in

Λαχταριστή τυρόπιτα με φέτα

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μερίδες: 6

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 φάκελος πουρές πατάτας MAGGI
  • 500 ml γάλα με πλήρη λιπαρά
  • 250 ml νερό
  • 1 κ.σ. αγελαδινό βούτυρο
  • 200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι σχεδόν έτοιμος ο πουρές πατάτας, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και το βούτυρο.
  3. Για να ψήσουμε την τυρόπιτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα ταψί λίγο πιο μικρό σε διαστάσεις από τα φύλλα σφολιάτας. To λαδώνουμε και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Με το φύλλο που περισσεύει εκτός ταψιού θα «κλείσουμε» την τυρόπιτα. Αλείφουμε το φύλλο με χτυπημένο αυγό. Κάνουμε ελαφριές πιρουνιές σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Απλώνουμε από πάνω την γέμιση, να μοιραστεί σε όλο το ταψί. Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κρούστας και πιέζουμε με τα δάχτυλα την ζύμη της βάσης με της κορυφής ώστε να ενώσουμε τα δύο φύλλα σφολιάτας. Και σε αυτό το φύλλο πιέζουμε με το πιρούνι ώστε να ψηθεί καλά η πίτα. Αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Tips

Για επιπλέον γεύση, προσθέτουμε στο μείγμα γάλακτος-νερού 1 κύβο κότας MAGGI. Σε αυτή τη περίπτωση θα παραλείψουμε το αλάτι από τη συνταγή.

Για πιο πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα, μπορούμε να προσθέσουμε στον πουρέ τριμμένη γραβιέρα ή κασέρι.

Πηγή

Η μυρωδιά του σώματος δείχνει αν πάσχετε από κάποια ασθένεια – Δείτε τη λίστα

ΑΥΤΟΣ είναι ο Λόγος που τα Κουνούπια προτιμούν να τσιμπούν κάποιους Ανθρώπους ενώ άλλους Όχι.