in

Έχασε 200 κιλά χάρις στο ίντερνετ: Η ιστορία ενός νέου ανθρώπου που (κάποτε) ζύγιζε 317 κιλά!

Χοντρός, βόδι, μοσχάρι, μπουχέσας. Καθημερινές και άσχημες λέξεις που σε πολύ κόσμο προκαλούν γέλιο ή έστω μειδίαμα αντιπροσωπεύοντας ανθρώπους οι οποίοι έχουν περισσότερα κιλά από τον μέσο όρο.

Οι παραπάνω λέξεις, στα θύματα του bullying αυτού, προκαλούν τραύματα βαθειά τα οποία δεν επουλώνονται εύκολα. Τι γίνεται όμως όταν η ανθρωπιά υπερισχύει και με την βοήθεια της τεχνολογίας ένας συνάνθρωπός μας καταφέρνει έναν άθλο; Να φτάσει από τα 317 κιλά στα 118 σε κάτι παραπάνω από 1,5 χρόνο. Και το μέλλον μόνο ευοίωνο μπορεί να είναι…

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Η περίπτωση του Τζέσε Σαντ έπεσε στην αντίληψή μου τυχαία, την ώρα που «σκότωνα» χρόνο στο Facebook. Ένα βίντεο από το 9gag ήταν αρκετό προκειμένου να μου τονώσει το ηθικό και να με κάνει να πιστεύω σε ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα και φυσικά να γράψω για αυτό.

Άγνωστοι άνθρωποι, απλοί θαμώνες ενός σάιτ με θέμα την διατροφή και το bodybuilding, χωρίς κανένα όφελος βοήθησαν έναν συνάνθρωπό τους να βελτιώσει την ζωή του, να ελαττώσει το βάρος του και φυσικά να σώσει την υγεία του που διέτρεχε τεράστιο κίνδυνο λόγω κιλών.

Ο 27χρονος σήμερα Αμερικανός, ήταν από μικρό παιδί παχύσαρκος. Όπως παραδέχεται ο ίδιος, έπαιζε μπάσκετ και συμμετείχε σε δραστηριότητες με τους φίλους του, όσο όμως ο ίδιος μεγάλωνε, τόσο μεγάλωνε και η όρεξή του για φαγητό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταματήσει να τρώει. Κάθε είδους φαγητό, κάθε ώρα σε μεγάλες ποσότητες.

Η αυξανόμενη μανία του και ο εθισμός του στα video games ελάττωσε και εξαφάνισε κάθε δραστηριότητα από το πρόγραμμά του. Όσο τα κιλά που έγραφε ο μετρητής της ζυγαριάς αυξάνονταν τόσο ο ίδιος άρχισε να ντρέπεται για την εμφάνισή του όλο και περισσότερο με αποτέλεσμα να έχει επιλέξει τον δρόμο του εγκλεισμού, της απαξίωσης και της μοναξιάς.

Δεν έβγαινε από το σπίτι του, δεν οδηγούσε, αδυνατούσε να κινηθεί ενώ έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να κάνει μπάνιο για σχεδόν έναν χρόνο με αποτέλεσμα να σιχαθεί τον εαυτό του. «Το να μην χωράω στην μπανιέρα μου ήταν το πρώτο μεγάλο σοκ για μένα», αναφέρει ο ίδιος. Όλα όμως άλλαξαν όταν αποφάσισε να τρολάρει στο διαδίκτυο.

Μπήκε σε ένα σάιτ, το bodybuilders.com και δημιούργησε ένα προφίλ επιλέγοντας φυσικά μία φωτογραφία που δεν απεικόνιζε τον ίδιο. Οι διαχειριστές της σελίδας τον ενημέρωσαν πως θα πρέπει να επιλέξει μία φωτογραφία με τον ίδιο εάν θέλει να συνεχίσει να έχει ενεργό τον λογαριασμό του και τότε μπορούμε να πούμε ήταν η πρώτη μέρα της νέας του ζωής.

Θέλησε να σατιρίσει τον εαυτό του και να σοκάρει τους αναγνώστες του forum ανεβάζοντας φωτογραφίες με τον ίδιο ημίγυμνο δείχνοντας το παχύσαρκο και ασύμμετρο κορμί του. Όμως η ανταπόκριση δεν ήταν αυτή που περίμενε.

Αντί να τον χλευάσουν, να τον βρίσουν ή τέλος πάντων να τον αποδοκιμάσουν, ο Τζέσσε έλαβε σχεδόν αμέσως δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης στα οποία άλλοι χρήστες της σελίδας τον ενημέρωναν πως μπορεί να αλλάξει αυτήν την εικόνα.

Ορισμένοι μάλιστα του δεσμεύθηκαν πως είναι στην διάθεσή του να τον βοηθήσουν με κάθε τρόπο εάν ο ίδιος αποφασίσει και πειστεί να αλλάξει. Και πήρε την απόφαση. Μία δύσκολη και πραγματικά επίπονη διαδικασία μόλις ξεκίνησε.

