in

Άντρας ταπεινώνει τη γυναίκα του που μένει στο σπίτι και δεν εργάζεται μέχρι που βλέπει ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης – Που δεν είναι όμως…

Το ποσοστό των μητέρων που μένουν στο σπίτι έχει αυξηθεί από το 2000. Όταν οι μητέρες μένουν στο σπίτι δεν έχουν μισθό για την δουλειά που κάνουν, και δεν είναι ασυνήθιστο το να προκύψουν δυσαρέσκειες μεταξύ των συζύγων που μένουν στο σπίτι και εκείνων που πάνε να εργαστούν. Αλλά είναι δίκαιο αυτό; Είναι η μία “εργασία” πιο σημαντική από την άλλη;

Η παρακάτω ιστορία είναι ένας αστικός μύθος που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για πολλά χρόνια. Η ιστορία αρχίζει με μια σύζυγο και μητέρα που μένει στο σπίτι και να φροντίσει τα παιδιά της και να κάνει τις δουλειές του σπιτιού, ενώ ο σύζυγός της εργάζεται σε μια επιχείρηση με πλήρη απασχόληση.

Πηγαίνει στο γραφείο κάθε μέρα και εργάζεται σκληρά για τα χρήματά του, ώσπου μια μέρα αγανακτεί με το να είναι ο μοναδικός προστάτης της οικογένειας. Και τι δεν θα έδινε για ν’ αλλάξει θέση με τη γυναίκα του ώστε να μπορέσει να καταλάβει κι εκείνη πώς είναι να δουλεύεις τόσο σκληρά κάθε μέρα.

Έτσι, ο Θεός του πραγματοποιεί την απόλυτη επιθυμία του – μόνο που αυτός ο σύζυγός καταλήγει να παίρνει πολλά περισσότερα από όσα ζήτησε. Παίρνει ένα μάθημα που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Περιμένετε μέχρι να δείτε πώς τελειώνει αυτή η ιστορία.

Ένας άντρας κουράστηκε να πηγαίνει στη δουλειά κάθε μέρα και η σύζυγός του να μένει στο σπίτι. Ήθελε να την κάνει να δει τι περνούσε, έτσι προσευχήθηκε ν’ αλλάξουν θέσεις.

“Θεέ μου, πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα και ξοδεύω 8 ώρες, ενώ η σύζυγός μου μένει στο σπίτι.

Θέλω να μάθει τι έχω περάσει, γι’ αυτό σε παρακαλώ βάλε με στο σώμα της κι εκείνη στο δικό μου για μια ημέρα.”

Ο Θεός πραγματοποίησε την επιθυμία του άντρα. Το επόμενο πρωί, ο άνδρας ξύπνησε ως γυναίκα.

Σηκώθηκε, έφτιαξε πρωινό για τη σύντροφό του, ξύπνησε τα παιδιά, έφτιαξε τα ρούχα τους, τα τάισε το πρωινό, έβαλε το μεσημεριανό τους γεύμα σε πακέτο, τα οδήγησε στο σχολείο, ήρθε στο σπίτι και άρχισε το ξεσκόνισμα, μετά πήγε στην τράπεζα να κάνει μια κατάθεση, πήγε για ψώνια, στη συνέχεια σταμάτησε στο παντοπωλείο πηγαίνοντας για το σπίτι και πλήρωσε και κάτι λογαριασμούς που δεν είχε υπολογίσει.

Καθάρισε το κιβώτιο απορριμάτων της γάτας και έκανε μπάνιο τα σκυλιά.

Τότε ήταν ήδη 13:00 και έσπευσε να κάνει τα κρεβάτια, να βάλει πλυντήριο, σκούπα, να σφουγγαρίσει το πάτωμα της κουζίνας, πήγε ξανά στο σχολείο για να πάρει τα παιδιά και τσακώθηκε μαζί τους στο δρόμο για το σπίτι.

Έβαλε στο τραπέζι τα μπισκότα και το γάλα και έβαλε τα παιδιά να κάνουν τα μαθήματά τους, στη συνέχεια άνοιξε τη σιδερώστρα και παρακολουθούσε τηλεόραση, ενώ έκανε το σιδέρωμα.

Στις 4:30 άρχισε να καθαρίζει πατάτες και να ετοιμάζει τα λαχανικά για τη σαλάτα, τηγάνισε τις χοιρινές μπριζόλες και τις πατάτες για το δείπνο.

Μετά το δείπνο ακολούθησε ο καθαρισμός της κουζίνας. Έβαλε πλυντήριο πιάτων, δίπλωσε τα ρούχα, έλουσε τα παιδιά, και τα έβαλε στα κρεβάτια τους.

Σε 21:00 είχε εξαντληθεί και, αν και οι καθημερινές δουλειές του δεν τελείωσαν, ξάπλωσε στο κρεβάτι με τη γυναίκα του.

Το επόμενο πρωί, με το που ξύπνησε, αμέσως γονάτισε στο κρεβάτι και είπε:

“Κύριε, δεν ξέρω τι σκεφτόμουν.

Ήμουν τόσο λάθος να ζηλεύω τη γυναίκα μου που μείνει στο σπίτι όλη μέρα. Σε παρακαλώ, άλλαξε μας ξανά.”

“Ο Κύριος, με την απέραντη σοφία του, απάντησε: ‘Γιε μου, αισθάνομαι πως έχεις πάρει το μάθημά σου και είμαι στην ευχάριστη θέση να αλλάξω τα πράγματα και να τα κάνω όπως ήταν πριν.

Θα πρέπει να περιμένουμε εννέα μήνες, όμως.

Έμεινες έγκυος χθες το βράδυ.”

Αυτή η ιστορία μας δείχνει ότι πρέπει να εκτιμάμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας. Και πως ποτέ δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι περνάει ο άλλος αν δεν βρεθούμε στη δική του θέση.

diaforetiko.gr

Κλείστε τη αμέσως! Αυτή η ηλεκτρική συσκευή καίει τρομακτικά πολύ ρεύμα και δεν το γνωρίζαμε!

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης