in

Όταν έπεσε από το ποδήλατο είχε μόνο μερικές γρατσουνιές. Αυτό όμως που έπαθε 2 μέρες μετά, αποτελεί προειδοποίηση για όλους τους γονείς!

Ο Jaden δεν φορούσε κράνος. Γι’αυτό το λόγο η μητέρα του 10χρονου, Tiffany Rivera, πήρε την γενναία απόφαση να μοιραστεί την τρομακτική του ιστορία στο Facebook για να υπενθυμίσει στους γονείς και τα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να φοράνε πάντα κράνος.

26784140601_f4413bc10d_o

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι προειδοποιήσεις συχνά προκαλούν αρνητικά σχόλια, η Tiffany ελπίζει ότι αυτό το περιστατικό με το γιο της θα βοηθήσει να ενημερωθούν και να σωθούν και άλλοι.
Η Tiffany έγραψε στην σελίδα της στο Facebook:

26246235994_992c6ae1c6_o

“Την Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016, ο 10χρονος γιος μου Jaden έκανε ποδήλατο χωρίς κράνος. Ενώ έκανε ποδήλατο, έπεσε και χτύπησε τον αγκώνα και το γόνατο του. Όταν τον ρώτησα αν πονάει κάπου αλλού, παραπονέθηκε μόνο για τον αγκώνα και το γόνατο. Δεν είχε σημάδια τραύματος και συνέχισε την μέρα του.”
“Πάμε τώρα μπροστά, στην Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Ο Jaden ξύπνησε κάνοντας παράπονα για πονοκέφαλο και φάνηκε να μην έχει καθόλου ενέργεια, καμία σχέση με το πώς είναι κανονικά. Το μόνο που ήθελε να κάνει ήταν να ξαπλώσει και δεν ήθελε να φάει τίποτα.”

26247201773_4d1da9a54b_o

“Κοιτάζοντας τον, το μόνο που έβλεπες ήταν πρήξιμο γύρω από τον δεξιό του κρόταφο. Ο κρόταφος του δεν ήταν σκληρός, μάλλον μαλακός. Αποφάσισα να τον πάω στο νοσοκομείο. Την στιγμή που μπήκαμε στο αυτοκίνητο, ο Jaden άρχισε να κάνει εμετό. Μόλις φτάσαμε στο Νοσοκομείο Παίδων Saint Mary του έκαναν αξονική τομογραφία. Η διάγνωση ήταν ότι είχε κάταγμα στον δεξιό κρόταφο του κρανίου και επισκληρίδιο αιμάτωμα. Οι γιατροί μου εξήγησαν ότι ο γιος μου έπρεπε να κάνει επείγουσα εγχείρηση μέσα σε μια ώρα για να προσπαθήσουν να του σώσουν την ζωή. Οι πιθανότητες να τα καταφέρει ήταν 50/50.”

26817625946_4b57bcb9a7_o

“Ο Jaden έκανε εγχείρηση και οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η ζημιά ήταν εκτεταμένη. Του έκαναν δεξιά μετωπιοκροταφική κρανιοτομή, αφαίρεσαν το επισκληρίδιο αιμάτωμα και έβαλαν ένα κρανιοπλαστικό συρματόπλεγμα στο κεφάλι του.”

10108-810x425

“Το χειρουργείο θα διαρκούσε μιάμιση ώρα, αλλά ο Jaden ήταν μέσα για δυόμιση ώρες. Ο χειρούργος και οι άλλοι γιατροί είπαν ότι ήταν θαύμα που επέζησε. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις τα παιδιά δεν κατάφεραν να επιβιώσουν. Στις 5 Απριλίου 2016, ο Jaden έγινε 11 χωρίς κάποια μόνιμη βλάβη ή αναπηρία.”

26784149021_b37875837d_o

“Η οικογένεια μου κι εγώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την χειρουργική ομάδα του νοσοκομείου.”
“Σας το λέω ελπίζοντας να ενημερώσω παιδιά και γονείς για τον λόγο που είναι απαραίτητο να φοράμε κράνος. Βοηθήστε και άλλους να μάθουν τους κινδύνους του να κάνουν ποδήλατο χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον οποιοδήποτε! Τα τραύματα του γιου είναι όμοια με εκείνα από ατύχημα με μηχανή!”

26851647155_3817eb669d_o

“Οι φωτογραφίες είναι από τη στιγμή που πήγαμε στο νοσοκομείο, μετά το χειρουργείο, με 32 ράμματα στο κεφάλι και με την αφαίρεση τους στις 13 Απριλίου 2016.”

Μπορεί να φαίνεται κοινή λογική ότι πρέπει να φοράμε κράνος όταν κάνουμε ποδήλατο, πολλά παιδιά όμως αρνούνται να το φορέσουν, συχνά χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους. Παρά το γεγονός ότι το κράνος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού τραύματος κατά 85%, μια μελέτη των Κέντρων Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης αναφέρει ότι μόνο το 15% των παιδιών φοράει κράνος σχεδόν όλη ή όλη την ώρα όταν κάνει ποδήλατο. Γι’αυτό είναι σημαντικό να γίνονται γνωστές ιστορίες σαν του Jaden.
Ευχαριστούμε τον Θεό που ο Jaden επέζησε. Ο Παντοδύναμος έχει μεγαλύτερα σχέδια γι’αυτό το αγόρι και συγχαίρουμε την Tiffany για την γενναιότητα της να μοιραστεί αυτό το μαρτύριο προσπαθώντας να σώσει και άλλους.

Credit: godvine.com

Αυτή η φρικτή ανακάλυψη των γιατρών είναι ακριβώς ο λόγος για να καθαρίζετε σωστά τα αυτιά σας.

Κοροναϊός: Δείτε ακτινογραφία τι κάνει ο ιός στους πνεύμονες.[φωτο]