in

8 «σκληρές» αλήθειες που δεν γνωρίζατε για την στύση.

Με φράσεις όπως “YOLO (ζεις μόνο μία φορά)” να ακούγονται συχνά, είναι λογικό να κάνετε ατασθαλίες με κάθε ευκαιρία. Αυτό μπορεί να σημαίνει την άφθονη κατανάλωση μπύρας, το ασύστολο κάπνισμα, ή το ξενύχτι μπροστά στον υπολογιστή, ακόμη και αν αυτόν τον χρόνο τον στερείτε από τον ύπνο σας.

Η παγωμένη μπύρα μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε, ένα τσιγάρο μπορεί να σας χαλαρώσει, και το να μείνετε ξύπνιοι μέχρι το αργά βράδυ μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά θα έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και είναι κάτι που μπορείτε να γυρίσετε πίσω. Μπορείτε να αλλάξετε τις συνήθειές σας, αλλά δεν μπορείτε να αναιρέσετε τα αποτελέσματα σε μια νύχτα. Γι’ αυτό σας λέμε να βάλετε ένα φρένο και να αξιολογήσετε εκ νέου τις συνήθειές σας, επειδή η υγεία σας μπορεί βρίσκεται σε κίνδυνο.

Εμείς θα θέλαμε να επικεντρωθούμε στο πώς οι κακές συνήθειες μπορούν να επηρεάσουν την ανδρική στύση.

Η στυτική δυσλειτουργία, δηλαδή η αδυναμία να διατήρησης της στύσης κατά την διάρκεια της σeξουαλικής πράξης, επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και τις σχέσεις. Περίπου 18 εκατομμύρια άνδρες στις Η.Π.Α. αντιμετωπίζουν σήμερα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Να επισημάνουμε, επίσης, ότι είναι ένα περιστασιακό πρόβλημα και δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε, αλλά αν θέλετε να μην συμβαίνει συχνά, πρέπει να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Προσέξτε το μέγεθος της μέσης σας.
Εξαρτάται, βέβαια, από το ύψος σας, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Cornell, οι άνδρες με πάνω από 100 εκατοστά περίμετρο μέσης είχαν περισσότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.

1Το κάπνισμα δυσκολεύει τη στύση.

Γνωρίζατε ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας για τους άνδρες κάτω των 40; Το κάπνισμα οδηγεί σε συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, οι οποίες φράζουν κανονική ροή του αίματος.

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνδρες που καπνίζουν 20 τσιγάρα ή περισσότερα την ημέρα μέρα κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν κατά 60% περισσότερο προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν.

2Το αλκοόλ έχει αρνητικές επιπτώσεις

Υπάρχει μια λανθασμένη αντίληψη ότι το αλκοόλ κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο σeξουαλικοί. Σίγουρα, μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να νιώθετε πιο ελεύθεροι, αλλά στην πραγματικότητα, αν πιείτε πάρα πολύ, μπορεί να μειωθούν οι σeξουαλικές σας επιθυμίες. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ορίζουν ως μέτρο τα δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

3Στοματική υγιεινή και ανοσοποιητικό σύστημα.

Το Journal of Seχual Medicine δημοσίευσε μια μελέτη η οποία έδειξε ότι οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να πάσχουν από περιοδοντίτιδα ή ουλίτιδα. Αυτό συμβαίνει επειδή η φλεγμονή, η οποία εμφανίζεται ως αντίδραση σε τραυματισμό ή μόλυνση, μπορεί να μεταδοθεί από τα ούλα προς το υπόλοιπο σώμα. Για να αποτρέψετε τα βακτηρίδια, βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα τα δόντια σας και να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.

4Στρες και το άγχος

Το στρες και το άγχος είναι κοινές αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας. Το στρες μπορεί να προκληθεί από πολλά πράγματα, όπως μια προθεσμία, οικονομικά προβλήματα, οικογενειακή θέματα, ή την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Παρόλο που δεν μπορούμε να το αποφύγουμε τις περισσότερες φορές, μπορούμε να κάνουμε μερικά πράγματα για να ανακουφιστούμε από το άγχος.

Το σημαντικότερο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τις αρνητικές σχέσεις και να να εκφράζετε αυτό ακριβώς που αισθάνεστε.

5Να ξεκουράζεστε αρκετά

Η στέρηση ύπνου μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Αν έχετε ακανόνιστο ωράριο ύπνου, πρέπει να το διαχειριστείτε. Δεν χρειάζεται να κόψετε τις αγαπημένες σας συνήθειες, απλώς να τις οργανώσετε και να τις μετριάσετε. Προγραμματίστε το χρόνο σας.

6Να τρώτε καλά και να κινείστε.

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που βοηθούν τους άνδρες στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Εάν έχετε αρκετά περιττά κιλά ή πάσχετε από διαβήτη, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Διατηρήστε ένα υγιές βάρος μέσω της άσκησης και της σωστής διατροφής. Αποφεύγετε να τρώτε τηγανητά και επεξεργασμένα τρόφιμα, και φροντίστε να ενσωματώσετε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

7Σιχαίνεστε το διάβασμα; Ακολουθήστε έναν απλό κανόνα.

Ένας γενικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε είναι “Ό, τι είναι κακό για την καρδιά ενός άντρα είναι επίσης κακό για το πέος του”, λέει ο Andrew McCullough, από το Langone Medical Center της Νέας Υόρκης.

8διαφορετικό

Βάζει την Μπριζόλα στο Πιάτο και την Αλείφει με Σόδα. Μόλις Μάθετε το Λόγο, θα το Κάνετε και εσείς.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αλλάξτε τις Λάμπες από τα Φωτιστικά σας ΑΜΕΣΑ! Δείτε Γιατί…