Ο Τζέσε ήταν τότε, 25 ετών και το ημερολόγιο έδειχνε 23 Μαΐου 2013. Ξεκίνησε σταδιακά όπως λέει ο ίδιος. Αρχικά έπρεπε να προσαρμόσει την ίδια του την ζωή σε ένα νέο πρόγραμμα με περιορισμούς, στόχους και όραμα. Κάτι που δεν είχε προηγουμένως. Όπως ο ίδιος είχε τότε τονίσει έπρεπε να θέσει πέντε βασικούς στόχους για αρχή:

1) Να περιορίσει το φαγητό κατά 25%
2) Να αυξήσει το νερό που πίνει κατά 200%
3) Να ανανεώσει τα πολιτικά του έγγραφα και να μιλήσει με κάποιον κοινωνικό λειτουργό για να λάβει βοήθεια για τον μακροπρόθεσμο στόχο της εγχείρησης
4) Να αυξήσει τις δραστηριότητές του κατά 100%
5) Αύξηση κατά 100% της δραστηριότητας αναφορικά με την υγιεινή

Από τότε όλα άλλαξαν. Φυσικά και δεν ήταν εύκολο, καθότι μετά από τόσα χρόνια παχυσαρκίας, ο Τζέσε έπρεπε να χτίσει μία νέα ζωή από την αρχή. Μην μπορώντας ούτε να περπατήσει ακολούθησε την συμβουλή ενός χρήστη του forum ο οποίος του είπε πως εάν δεν μπορεί να γυμναστεί, μπορεί απλά να χοροπηδά καθιστός στον καναπέ του προκειμένου να αυξήσει τους καρδιακούς του παλμούς. Όπως και έκανε.

Ο Τζέσε μέρα με την ημέρα ακολούθησε κατά γράμμα όχι μόνο τους στόχους του αλλά και τις συμβουλές που του έστελναν οι διαδικτυακοί του φίλοι και υποστηρικτές.

Σταδιακά ξεκίνησε να ασκείται στον καναπέ με λάστιχα και στην συνέχεια με αλτήρες και μπάρες, ενώ στην συνέχεια ξεκίνησε και το περπάτημα. Μέσα στο σπίτι φυσικά.

Χωρίς να μασάμε τα λόγια μας, ο Τζέσε, ήταν τεράστιος, έχοντας μάζες από περιττά κιλά στο κορμί του οι οποίες τον δυσκόλευαν να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε κίνηση. Όπως όμως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, μέσα σε σχεδόν τρεις μήνες κατάφερε να κάνει 50 συνεχόμενους «γύρους» χωρίς καμμία διακοπή.

Ο ίδιος αισθάνθηκε υπερήφανος, το κορμί του όμως από τα χρόνια ακινησίας είχε φτάσει σε τέτοια κατάσταση που είχε στην συνέχεια φρικτούς πόνους στα πόδια του τα οποία είχαν πρηστεί. Κι άλλο…

Μέρα με την μέρα ο Τζέσε γινόταν όλο και πιο αποφασισμένος βλέποντας τις προσπάθειές του να πιάνουν τόπο. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μετά από 7 μήνες προσπαθειών είχε φτάσει στα 250 κιλά έχοντας αποβάλλει από το κορμί του περισσότερα από 60 ολόκληρα κιλά!

Στην προσπάθειά του όμως αυτή ο Τζέσε δεν ήταν μόνος, καθώς οι διαδικτυακοί του φίλοι τον βοηθούσαν καθημερινά με συμβουλές αλλά και εμπράκτως. Κάποιος του έστειλε δώρο μία φουσκωτή πισίνα αυλής προκειμένου να μπορέσει ο Τζέσε μετά από έναν χρόνο να κάνει το πρώτο του μπάνιο. Άλλος του έστειλε έναν καινούργιο καναπέ ο οποίος φυσικά δεν θα είχε τα ίδια κιλά με παλαιότερα να «διαχειριστεί»…

Ο Τζέσε με καθημερινές αναρτήσεις βίντεο, σχολίων και συζητήσεων είχε βρει μέσω του διαδικτύου την δύναμη να πραγματοποιήσει τους στόχους του, αλλά και φίλους οι οποίοι δίχως κανένα απολύτως όφελος βοήθησαν έναν συνάνθρωπό τους να αλλάξει την ζωή του προς το καλύτερο.

Σήμερα ο Τζέσε ζυγίζει «μόλις» 118 κιλά έχοντας χάσει συνολικά 200 κιλά τα οποία είναι αποφασισμένος να μην ξαναπάρει. Μπορεί να παραδέχεται πως ακόμη αισθάνεται την ανάγκη να φάει μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού, τονίζει όμως πως παίρνει δύναμη από όλα αυτά που έχει πετύχει μέχρι σήμερα.

Τελικά η τεχνολογία αλλά και οι άνθρωποι δεν είναι τόσο κακοί…
Πηγή

Στο τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων στο Αιγαίο έγινε κάτι πολύ δυνατό

Το λογισμικό που κάνει άνω κάτω τα ζευγάρια – Ένας «κοριός» στις υπηρεσίες των ζηλιάρηδων συντρόφων