in

8 Σημάδια που Προειδοποιούν Πως η Ευαίσθητη Περιοχή σας, έχει Πρόβλημα!

Τα γεννητικά μας όργανα είναι κυριολεκτικά κομμάτι μας και κάνει κάποια πολύ εκπληκτικά πράγματα. Κάποια από αυτά δεν είναι και ιδιαίτερα ευχάριστα, αλλά όλα έχουν το λόγο τους και δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε γι’αυτά. 

Από την άλλη υπάρχουν κάποια πράγματα που ο κόλπος θα “πρεπε να κάνει και άλλα που άμα τα κάνει, κάτι δεν πάει καλά. Αλλά και πάλι δεν θα’πρεπε να ντρεπόμαστε γι’αυτά. Όταν δεν είμαστε σίγουροι για κάτι πάντως, καλό είναι να συμβουλευόμαστε έναν ειδικό.

Οι εκκρίσεις του κόλπου ΠΡΕΠΕΙ να συμβαίνουν και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην αποβολή νεκρών κυττάρων και βακτηρίων από τον κόλπο και τον τράχηλο.

Η ποσότητα, το χρώμα και η οσμή ποικίλουν και θα πρέπει να τα προσέχετε έτσι ώστε εάν υπάρξει κάποια μεταβολή να το καταλάβετε.

Αυτό πιθανόν να οφείλετε σε κάποια ορμονική διακύμανση ή μπορεί να είναι ακόμα και κάτι σοβαρό, όπως καρκίνος.

3175

Έντονη οσμή

Εντάξει, δεν μυρίζει και σαν φρεσκοψημένα μπισκότα, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε κάποια αλλαγή αν υπάρξει.

Πιθανόν να οφείλεται σε κάποια μόλυνση λόγω κακής υγιεινής και πιο σπάνια ακόμα και σε καρκίνο.

42

Είναι υπερβολικά ξηρό. 

Ένα λεπτό στρώμα υγρασίας καλύπτει τα εσωτερικά τοιχώματα του κόλπου και αυξάνεται όταν η γυναίκα διεγείρεται $εξουαλικά. Αλλά μετά την εμμηνόπαυση, λόγω μείωσης στα οιστρογόνα, ο κόλπος της γυναίκας γίνεται πιο ξηρός.

Οι ορμονικές αλλαγές ή αλλαγές σε φαρμακευτική αγωγή μπορούν να έχουν παρόμοιο αποτέλεσμα. Ένα σοβαρό πρόβλημα είναι και το σύνδρομο του Sjogren’s, που προκαλεί ξηρότητα στα μάτια, το στόμα και τον κόλπο. Πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν το πρόβλημα δεν υποχωρήσει.

53

Κάψιμο: δεν είναι φυσιολογικό

Δεν πρέπει ποτέ να καίει το κατούρημα. Εάν νιώθετε μια αίσθηση καψίματος, κάτι δεν πάει καλά. Πιθανότατα οφείλεται σε μόλυνση ή σε κάποιο από τα $εξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

6129

Ερεθισμός, ερυθρότητα ή φαγούρα

Μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους, όπως στα $εξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα ή και σε μυκητίαση. Βέβαια φαγούρα μπορεί να προκληθεί και από αλλεργική αντίδραση, οπότε καλό είναι να δείτε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε να αγχώνεστε.

73

Ασυνήθιστη αιμορραγία 

Εννοούμε αιμορραγία που δεν σχετίζεται με την περίοδο. Πάντα θα πρέπει να ξέρετε πότε είναι η επόμενη περίοδός σας. Εάν εντοπίσετε μικρές ποσότητες αίματος, είναι σημαντικό να δείτε γιατρό, γιατί είναι ένδειξη μιας μεγάλης λίστας παθήσεων. Οπότε καλύτερα να το κοιτάξετε.

82

Αιμορραγία μετά την επαφή 

Κάτι τέτοιο είναι πιο συνηθισμένο σε νεαρές γυναίκες, παρά σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και δεν χρειάζεται απαραίτητα να δείτε γιατρό.

Ωστόσο, οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση καλό είναι να δούνε ένα γιατρό, εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όπως και επίσης μικρότερες γυναίκες που έχουν πολύ συχνά αυτό το σύμπτωμα. Ίσως να είναι σημάδι καρκίνου.

9106

Πόνος στον πύελο και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Εάν έχετε τέτοιο πόνο και δεν δείχνει να υποχωρεί, πρέπει να δείτε ένα γιατρό. Μπορεί να έχει κάποιο όργανο σας πρόβλημα. Όπως επίσης εάν έχετε δυνατές κράμπες.

Οπότε ξέρουμε τι δεν είναι υγιές, αλλά τελικά τι είναι;

104

Τι είναι συνηθισμένο;

Πριν αγχωθείτε και νομίζετε πως έχετε καρκίνο, να ξέρετε πως το όργανο αυτό είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και πολύ ευαίσθητο, οπότε μια αλλαγή δεν θα έπρεπε να σας κάνει αμέσως να πανικοβάλλεστε.

113

Να γνωρίζετε την περίοδό σας.

Την ξέρετε πιο καλά από τον καθένα. Εάν έχετε πιο μικρές περιόδους, μεγαλύτερες, πιο βαριές ή πιο ελαφριές, ρωτήστε μερικές ερωτήσεις στον εαυτό σας. Αλλάξατε κάποια φαρμακευτική αγωγή; Είστε αγχωμένη τελευταία; Όλοι αυτοί είναι δείκτες που μπορεί να κρίνουν τι είναι φυσιολογικό και τι όχι.

123

Οι αλλαγές στα φάρμακα μπορούν να είναι η αιτία 

Ο πιο συνήθης ύποπτος είναι τα αντισυλληπτικά και μπορεί να δείτε μεγάλες διαφορές είτε ξεκινώντας, είτε σταματώντας μια τέτοια αγωγή.

132

Φροντίστε για την υγεία σας!

Αρχικά καλό θα είναι να πηγαίνετε ανά τακτά διαστήματα στο γιατρό και να κάνετε ένα mini check up. Ψάξτε για τα συμπτώματα που είπαμε και επισκεφτείτε έναν ειδικό αν κάποιο από αυτά εμφανιστεί.

144

Μπορείτε να κοιτάτε στα φάρμακα που παίρνετε αν αναγράφονται παρενέργειες, περιορίστε το αλκοόλ, το κάπνισμα, κάντε κάποιο εμβόλιο για $εξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και φυσικά να είστε $εξουαλικά υπεύθυνοι!

Credit: diply.com

Φυσική Συνταγή για να Απαλλαγείτε από τις Τρίχες του Προσώπου εύκολα και χωρίς καθόλου Πόνο!

Βάλτε Καθημερινά στον Καφέ σας, ένα Κουταλάκι από αυτό το Μείγμα και Χάστε τα Περιττά Κιλά σε Χρόνο Μηδέν!