in

Γνωρίζοντας αυτά τα 9 σημεία πόνου του σώματος μπορεί να σώσετε την ζωή σας

Γνωρίζοντας αυτά τα 9 σημεία πόνου του σώματος μπορεί να σώσετε την ζωή σας

Ξέρω πολύ καλά ότι υπάρχουν κάποια συμπτώματα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοούμε και είμαι συνεχώς σε επιφυλακή ως προς  αυτούς. Αλλά δεν είχα ιδέα ότι μερικές φορές ο πόνος σε ορισμένα μέρη του σώματός μου προκαλείται από κάτι εντελώς άσχετο.

Η WebMD γράφει, «αναφερόμενος πόνος ονομάζετε , όταν ένα πρόβλημα σε ένα μέρος του σώματος προκαλεί πόνο σε άλλη περιοχή του.» Ποτέ δεν πίστευα  ότι  ο πόνος σε κάποιο σημείο του σώματός μου μπορεί να υποδηλώσει σοβαρή ασθένεια σε άλλο σημείο του.

Αν και αυτό το άρθρο δεν πρέπει ποτέ να πάρει τη θέση της ιατρικής συμβουλής, ωστόσο είναι σημαντικό να το διαβάσουμε για να έχουμε μια ιδέα. Σίγουρα  υπάρχουν συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοηθούν και πρέπει να δώσουμε περίσσια προσοχή πριν τα χαρακτηρίσουμε  ως «φυσιολογικά».

Ποιο κάτω λοιπόν θα δούμε 9 σημεία πόνου στο σώμα μας και τι μπορεί  να σημαίνουν:

 Αυτό το διάγραμμα αποκαλύπτει τις διαφορετικές περιοχές πόνου που μπορεί να βιώνετε.
1
LittleThings / Μάγια Borenstein

1. Καρδιά

2

LittleThings / Μάγια Borenstein

Εάν έχετε καρδιακά προβλήματα, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τον πόνο στην περιοχή του θώρακα γύρω από την καρδιά. Ωστόσο, ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσετε τον πόνο και  κάτω στον αριστερό βραχίονα ή στο άνω μεσαίο τμήμα της πλάτης.

Το Πανεπιστήμιο του Michigan Ιατρική Σχολή γράφει, «καρδιακό πόνο αναφέρεται συχνά σε περιοχές της επιφάνειας του σώματος τα οποία στέλνουν σήματα στα ίδια επίπεδα του νωτιαίου μυελού που λαμβάνουν καρδιακή αίσθηση. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην αριστερή πλευρά «.

Κάθε πόνος που σχετίζεται με την καρδιά μπορεί να αποδειχτεί δυνητικά απειλητικός για τη ζωή μας και απαιτείτε  ιατρική φροντίδα αμέσως.

2. πνευμόνων και του διαφράγματος

3

LittleThings / Μάγια Borenstein

Προβλήματα με τους πνεύμονες ή το διάφραγμα θα μπορούσε να είναι η αιτία του πόνου που αναφέρεται σε μια πλευρά του λαιμού ή στην άνω περιοχή των ώμων. Αυτό μπορεί να έχει σαν  αποτέλεσμα αναπνευστικά προβλήματα ή φρενικό νεύρο που τρέχει από την σπονδυλική στήλη, μέσω των πνευμόνων, στο διάφραγμα.

Ο θεραπευτής Paul Ingraham γράφει ότι βλάβη των πνευμόνων και του διαφράγματος μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όπως :»μύες του λαιμού να σπέρνουν τον όλεθρο στο πάνω μέρος του σώματος σας.» Και συνεχίζει ότι: «οι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυτές και πολλές άλλες συνέπειες της ανεπαρκούς αναπνοής.»

Τα αναπνευστικά προβλήματα πρέπει πάντα να λαμβάνονται σοβαρά και απαιτούν ένα ταξίδι στο γιατρό.

3. ήπατος και της χοληδόχου κύστης

4

LittleThings / Μάγια Borenstein

Πρόβλημα με το συκώτι ή της χοληδόχου κύστης μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο λαιμό ή τις άνω περιοχές του ώμου, καθώς και τη δεξιά πλευρά του σώματος, ακριβώς κάτω από το θηλή.

Η Αμερικανική μασάζ Association Therapy γράφει ότι «η χοληδόχος κύστη μπορεί να παραπέμψει πόνο στον ωμοπλάτη». Συνεχίζουν, ότι ο αναφερόμενος  πόνος είναι παρόμοιος  με εκείνον του διαφράγματος διότι  το  μήνυμα του πόνου  μεταφέρεται  στο λαιμό και τον ώμο κατά μήκος του φρενικού νεύρου όπως ακριβός είναι και το πρόβλημα με τοδιάφραγμα.

Επειδή γνωρίζετε καλύτερα το σώμα σας, γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα σε μια δυσκαμψία του αυχένα και σε ένα σοβαρό πόνο. Αν υποψιάζεστε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει στο λαιμό σας ή πόνος στον ώμο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθεί από γιατρό.

4. στομάχι και το πάγκρεας

5

LittleThings / Μάγια Borenstein
Αναφερόμενος πόνος σε αυτούς τους δύο συγκεκριμένους τομείς στο μπροστινό και πίσω μέρος του σώματος μπορεί να υποδεικνύει ένα πρόβλημα με το στομάχι ή το πάγκρεας.

