουρκικές σειρές, έχουν κάτι που σε κάνει να κολλάς και να θες να δεις και τη συνέχεια άπαξ και παρακολουθήσεις ένα επεισόδιο. Το άρθρο λοιπόν απευθύνεται σε εκείνους που την παρακολουθούν καθημερινά και τους αρέσει. Για τους υπόλοιπους, το Kara Sevda δεν παύει να είναι ένα ακόμη τούρκικο.

Αυτοί είναι λοιπόν οι λόγοι που αξίζει να παρακολουθήσεις το Kara Sevda και να μην το βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα τούρκικα:

1. Για τα πανέμορφα και γραφικά τοπία της Πόλης.

Η Κωνσταντινούπολη είναι μία πόλη που δε γερνάει ποτέ. Τα αξιοθέατα κι η επιβλητική της ομορφιά συγκεντρώνουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να τη δουν και να την εξερευνήσουν από κοντά. Η ομορφιά της αποδίδεται με ιδιαίτερο τρόπο στη σειρά μέσα από τα γραφικά και ιδιαίτερα σπίτια του καστ, αλλά και τα μέρη που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα.

1 2 3

2. Για τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία και τις παραδόσεις της Πόλης.

Η σειρά προβάλλει μία πληθώρα των εθίμων, συνηθειών και πολιτιστικών στοιχείων της Πόλης, όπως τα πολίτικα φαγητά τους, τους παραδοσιακούς γάμους και τις ακριβές δεξιώσεις και τους χορούς τους. Η σειρά συνδυάζει πολλά σύγχρονα και παραδοσιακά στοιχεία της τουρκικής κουλτούρας.

4 5 6

3. Γιατί αποδεικνύει πως ο έρωτας με την πρώτη ματιά υπάρχει και δεν είναι μύθος.

Η τυχαία συνάντηση του Κεμάλ και της Νιχάν σε ένα λεωφορείο, ήταν ο πρόδρομος ενός κεραυνοβόλου και μοιραίου έρωτα. Μία σειρά από γεγονότα και συγκυρίες συνωμότησαν στο να μη χαθούν οι δυο τους και πάντα ο ένας να βρίσκεται στο δρόμο του άλλου. Ζουν ένα μεγάλο έρωτα από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο οποίος δυστυχώς είναι καταδικασμένος γιατί η Νιχάν είναι δέσμια της ψύχωσης ενός άλλου άντρα (Εμίρ) μαζί της που καταστρώνει ένα ολόκληρο σχέδιο για να την κρατήσει στην αγκαλιά του.

7 8

4. Γιατί δείχνει πόσο συχνά είναι τα ερωτικά τρίγωνα στις σχέσεις των ανθρώπων.

Ο έρωτάς της με τον Κεμάλ είναι ανέφικτος. Παρόλο που είναι η μοναδική της/του αγάπη, η σχέση τους δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι ελεύθερη και υγιής λόγω της ύπαρξης του Εμίρ, o οποίος είναι τρελά ερωτευμένος με τη Νιχάν σε σημείο ψύχωσης. Παγιδεύει μέχρι και τον αδερφό της για ένα έγκλημα που δεν έκανε ποτέ, ώστε να την κάνει δική του και να την παντρευτεί. Δεν θα κερδίσει ποτέ την καρδιά της. Το ξέρει, αλλά ποτέ δεν σταματά να προσπαθεί. Ο στόχος του είναι μέχρι να πεθάνει, η Νιχάν να μη φύγει από το πλάι του. Θανάσιμος εχθρός του ο Κεμάλ, ο οποίος είναι ριζωμένος βαθιά στην καρδιά της Νιχάν.

9

kinopoisk.ru
kinopoisk.ru

5. Γιατί δείχνει ότι μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά κι ας είσαι χαμηλά.

Ο Κεμάλ κατάγεται από μία πολύ φτωχή οικογένεια, όμως είναι άριστος και φιλόδοξος φοιτητής. Σπουδάζει αρχικά μηχανικός και το όνειρό του είναι να εργαστεί σε ορυχείο. Όχι απλά το καταφέρνει, αλλά γίνεται από τους πιο ισχυρούς και πλούσιους επιχειρηματίες της Πόλης, έχοντας τη δική του επιχείρηση. Μάθημα πως τίποτε δεν είναι αδύνατο στη ζωή. Έστω κι αν αυτό προβάλλεται μέσα από μία δραματική τηλεοπτική σειρά.

11 12

6. Γιατί δείχνει με ακρίβεια τη σημερινή σύγχρονη εικόνα των ισχυρών πλουσίων.

Όπως προείπα, ο Εμίρ κατάγεται από μία πολύ ισχυρή και οικονομικά ευμαρή οικογένεια της Πόλης. Είναι αλαζόνας, υπερόπτης, τα θέλει όλα δικά του (ακόμη κι αυτά που δε θα αποκτήσει ποτέ, βλ. Νιχάν) και δε θα διστάσει να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να πετύχει τον σκοπό του. Ακριβά αυτοκίνητα, άσκοπες σπατάλες, εκβιaσμοί, δολοφονίες και ίντριγκες. Η απόλυτη πραγματικότητα των ισχυρών του σήμερα. Αυτό είναι και το στοιχείο που τον διαφοροποιεί από τον Κεμάλ, ο οποίος σε αντιδιαστολή με τον Εμίρ είναι καλόψυχος και ενδιαφέρεται για το καλό όλων, αλλά συνάμα δεν διστάζει να αναμετρηθεί επί ίσοις όροις με τον Εμίρ.

13 14

7. Για τον Μπουράκ Οζτσιβίτ φυσικά! Είναι από μόνος του ένας λόγος για να δεις τη σειρά!

15

tilestwra.com

Έφη Θώδη: “Έχω πρόσκληση από τον Τραμπ να τραγουδήσω στον Λευκό Οίκο το ‘μπήκαν τα γίδια στο μαντρί!’ “

ΑΥΤΑ είναι τα 5+1 ψέματα για τον υπερτυχερό του ΤΖΟΚΕΡ στην Θεσσαλονίκη!