Η Physio-pedia.com γράφει ότι «περίπου το 50% των ασθενών με οξεία παγκρεατίτιδα αντιμετώπισαν πόνο στην  πλάτη». Μπορεί επίσης να υπάρχει «κοιλιακή ευαισθησία, συνήθως στα ανώτερα τεταρτημόρια.»

Η δυσκολία του να γνωρίζουμε από πιο όργανο προέρχεται   ο πόνος καταστεί το πρόβλημα  εξαιρετικά σημαντικό.

5. Λεπτό Έντερο

6

LittleThings / Μάγια Borenstein

Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με το λεπτό έντερο σας, μπορεί να έχετε πόνο στην κοιλιακή περιοχή κοντά τον αφαλό.

Η WebMD γράφει ότι «Το μέσο κοιλιακό άλγος (πόνος στην περιοχή γύρω από τον αφαλό)» θα μπορούσε να είναι ο τρόπος που το σώμα μας  εκφράζει «το πρόβλημα του εντέρου (φλεγμονή του εντέρου, σπασμός, λειτουργικές διαταραχές).»

Αυτή η εξαιρετικά ειδική θέση του πόνου  μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τους γιατρούς που προσπαθούν να βρουν την πηγή του προβλήματος.

6. παχέος εντέρου και του προσαρτήματος

7

LittleThings / Μάγια Borenstein

Η Σκωληκοειδίτιδα και τα προβλήματα με το παχύ έντερο συχνά παρουσιάζονται με πόνο που αναφέρονται σε αυτές τις συγκεκριμένες περιοχές της κοιλιάς.

Η PatientPlus γράφει, «Πόνος στη δεξιά Βουβωνική χώρα  θέτει αμέσως την υποψία της σκωληκοειδίτιδας.» «Βουβωνική χώρα » είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τη δεξιά πλευρά της μεσαίας κάτω κοιλιακής περιοχής του σώματος μας.

Επειδή η σκωληκοειδίτιδα είναι  απειλητική για τη ζωή μας ,  είναι  ζωτικής σημασίας η ιατρική βοήθεια .

7. Νεφρού

8

LittleThings / Μάγια Borenstein
Προβλήματα με τα νεφρά μπορούν να παρουσιαστούν ως πόνος που καλύπτει μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένου την κάτω πλάτη, κοιλιά, λεκάνη, και άνω τμήματα των ποδιών.

Η IHealthBlogger.com γράφει ότι ο πόνος των νεφρών μπορεί έχει αιτία «Στο πόνο που νιώθεις στο κάτω μέρος της πλάτης στην περιοχή των πλευρών ακριβώς κάτω από αυτά.»
Για προβλήματα στα νεφρά είναι εξαιρετικά σημαντική η διάγνωσή τους, οπότε θα πρέπει να δείτε ένα γιατρό εάν αισθάνεστε έντονο πόνο ή δυσφορία σε αυτούς τους τομείς.

8. ουροδόχου κύστης

9

LittleThings / Μάγια Borenstein

Προβλήματα με την ουροδόχο κύστη θα εκδηλώσει  συχνά  τον πόνο του  κάτω πυέλου, στο μπροστινή ή πίσω πλευρά.

Η  αμερικανική Massage Therapy Association  γράφει, «Επειδή η ουροδόχος κύστη βρίσκεται στην περιοχή της μέσης, μια μόλυνση στο όργανο αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο  στην οσφυϊκή περιοχή.»

Υπάρχει ένας αριθμός από σοβαρά προβλήματα που θα μπορούσαν να σχετίζονται με την ουροδόχο κύστη. Αυτός ο πόνος, ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται και  από οποιοδήποτε άλλο ουροποιητικό θέμα, είναι ένα σημάδι ότι χρειάζεται μια ιατρική εξέταση.

9. Ωοθηκών

10

LittleThings / Μάγια Borenstein

Πρόβλημα με τις ωοθήκες μπορεί να προκαλέσει πόνο και στις δύο πλευρές της κοιλιάς.

Η Womens-Health-Advice.com γράφει, «κύστες των ωοθηκών μπορεί να προκαλέσει απότομο, διαπεραστικό  πόνο (συνήθως στη μία πλευρά της κοιλιάς).»

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι μια πολύ σοβαρή, απειλητική για τη ζωή ασθένεια. Κάθε σοβαρό κοιλιακό άλγος θα πρέπει να ελεγχθεί από γιατρό έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί ασφαλέστερα.

Αναγνωρίζοντας την αιτία του πόνου ,είναι ζωτικής σημασίας για τον εντοπισμό πολλών απειλητικών  ασθενειών για τη ζωή. Και ενώ δεν είναι  λόγος να μας πιάσει  πανικός , είναι σίγουρα σημαντικό να είμαστε  καλά ενημερωμένοι σχετικά με το τι θα μπορούσε να συμβαίνει μέσα στο σώμα σας.

Ευχαριστούμε τους:(Womens-Health-Advice.com)(αμερικανική Massage Therapy Association)(IHealthBlogger.com)(PatientPlus)(WebMD)(Physio-pedia.com)(Paul Ingraham) και το (Πανεπιστήμιο του Michigan Ιατρική Σχολή) για τις χρήσιμες πληροφορίες

Πηγή

5 γρήγορες και εύκολες συνταγές για κέικ στο φλιτζάνι

Με ποιες τροφές θα κρατήσετε καθαρές τις αρτηρίες σας